Bugün spaya bile görürdüm orada bile ciyakladı hiç keyif alamadı
Allah dermansız dert vermezmiş. Muhakkak bir çözümü vardır. İnşallah çözüme ulaşırsınız. Sizin adınıza çok üzüldüm. Bir araştırın bulursanız güvenilir bir hocaya götürün.
Evet o kadın ya aslında büyükler daha iyi bilir nasıl yapılacağını tutulacağını daha iyi biliyorlar ve biz yaptığımızda annem yardımcı olmuş rahatladı 5 dk tutuk bacaklarını hareket etirerek oturur pozisyonda olmadığı için zarar vermedi diye düşünüyorum
İnşallah canım amin bakalım
Kuzum maalesef yalnızım bu yüzden artık tükenmişlik sendromuna girdim keşke biri olsa da 2 dakika bile olsa nefes alabilsem
Allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm hem sana hem bebeğine inşallah en yakın zamanda atlatirsiniz
Kız benimki canım vallah bende şaşırdım kaldım her kontrolde bebeğin çol şükür sağlıklı diyorlar. İnşallah tez zamanda geçer bu sıkıntı
Amin canım inşallah
Benim oğlum da 4 ay boyunca koynumda uyudu kucagimdan indirir indirmez agliyodu resmen üzerimde yatiriyodum çok zor oluyor ama ilk zamanlar böyle olabiliyor yavaş yavaş alışacak… Beyaz gürültü olan seslerin olduğu uygulama indirmistim onu dinleyince rahatlıyordu fön makinası süpürge sesi vs gibi. Bir de gaz sancısı için nurse harveys damla kullandim o çok iyi gelmişti arkadaşımın bebeği de onunla toparladı doğal içerikli muadil alma ama kendisini kullanmalisin demisti dr. Denemeni tavsiye ederim inşallah işe yarar. Rahatlatıcı caylardan sen icersen bebeğine sütten geçer. Çok geçmiş olsun
Benim kızım kabızlık sorunu var. Kakasını çok zor yapıyor. Ben tuvalete tutuyorum öyle yapıyor. İnanılmaz rahatlıyor. 20 günlükten beri yapıyorum. Bir sorun olmadı. Biberon için e bebek’e bakabilirsin ya da joker baby. Tommee Tippee anti colic de çok iyi. Ben onu kullanıyorum.
Bence farklı gaz damlası ve probiyotik başlamayı doktorunuza sorarak başlayın. Kolik bebek ise karın usg de görünmüştür ve kolikte bebek bir saat seçiyor 4-5 saat o zaman gaz çıksa da çıkmasa da sancı için ağliyor
Çok zor kolik bebek arkadaşım, Allah yardımcın olsun
Kolik, genellikle üç haftadan altı aya kadar olan bebeklerde görülen, belirgin ve nedeni tam olarak bilinmeyen aşırı huysuzluk ve ağlama durumunu ifade eder. Bebeği sakinleştirmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
-
Sakinleştirici Hareketler: Bebeğinizi kucaklayın, sallayın ya da hafifçe sallanmasını sağlayacak bir salıncağa koyun. Bazı bebekler bu tür hareketlerle rahatlayabilir.
-
Yatıştırıcı Sesler: Bebeği sakinleştirmek için hafif bir müzik ya da beyaz gürültü kullanabilirsiniz. Bunlar, bebeği rahatlatabilir ve dikkatini dağıtabilir.
-
Uygun Sıcaklık: Bebeğin bulunduğu ortamın sıcaklığını kontrol edin. Bebekler genellikle sıcak bir ortamda daha rahat eder.
-
Karın Masajı: Bebeğin karın bölgesine hafifçe masaj yapmak, gaz sancılarını hafifletebilir. Saat yönünde dairesel hareketlerle hafifçe ovun.
-
Sakinleştirici Banyo: Ilıman bir banyo, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir. Ancak, bebeğinizi suya alırken dikkatli olun ve su sıcaklığını kontrol edin.
-
Emzirme veya Biberon: Bebeği emzirme veya biberonla besleme, onun doymasını ve rahatlamasını sağlayabilir.
Her bebek farklıdır, bu nedenle farklı yöntemleri denemekte özgürsünüz. Ancak, eğer bebeğinizin aşırı derecede huysuz olduğunu düşünüyorsanız, bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.
Aslında şimdiye kadar neredeyse 4 veya 5 tane fatlılı doktor gördü hepsi sağlıklı bu çocuk diyor. Ama kolik olduğunu da söylüyorlar
Birde en son 2 defa 1er çay kaşığı evde kimyon kaynatıp içine şeker attı eşim ve onun zoruyla verdik bana kalsa asla öyle bir şey yapmam ve farkettik ki biraz rahatladı en azından kaç saat uyudu . Ama ondan hem korktuğum için baharat sonuçta hemde böyle salya gibi köpük şekilde tükürük çıkartmaya başladı bende bıraktım . Bilemiyorum devam etsem sakıncası olur mu eşim deniyelim dediği için yaptık son çare daha yaşı çok küçük yeni 40 çıktı o yüzden korkuyorum kimyondan . Varmı deneyen anne ? @NURAN
Yok, denememelisin canım. Sen her yemeğinde kimyon kullan. Kimyonlu rezene çayı iç bolca. Senin sütünden ona geçer zaten
Ablamın da bebesi kolikti. Ona doktoru önermişti kimyonu. Bebeğine hep kimyon verdi. Ama doktor kontrolündeydi. İlaç kullanması yasaktı ama bizim bebeğin.
Öyle mi bakalım bu sefer kontrole gidince doktora sorarım inşallah
Teşekkür ederim deneyeceğim inşallah