Kolik bebek

Kızlar lütfen yardım çok acil Bebeğim hiçmi hiç susmuyor Kaç doktora gittik hepsi bu çocuk aşırı kolik diyor. Kaç tane damla kullandık ve farkettim ki damlalar daha çok huysuzlaştırıyor bebeğimi ve daha çok acıdan kıvranıyor. Bu yüzden bıraktım bizzat bio gaya damla beneğimi mahvediyor. Sab simplexte denedik. Tamı tamına 45 gündür yapmadığım ve denemediğim yöntem kalmadı. Sıcak su torbası . Rezene çayı kimyon . Bebek yağı ile masaj . Ilık banyo vs bunların hiç biri işe yaramıyor elimde resmen sucak su torbası ile dolaşıyorum. Bugün en son çare kimyon kaynatıp bebeğe bir çay kaşığı verdim içim kan ağlaya ağlaya Ama o da çözüm olmadı. Yediklerime çok dikkat ediyorum Memede bile ağlıyor acıdan kıvranarak yavrum. İnanın değil yemek gerçekten artık su bile içemez oldum. Hiç bırakmıyor sanki dövmüşlercesine ağlıyor vallahi çok yıprandım artık dakka başı bende ağlıyorum . Tek başımayım kimse yok yardım edecek.

Varmı başka bir çözüm yöntemi bildiğiniz. Belki işe yarar. Çünkü kucağım dışında hiç bir yerde uyumak istemiyor.gücüm tükendi artık kalbim ağrıyor resmen. 40 çıkarsa düzelir belki dedim ama değişen hiç bir şey yok tam tersi git gide aşırı kötü oluyor . Varmı benim gibi olupta çözüm bulanlar

1 Beğeni

Bu arada 2 ay öncesi kangru önerilmiyor ama mecbur onu da denedim

Kovaya su doldurup içine oturtmayı denedin mi? :pensive: Arkadaşımın kolik bebesi anca öyle sakinleşiyordu. Bir de çok ritmik hareketlerle dans ediyordu bebeğiyle. Yazını okuyunca sordum. Bebek arabası ile gezdiriyordum dışarda öyle de susuyordu demiş.

Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor kolik bebek. Sanırım tek çözüm zaman. Zamanla azalacak diyor.

1 Beğeni

Denedim canım hepsini arabada bile ağlıyor 40 çıkmadan bile herkes sakın dışarı çıkmayın diyordu ben hergün dışarı çıkartıyordum. Kova su değilde banyo yaptırıyorum açıkçası. Hatta fitilde bir ara kullandım. Birde yaşlılar zorlayınca afedersin makatına zeytin yağı bile sürdüm çünkü bio gaya damla sonrası kabız olmuştu. Devamlı araştırıyorum bakalım hangisi çözüm olacak Geriye tek kehribar kolye kalıyor sanırım başka alternatifler tükendi. :sob::sob:

Çeşit çeşit müzkler ne bileyim beyaz gürültü ,klasik müzik. Ninni. Çocuk şarkıları. Normal müzik vs bunların hiç biri işe yaramıyor inanın her gün masal normal çocuk kitapları bile okuyorum bazen ona biraz tepki veriyor herhalde hşkaye hoşuna gidiyor. Kendim devamlı sohbet ediyorum ne yapsam anlatıyorum yetişkn ile konuşur gibi.daha unuttuğum bir sürü şey vardır yaptığım herhalde :pensive: emzikte kullandım Sadece tek yapmadığım sallamak şimdiye kadar onuda hep diyorum ki gerekirse yıllarca uykusuz kalırım ama genede sallamaya alıştırmam diyorum

1 Beğeni

Allah yardımcıniz olsun inşallah :palms_up_together: keşke bı çözüm olsa da sunabilseydim benim kızımda reflü vardı bı de aşırı gazliydi sabaha kadar başında nöbet tutuyordum şuan iki yaşında inanın hâlâ aynı şuan bile uyanıp ağladı ve bunu geceleri saat başı yapıyor desem yeridir ben sallamaya alistirmistim o şekilde devam ettik pişman oldum bırakmaya çalıştık olmadı şuan hamile halimle bile sallayıp uyutuyorum​:sweat:bazı bebekler sakin bazıları da bizim ki gibi zor,evlat işte mecbur bı şekilde idare ediyoruz.Rabbim tez zamanda bebeğinize sakinlik versin inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

@Cansu nunda bebeği kolikdi sanırım öyle söylemişti

1 Beğeni

İnşallah düzelir kardeşim​:disappointed_relieved:Allah yardımcınız olsun :pray::pray:

1 Beğeni

Seni çok iyi anlıyorummm.Kendimi dövmek istiyordum,ağlıyordum,sinirden çıldırıyordum. Ömerde aşırı gazlı bir bebek.4,5 tane damla kullandım en son doktorum bir damla söyledi Almanyalıların ve sadece Alman eczanesinden almamızı söyledi.Aldık kullandık canı çok yanmıyordu ama bakıyordum kıvrıldığı zaman anında ayağından tutarak haraket etdiriyordum çıkarıyordu gazını.Şimdi damlaya bile gerek kalmadan kendi rahat bir şekilde yardımsız çıkarıyor.Ha bu arada Ömer 14 gün sonra 4 cü ayınıda dolduruyor ve hala gazı çok sadece kendi yapa biliyor rahat.Kucağımda uyuyordu gece gündüz o kadar.Şimdi öyle alıştığı için sabahtan akşam yatana kadar kucağımda oluyor.Olsun diyorum hep bu da geçecek.Bende yardımsızım.Eşim evde olduğunda yardım ediyor.Sende canını sıkma ve bunların sadece geçeceğini düşün.

2 Beğeni

Benim de bebeĝim kolik inanır mısın 6. Ayda damlayı bıraktık siz hangi damlari kullandinız. Biz ilk metsil denedik bi faydası olmadı sonra sab simplex denedik işe yarar gibi oldu doktor yanına nurse harveys colex ekledi bi faydası olmadı sab simplex yanına probiyotik (maflor) ekledik o zaman huzura kavuştuk böyle biraz damlaları tek tek denemen lazım. Sanahtan akşama kadar masaj yap yine de takviye kadar yeterli olmuyor. Sağlıklı ve dengeli beslen ki süt kaliteli olsun. Bir de gaz sancısı ile mücadele ederken bebek arabası ile dışarda gezin rahatlatıyor allah yardımcın olsun

2 Beğeni

Benim oglan da reflu var ilk haftadan teshis konduydu reflu yatagi cok isime yaradi Mama ver icine ilacini koy reflu mamasi Bide benim oglan bisiklet hareketiyle bacagini one Arkaya saat yonunde kolumun uzureni yatiriyorum Ondada rahatliyo asiri gazini cikariyo. Reflu yatagini besigine koydum bebekler ilk zaman Cunki kendini isitamiyo ondan yattigi yer dar olsun Demisti ebe. Hic SIkintimiz kalmadi sukur. Reflu oluyo arada bogazina kacar gibi Bilmeyen anneler panik yapiyo ama sorun Yok. Zaten midesinin bulandigini agzindan anliyorsun. Kaldir iki pat pat yap yada Yada dik bi sekilde bacagin arasina otuturt Pat pat yap cunki butun bebekler ayni degil Onu biraz kesfetmen lazim. Yada emzirir emzirmez havaya kaldir . En son cozum ne biliyormusun. Hani hava var ya sutte kullandigim biberonu Gosteriyim.

Icinde yesil bolme varya gazi disari gondermiyo Hem kram gitti hem reflu

1 Beğeni

Doktor browns sisesi

Belki nazar olabilir bebeğinizde. Dualar okuyun. Ya da bir tanıdığınıza günlük okutun. Çok güvendiğiniz bir hoca varsa ona da götürüp sorabilirsiniz. Muska falan yapar. Ama asla muskanın içinde ne olduğunu bilmeden bebeğinizin yastığına koymayın. İçime böyle geldi böyle doğdu. İnşallah faydam olur.

Bide ben ne yapiyorum biliyormusun Sicak su termosunun kilifi varya onu microdalga Isitiyorum uy tulumla gezdiriyorum oglani surekli Usumuyo onu da icine koyuyorum.

Elini karnina koyarak da uyutabilirsin.

Çok teşekkür ederim amin canım amin

1 Beğeni

Amin gülüm​:green_heart::disappointed:

1 Beğeni

Merhaba inşallah kısa zamanda bebeğinde sende daha iyi olursun instagramda tuvalet eğitimi veren bir kadın var hatta bebeklerde bile deneyenler var kolik bebek anneleri falanda yazmıştı bebeğin sırtını göğsüne yatırıp tuvaletini yaptırmaya çalışıyordu bence ona bakıp bir dene hiç bir zarari yok yegenimdede demiştik rahatlamıştı *prema sundari * adi

1 Beğeni

Benim ilk çocuğum kolikti. 9 ay boyunca ağladı. Ne yaptıysak ise yaramadı. İkinci doğunca bir arkadasim kendi bebeğine hacamat yaptırdıgini ve çok sakinledigini söyledi. Bende ondan cesaret alıp kuyruk sokumuna hacamat yaptırdım. Ondan mıdır yoksa sakın mi olacakti bilemiyorum. İkinci çocuğumda hiç ağlama krizleri olmadı. Aklınızda olsun.

@FidanUğur ya aslında hem kakasını hemde gazını çok şükür iyi yapıyor hatta doktora da bunu söyledim ama diyor ki bağırsak kaç metre gazı çıksa bile çıkaramadıklarından böyle oluyor dedi. Egzersizler bende çok yapıyırum kuzum bidiklet vs çıkıyor gazı ama hep ağlıyor değişen bir şey olmuyor maalesef. İnşallah benimkide iyileşir artık tek çarem dua etmek . @Cansu canım ben bio gaya kullandım o çok kötü yaptı hatta bu seferde kabız oldu. Birde sab simplex kullandım oda fayda etmiyor kabız yapmadı ama daha çok morarıyordu suratı. Onuda bıraktım. Birde fitil kullandım adını hatırlamıyorum onuda kullanırken çok tuhaf böyle elini kolunu bacağını tutamayacak halde mayışıyordu çok korktum tövbe böyle felç gibi oluyordu. Bebek arabasını da denedim 40 çıkmadan hep dışarıdaydık hatta herkes yapmayın diyordu bende mecburen çıkıyoruz diyordum. Çok sağol duan için amin inşallah düzelir .

@H.erkilic evet evet o dairesel masajı bende uyguluyorum anlık rahatlıyor gibi oluyor sonra tekrar aynı vaziyet. Bu biberon nerden bulabilirim acaba bilginiz var mı benim kullandığım biberon Philips avent markası .

@Müzeyyen42 aslında onu bende düşündüm de bilemiyorum açıkçası hocalar falanda pek güvenilir değil artık maalesef sözüm iyiler dışında tabi. Şöyleki telefondan sureleri açıyorum dinlesin diye baş ucunda böyle kuranı kerim küçük ve mührü şerif bulunduruyorum .devamlı kendim dualar yapıp kuran okuyorum sesli ama elime henüz kuranı kerim alıp okuyamıyorum çünkü 45 falan olmasına rağmen henüz reglim bitmedi şimdilik sadece uzun surelerden hangisini ezberimde varsa onu okuyorum sadece.:smiling_face_with_tear: Bende artık sıcak su torbası olmazsa olmazım oldu ama hiç işe yaramıyor Sanırım ben bütün yöntemleri tüketmişim onu farkettim sizler yazınca

Evet o kadını biliyorum yanlış hatırlamıyorsam rus uyruklu kadındı minik bebekler bşle bez kullanmasına gerek yok diyor devamlı ama onuda ben yapmaya korkuyorum çünkü ya onurgasına zarar verirsem diye çok korkuyorum henüz yemi 40 çıktı çünkü :smiling_face_with_tear: