Merhaba bebeğim iki aylık oldu çok fazla gaz sancısı oluyor. Sütüm yeterli olmadığı için mama kullanmak zorunda kalıyoruz. Mama olarak golden goat, bebelac gold ve hipp organik combiotic denedik. Gaz damlası olarak bitkisel Nurse Harwey Colex ve bio gaia denedik. Sürekli masaj yapıyoruz banyo yaptırıyoruz. Ne denediysek rahatlamıyor. Uykusundan sancıyla uyanıyor. Ağlarken acılı acılı ağlıyor. Bilgisi olan anneler fikir verebilir mi sizler neler yaptınız bir çözüm yolu var mı yardımcı olur musunuz
Genelde duyduğum kadarıyla kiraz çekirdekli gaz giderici kemerin iyi geldiğini söylüyorlar kolik bebek kemeri diye geçiyor hatta
Seni çok iyi anlıyorum bende ilk bebeğimde her gece arabayla gezmediğimiz sokak kalmamıştı araba gaz çıkarmasına yardım etmişti ama bu böyle devam etsin istemedim gaz damlası sab simplex kullandım hiç gaz sıkışması olmadı rahat bir şekilde çıkartıyordu bende rahat ettim bebekte rahat etti
Bebek oda çok ağlıyordu ki göbeği çatlıyacak ölecek sanıyordum allah korusun bu bebeğimdede gaz sorunu olursa gene bu damlayı kullanırım
Onu da denedik ama maalesef ki o kemerinde faydasını göremedik
Eşim nöbetteyken gece 2 saat arabayla Adananın içinde tur atıyorum uykusunu alsın diye. Eve geliyoruz yarım saat sonra aynısı oluyor. Kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu damlayı doktorumuza danışalım eğer bebeğimiz için uygunsa bizde deneyelim. Öneri için teşekkür ederim
Çok zor gerçekten gözünün önünde ağlıyor elinden gelse hemen rahatlatırsın olsa sancısını ben çekim dersin ama olmuyor. Bir anne olarak öyle ağlamasına yüreğin dayanmıyor. Umarım kimse bu durumla çaresizlik yaşamaz. İnşallah bu bebeğinizde öyle olmaz
Bizimkide öyle bazı geceler tutuyor ama ben kimyonla rezene içiyorum hem de iki çay kaşığı kendisine veriyorum nane veriyoruz paryavşan veriyorum çörekotu yağıyla masaj yapıyorum biogia ve vacol kullanıyorum internette gördüğüm masajları yapıyorum rahatlıyor gazını çıkarıyor eğer çok kötü olursa lağman yapıyorum eczaneden bebek için alacağınızı söylerseniz iyi olur lağman çok iyi oluyor doktora gittiğinizde de lağman veriyolar
Her akşam ya kimyon ya rezene ya ds anason içiyorum. Bebeğime anason ve kimyon verdiğimde kustu o yüzden vermeye korkuyorum. Bende çok şiddetli olduğu zamanlarda kabızlık ds olursa lavman yapıyorum ama bu seferde ben müdahale etmeden kendisi çıkarmazsa öyle alışır diye korkuyorum. Sürekli masaj yapıyoruz. İki damlayı birlikte kullanıyoruz artık gündüzleri metsil gece de bio gaia kullanıyoruz. Metsil uyku yapıyor. Mama olarak hipp organik combiotic kullanmaya devam ediyoruz.
Peryavşan otunu da deneyeceğim kullanımı nasıl oluyor nasıl hazırlanıyor ölçüsü ne kadar oluyor bana ds tarif eder misin
Şu yazilan şuruplarin hepsini denedim fayda etmedi. Yurt dışından lefax die şurup getirtmiştim o çok fayda etti
Ilık suyun içine bi çorba kaşığı koyuyorum elimle eziyorum suyun içinde zaten tadı çıkıyor süzüyorum bebeğe bi çay kaşığı ya da iki kendimde geri kalanını içiyorum ılık suda yarım çay bardağı yetiyor
Aptamil conformil de kullandık o daha çok kabız yaptı lavman yapmak zorunda kaldık.
Nasıl oldu bebeğiniz ?
Maalesef aynı şekilde devam ediyor. Doktora soruyorum normal olduğunu, haftada üç dört ebeveynin bu şekilde geldiğini söylüyor. Bağırsaklarının düzene girmesinin biraz zaman alacağını bu süreçte sabırlı olmamız gerektiğini söylüyor. Bebeğimiz peygamber sünnetli doğdu onunla alakalı olabilir mi diye çocuk cerrahına da götürdük fıtık olabilir mi diye onu da cerraha sorduk. Bir sorun olmadığını söyledi. Damla, bol bol masaj yapıyoruz oyun halısında oynatıyorum. Kendim kimyon, rezene, anason içiyorum. Arabayla gezdiriyoruz. Park yatağı titreşimli doktorda titreşimli ürünler kullanmanın iyi geleceğini söylediği için onu da açıyoruz. Beyaz gürültüyle sakinleştiriyoruz. Artık bu durumun geçici bir süreç olduğunu ve geçeceğini düşünüyorum. Bebeğimin bu günleri bir daha gelmeyecek o yüzden olabildiğince krizi iyi yönetmeye ve bebeğimi ve kendimi yormadan korkutmadan oyun oynuyormuş gibi psikolojik olarak inandırmaya çalışıyorum.
Tebrik ediyorum sizi Harika bir annesiniz
Alerji testi falan yapıldı mı acaba süt alerjisi olabilir mi diye düşündüm, çok geçmiş olsun biran önce düzelir umarım Allah’ım geçerinden versin, ağrılarını dindirir inşallah
Bizimkide öyle en son bi doktora götürdüm bize şurup yazdı o çok iyi geldi kendi kendine çıkarıyor ve bağırsaklarını çok kolay harekete geçiriyor
Çok teşekkür ederim
Şurubun adı ne nurse harwey colex mi