Merhaba arkadaşlar. 38+2 olduk doğumuma çok az kaldı. Allahın izniyle normal doğum bekliyoruz. En son ki randevumda doktorum herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Yalnız ben ne sancı hissediyorum ne de doğum için herhangi bir belirti. Kolay doğum için ve doğumu kolaylaştırmak için ne yapabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Klasik olacak belki ama yürüyüş, merdiven inip çıkma, kegel egzersizleri vs önerebilirim canım. Ben bunları yapmıştım yani. Ki bunları yapmama rağmen benim kız 40+2 de gelmişti 41. haftaya doğru gidiyorken suyunu patlattı benimki çok şükür. Bakalım bu bebiş ne zaman gelecek
Ek olarak da hurma yiyebilirsin bolca. Rahim kaslarını gevşetiyor ve normal doğum yaparsan da çok kolaylaştırıyor. Ben bolca hurma da yiyordum
Merdiven inip çıkma hariç hepsini yapmaya özen gösteriyorum aslında. Ayy benimki de öyle gelirse neyse sağlıklı gelsin de bebişim
@Funda Ablam, yengem ve ben aynı haftada doğurduk. Benden 1 hafta önce doğurdu, ablamdan 2 gün sonra yengem doğurdu. Benim psikoloji gitti tabi onlar doğurdu ama ben doğuramayacağım diye düşünerek Geç de olsa kendiliğinden geldi şükür Normal doğum yapmamı engelleyecek bir durum yoktu bebekte de bende de. Herşey sağlıklı ilerliyordu. O yüzden doktorumla normal doğumu bekledik. Normal doğumu çok destekleyen bir doktorum vardı çok şükür
Biraz ayıp olacak ama cinsel iliski kurmakda yardımcı oluyormuş.
Ev Yogurtu yemek falan bildigim bunlar ve nuranında dedigi gibi yurumek iyi gelecektir
Ayyy benim de psikolojim giderdi doktorum normal için bi engel yok diyor ve bende normal istiyorum inşallah normal gelir de dediğin gibi sağlıkla gelsin günü önemli değil. Ben çok heyecanlıyım son günler olduğu için ağırlaştım baya ha geldi ha gelicek temizlik yapıyorum yorulana kadar bi bakıyorum her yer yine aynı olmuş çok yoruluyorum. Ev kirliyken gelirse diye çok korkuyorum
Yok ayıp değil kadın kadınayız sonuçta burda. Düzenli ilişkimiz var zaten şükür. Yoğurdu çok severim daha sık yerim sağol
@Funda 9 ay boyunca ben de düzenli temizlik yaptım hep ama kızım evi temizlemediğim gün gelmeyi tercih etti Yaa doğumumun başladığı gecenin gündüzünde doktor kontrolüm vardı zaten, sabah eşimle gittik. Doktor 'Haftaya kadar bebek gelmezse sen hastane çantanı al gel, doğumu başlatacağız artık ’ demişti. O gün de benim hiç halim yoktu, tansiyonum düşüktü, iştahım yoktu. Halbuki bunların hepsi bende doğum belirtisiymiş. Doktordan eve gelince başladı bu belirtiler bende. Eve gelir gelmez kafayı vurup yatmıştım, saat 11-12 civarıydı. Uyandığımda saat akşam 5 ti düşün halsizliğimi. Ben de doğumun belirtisinin bunlar olacağını hiç aklıma getiremiyorum tabi ki çünkü zaten ablamla yengem benden önce doğurdular diye modum falan da gitmişti yani, e dediğin gibi ağırlaştığım için de artık vücudum bu ağırlığı kaldıramaz olmuştu. Velhasıl kelam, bebek gece 12 buçukta suyunu patlatarak ilk sinyalini verdi ve ertesi gün de geldi. Yani ne kadar temizlik yapsan da boş canım, yorma kendini Ha sana hareket olsun diye sen yap yine de tabi ama ben de son ana kadar yaptım da ne oldu ? Kızım temizlik yapmadığım günü buldu gelecek 1 gün daha geç geleydi ev pırıl pırıl olurdu Ki zaten şaka maka iyi ki de yapmamışım o gün temizlik çünkü suyum geldiği için her yer su içinde kalmıştı maalesef, yine batacaktı ev yani Ayy çok konuştum ama sana da fikir olsun hem benim doğum öncesi yaşadığım belirtiler hem de temizlik konusu
Çok güzel anlatmışsın sağol. En azından bende aynı belirtiler olursa belki derim yani yapıyorum gün gün pencereler falan var korkumdan onlara giremiyorum hiç.
@Funda Aman ha, seni zorlayacak şeylere kalkışma çünkü şimdi senin krampların artmış olabilir. Birden kramp falan girer Allah korusun. Yavaş yavaş yap, gerisi kalırsa kalsın boşver Sen de sağol canım
Doğumdan Önce gevşeme egzersileri yapa bilirsin.
Ve sancın oldugunda uzanmamalısın.
Nefes almayi ogren ki doğum zamani heyecanlanmayasın.
38 haftadan sonra korunmasız cinsel ilişki hurma kegel egzersizi skuat öneriyorlar
38 haftadan önce cinsel ilişkide korunmalı mıyız ?
Hayır korunmak zorunda sınız diye bir şey yok. Sadece doktorlar sık cinsel ilişkide olmak ve her cinsel ilişkide eşin vajinaya boşalması iyi değil. Normal doğuma yardımcı olan şeyler bunlar. O yüzden olmaz deniyor canım.
Ben de bitki çayı ve ananas tükettim tabi doktorumdan izin aldım
Ben hiç korunmuyorum korunması yani zaten gerek yok sadece sperm rahim kaslarını gevşettiği için doğumu kolaylaştırıyo diye duydum da tam bi bilgim yok