Biliyorum bu yazılar pek silinmiyormuş sanırım eşim belki görse üzülür, ama aklıma takılan bir nokta var, bir anne neden evladına hayırlı olsun demez? Araba aldık hayırlı olsun demedi, satmak zorunda kaldık tekrardan aldık yine demedi, eşim ağzı kulaklarında annesine ultrason fotosunu gösterdi ben zaten bekliyordum dedi (2 seneye yakındır çocuğumuz yoktu bizim) bana bile dönüpte tebrik ederim demedi. Benim ailemde yere göğe sığdıramadı, eşim telefonla konuştuğu sırada uzunca bi boşluğa daldı babası yok eşim 10 yaşındayken vefat etmiş, eşim işte eve çalışıp bakmış bazen kayınvalidem çalışmış eşim biraz daha büyüdükten sonra sadece kendisi çalışmış mesela. Dert yanmak gibi niyetim yok ama aşağıda yorumlarda koca tarafımı güzellemeye çalışanlar olmasın diye şimdiden açıkça yazmak istedim benim evim 1000 km uzakta diye dizmeye gelmediler kendi ailemin maddi imkanı yoktu, kaynanam da bi zigon sehpa dahi almadı. Evde sadece koltuk takımı Beyaz eşyalar((2sini ben aldım) buzdolabım kınamda geldi,) yatak odası takımı ve aldığım mutfak malzemeleri vardı. Gırtlağa kadar da borcu varmış eşimin haberim düğündeki takılan altınların yarısını aldı mesela, ki düğünü nişanı eşim yapmasına rağmen. Eşim eşyaları getirecek evimize halı yok bende eski de olsa ver bi tane idare edelim bol zemine basmayalım dedim ciddi ciddi eski halısını verdi bize. Sorsan en kıymetlisi benim kocam en çok benim kocamı seviyor sözde. Mesela biz nişanlıyken eşime beyaz eşya TV vs alalım dediğimde kayınvalidem olucak şahıs 2 tane telefon aldırmıştı eşimin kardeşlerine. Bir gün olsun aramadı etmedi. Ben bomboş evde oturdum tvyi evlendikten 1 ay sonra falan aldık tvnin kırkı çıkmadan gidip kendi de evine 2. Tvyi aldı. Düşünüyorum naptım ne ettim diye. En son ocak ayında eşimin kızkardeşi bizdeydi benim de ağzımda pelesenkti maalesef boşanma kelimesi. Eşime dedim ki huyum böyle ya kabul edersin ya yol verirsin, sonra 3müz bir arada otururken bunu tekrar söyledim bacısı olacak şahsiyet fukarası dedi ki anlaşamıyorsanız boşanabilirsiniz arkadaşlar bu gayet normal demişti mesela? O sırada gebeymişim ben bilmiyordum. Benim bu kelimeyi kullanmam yanlış evet ama benden küçük birisi ne cüreetle hangi sıfatla benim evimde bana böyle bi posta koymaya cesaret edebilir. İnanır mısınız eşim heveslendi cam pipet aldı, gitti ertesi gün bacısı da aldı. Kayınvalideme ön koltuğu veriyordum döndü kızı olacak soyka dedi ki annem oturacak tabiki önde başka kim oturacak dedi mesela. Eve kedi aldım, kediyi görür görmez anneeemm kuzum dedi? Kıskançlık değil sanki benim olan her şeye ortak olmak istiyorlar gibi. Ben kocama uzunca bir süre sahip çıkamadım mesela biliyor musunuz yeni yeni sahiplenmeye başladım onların oğlu falan diyordum hep. Ben doğuluyum arkadaşlar benim eşimin ailesi Türk benim annemde Türk babam kürttür. Ama ne anne tarafımda gördüm bunu ne baba tarafımda. Zaza arkadaşlarım da var benim en yakınlarımdır hatta. Yani ben bunları napayım unutamıyorum yahu. Çocuğumun çok afedersiniz bezini bile göstermek istemiyorum bunlara. Bir gün yine eşimin memleketindeyiz merak ettiğim bir yer vardı eşime dedim ki yakın mı , yakın dedi o zaman bir gün ayarla da beraber ailecek gidelim dedim (ben sen ve senin ailen kardeşlerin vs) biz eve geldikten birkaç hafta sonra kendileri gittiler oraya. Herkes insana düştü de bi ben mi şeytanlara düştüm anlamıyorum. Benim ailem nolursa olsun hem beni hem eşimi överler takdir ederler aferin falan derler ya bi. Tamam kazık kadar insanlarız ama bi hayırlı olsun da denmez mi ben buradan birine yazsam ay hayırlı olsun yazar hiç görmediğim etmediğim elin yedi kat yabancısı. Bu kadının zoru ne kızı olacak soykanın derdi ne. Benim de erkek kardeşim var ama hiçbir sevgilisine dönüp te böyle muamele etmedim.
Bu hepimizde olan şeyler ama şuan hamilesin bu kadar detaya gerek yok ve bosverip hamileleigine odaklanacaksin can sıkıcı olabilir fakat dediğim gibi kalbini bunlarla yorma ne kadar takilirsan çok şey görürsün gerek yok çok istediğin şeyi yaşarken şöyleydi böyleydi diye dert yanmana gerek yok mesafe koyarsın olur biter bu anın tadını çıkar çocuğuna bu düşünceler geçmesin …
Bana demeleri inan umrumda değil bacım eşime yapmaları daha da ağrıma gitti. Ben alıştım zaten bu tip davranışlarına da eşim böyle bir tepki beklememiştş gözleri doldu ya
İnan umrumda değiller sadece eşime yaptıklarına daha çok takıldım uzun uzadıya anlattım çünkü bana bunları yaptılar ettiler hala bana bir şey söylemediler hadi beni sevmiyolar, oğlun ya senin öz oğlun desene hayırlı olsun diye ölür mü yani. 5 bilemedin 10 sene sonra bu bağlar kopacak belli ediyor kendini ben eşim babasız zaten annesiz de kalsın istemediğim için her şeyi yutmuştum. Yazık yani. Çocuğa İnşaAllah öfkem kinim geçsin isterim Allah affetsin, sevmesin o tarafı gerek yok. Ha sağlığı açısından dediysen şayet ömrüm ona feda olsun hiç dert edinir miyim bu sümüklülüleri.
Tek sen degil wallahi bende diyorum nasil böyle birine düstüm
Valla canım Türk Kürt Zaza ile alakası yok karakter meselesi 7 sene ev üstünde yaşadım bana yaşattıkları şeyler yüzünden 7 sene çocuğum olmadı hep arkamdan konuştular konuşuyorlar eşim 7 sene boyunca onlara çalıştı en son dedim boşanalım ben artık yapamıyorum ailenle öyle ayrı eve çıktık ama dımdızlak ev beni ailemden isterken de Şeref sözü vermişlerdi herşeyi tam olacak diye 7 sene sonra çocuğum oldu yalandan canım cicim ama içlerindeki o karanlığı pisliği biliyorum. Bende ilk çocuğjmdan 1 yıl sonra yine hamile kaldım ama kimse çıt çıkarmadı hayırlı olsun demediler içten içe kıskançlıktan geberiyorlar. Bende hiçbiriyle muhatap olmam herkes yoluna dilerim Allah’tan bana yaşattıklarını kızları da yaşasın inşallah.
Böyle de hainlik etmiş gibi olmuyor muyum vicdanım sızlıyor işte. Ama zaten kopacak bu bağ gidişat belli ben ancak 2 sene daha ömrünü uzatırım en fazla napabilirim ki
Bende aynısını söylüyordum, ama Rabbim en güzel hakim o daha adaletli davranır İnşaAllah merhamet bile etmez Rabbim onlara diyorum.
Eşin seni tutmazsa iş zor. Bende de var görümce köyler öte. Arada kilometreler var ama yetti ordan. Son artık seslerini bile duymak istemiyorum yanımda konuşma dedim. 2 haftaya bir konuşuyo galiba. Ama benim haklı olduğumu bildiği için bana bişi demiyo. Ne dilimi kaldırıp ağır bişi dedim ne de dediklerine karşılık verdim. Eşin durumu görüyordur. Yardımları yoksa yılan dillerinide uzatmasınlar.
Benimki de gebe kaldıktan sonra hak vermeye başladı özüne döner diye düşünüyorum kendi kaybeder. Şimdi ne söylersem bir şey demiyor, muhtemelen çocuktan sebeptir yoksa küsüyordu bana kocam resmen. Elimden bir şey gelmiyor napmamı istiyorsun dediği de oldu. Bana laflarının altında kalma ne söylerlerse ver cevabını dedi bende artık öyle yapıyorum içim soğuyo en azından. Ama sizin yöntem de güzelmiş bundan sonra bende dicem evde konuşma diye.
Canım bunların memleketle de ilgisi yok eşinin ailesiyle de. Sorun tamamen eşinde. Eşin müsade etmese ailesi böyle davranamaz yada bir yere kadar davranabilir. Bende eş ailesinden çok sorun yaşadım bu sefer eşimde görüşmeyi kesti onlarla şimdi daha yeni 1 2 konuşmaya başladık geldiler özür dilediler. Yani kısacası eş ailesi kötülükte yapabilir kötü de konuşabilir insanların kötü olmak için sebebe ihtiyacı yok burda önemli olan eşinin tutumu.Aşk evliliği yapmadınız mı bu arada eşin seni savunmamış sende eşini hiç kabullenmemişsin ya merak ettim? Ve bu arada çok zor biliyorum ama şuan hamilesin hiç bir şeyi kafana takmamalısın bebeğinin ve senin iyiliğin için. Sağlığına bir şey olmasa bile (ki olabilir Allah korusun) hamilelik süreci doğum sonrasını da etkiliyor çocuk aldığı o stresi doğum sonrasında da gösterebiliyor. Umarım her şey yoluna girer gönlünce olur ![]()
Tam tersi severek evlendik, söylediği yalanlar sürekli ailesini tutması vs derken ben soğudum zaten tepemin iyice attığı dönemde gebe kaldığımı öğrendim. Aşırı derece de anlayışsızdı ailesine toz kondurmuyordu var yok bi anası varmış babası hayatta değilmiş, güzel de manipüle ediliyor hem yanımda hem arkamdan işte oğlusun mecbursun büyük oğlusun mecbursun annen o senin vs. İşleri güçleri bitmiş analarını mutlu etmeyi dert edinmişler kendilerine. Ay anlattıkça sinirim daha çok geriliyor o görümcem olacak şeytan her türlü boku yer kimsenşn gücü yetmez eşim bir şey söylese hop sen anana bötle konuştun diyip ortalığı katıp karıştırma derdinde soyka. Bayram arefesi maalesef onlara da gidicez dua ediyorum bir şey söylesinler de kavga çıkartayım tartışayım diye..aşırı derecede arsız yırtık insanlar. Daha kötüsü de TV dizi izleyerek oradan hayatına şekil veriyor beyinsiz kayınvalidem şu doğulu kaynanalar var ya aklınca sıra öyle bi otorite kurmaya çalışıyor. Eşimi anasının kucağına ben attım asla kötü gelin olmak istemiyordum, nolsa annendir vs diyordum ama bu iki şeytan yani kızı ve kendisi bir gün olsun o senin eşin diyip ne önümden ne arkamdan konuşmadılar yani. Eşim bilmiyor sahip çıkmayı, yemin ederim ki bilmiyor. Kötü olmayalım kafasında. Akacak kan varsa durmazmış. Dört gözle tartışma bekliyorum şimdi
Benim enayiliğimde çok acaba çocukların maddi hakkına mı girdim evlenerek diye düşündüm adamın gırtlağa kadar borcu çıktı , 1 senede 3 defa hacizlik olduk. Üstelik çocuklar dediğim en küçüğü 18inde eşek kadarlar yani, ve dediğim gibi gösterdiğim anlayışın zerresini görmedim. Tepeme daha çok çıktılar