Kızlar anlatacağım duruma kim ne yazarsa acil dönüş sağlarsa çok sevinirim çünkü operasyonum yarın 40+5 haftalık gebeyim Herhangi bir sancım ve açılmam yok suyum normal ama doktorum yarın için sezeryan önerdi kendimi normal doğuma o kadar hazırlamıştım ki geldiğimden beri ağlıyorum kafam çok karışık suni sancıyı denemeden sezaryan planlandı çünkü hiç açıklıpın yok çok düşük ihtimalin dedi yaşayan var mı ne karsr vermeliyim ne olur ne biliyorsanız yazın Suni sancı yine de denemeliydim doktoruma sormalı mıyım ?
kuzenimin durumu da buna benzerdi ama normal için bekleyecekti hastane. 40 hafta oldugu için başka doktora gitmesini önerdim. Ve iyi ki gitmiş cunku çocuk artık beslenmiyormuş plasenta yaslanması olmuş üç hafta.. doktor acil sezeryana aldı.. doktorlar genelde 40 hafta dolunca beklemek istemiyor. Acilma da yumuşama da yoksa ya da sertse sezeryan öneriyorlar
@tecrübeli-anneler yardımcı olabilir misiniz
Açılma yoksa sezeryan olman daha iyi canım senin ve bebeğin için en sağlıklısı bu demek ki hakkında hayırlısı olsun inşallah canım sağlıcakla al kucağını miniğini
Çok teşekkür ederim en sağlıklısı nryse o olsun ama insan o kadar bekleyince düşünmeden edemiyor
Plesentaya baktı doktorum normal dedi ama yumuşaman bile yok bu yüzden normal doğum şansın çok az dedi
Yine sorun istersenizsuni sancıyı
38 haftadan itibaren bebek gelişimi duruyor canım gelişimi tamamlanıyor yani 38-40 arası normal doğum için beklenir ama sonrası riskli oluyor bebek kakasini yapabilir yiyebilir sonrası çok daha sıkıntılı yani doktorun illaki muayene etmiştir çati kontrolü felan orda anliyolar genelde normal dogum mümkün yada değil tavsiyem doktorunu dinlemen canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kolay doğum olur insallah
2cm açılmam ve yumuşama olduğu halde saatlerce sancı çektim canm neredeyse acil sezeryana alıncaktımki suni sancı ve epidural ile devam edildi suni sancı ile 36 saat sancıdan sonra açılmam cabuk oldu. Bu sebepten doktorun haklı olabilir. Umarım dilediğin gibi bi doğumun olur
Rabbim bir avazda kurtarsın hayırlı doğumların olsun![]()
Suni sancı neden baslatilmiyor onu anlamadkm ben 38+4 de gittiğim de suuyum azaldığı için ertesi gün doğumu başlatacağız dediler 12 saat bekledim acilmam olmadı sezryan oldum direk sezaryan demeleri için farklı bı durum olması gerek diye düşünüyorum ve evet ben de çok ağlamıştım …
Benimde ilk gebeligimde 40.haftamda 1cm açıklık olmuştu sadece suni de versek en fazla 4-5cm daha açılır demişti doktorum sezeryan planlandı sonra ameliyat gunu bile hala acilmam yoktu saatlerce sancı çekip sezeryana alinan insan gördüm ben iyiki doktorumu dinlemisim dedim hep
sağlıkla kavus.ak nasip olsun.
Ben 39 +6 da doğuma gittim ve sadece bi santim açılmam vardı suyum bi anda çok geldi doğumun ne zaman başlıycağı belli olmaz açılmanız yok diye normal olmıycak değil yanımdaki kadın 41 haftaydı doktorumda 41 haftaya kadar süre var demişti eğer bebeğiniz iyiyse sezeryan istemiyorsanız bekleyin