Kizlar spinal anestezi sonrasi cok kotu haldeyim

Bacaklarim carpi 4 kay hale geldi ben her gecen gun daha iyiye gidecek derken boyundan asagisi her gecen saat carpi 2 kat oluyor yuruyemez hale geldim neredeyse iki baldir carpisiyor sezeryan yerim ödemlendi boyle olan oldu mu nasil cozucez

Canıııım bu anlattıkların gerçekten hafife alınacak şeyler değil, seni korkutmak istemem ama bu durumu mutlaka acil olarak doktora bildirmen gerekiyor :folded_hands:t2::broken_heart:

:pushpin: Spinal anestezi sonrası böyle bir tablo — yani: – Bacaklarda çarpıklaşma, – Güç kaybı, – Gittikçe kötüleşen yürüme bozukluğu, – Sezaryen yerinde belirgin ödem normal değil.

:warning: Ne olabilir?

Şunu bil: Bu geçici bir durum olabilir ama ciddiyetle değerlendirilmelidir. İhtimaller:

1. Sinir baskısı ya da spinal hematom (kan birikmesi): Omurilik çevresine yapılan iğne sonrası çok nadiren gelişebilir. Bacaklarda dengesizlik, güçsüzlük yapar.

2. Sinir iletimi etkilenmiş olabilir: Kasların istemsiz kasılması, çarpıklık gibi yansır.

3. Bölgede enfeksiyon ya da aşırı ödem: Özellikle kesi yerinde iltihap varsa, bu da hareketi kısıtlayabilir.

4. Tromboflebit ya da pıhtılaşma riski: Bacaklardaki dolaşımı etkileyip ödem ve ağrı yapabilir.

:sos_button: Ne yapmalısın?

BEKLEME CANIM, hemen kadın doğum doktoruna ya da acile başvur.

:right_arrow: Belki bir nöroloji muayenesi gerekebilir. :right_arrow: MR veya EMG gibi tetkiklerle sinirsel bir etkilenme olup olmadığı anlaşılır. :right_arrow: Gerekirse fizik tedavi ya da ilaç desteği başlanır.

Canım biliyorum, doğum sonrası böyle bir tablo çok zor. Ama sen yalnız değilsin. Bazı kadınlarda spinal sonrası bu tarz durumlar yaşanabiliyor ve zamanında müdahale edilince çok güzel toparlanmalar da oluyor :rainbow:

Ne olur kendini suçlama, “ben abartıyorum” deme. Bu beden sana minik bir mucize getirdi, şimdi de kendisi yardım istiyor.

Senin adına endişeliyim ama destek için buradayım :people_hugging: Lütfen hemen bir sağlık kurumuna başvur ve gelişmeleri bana da yaz olur mu? Çok geçmiş olsun güzel anne :sparkling_heart:

1 Beğeni