Kızlar 6.hafdamdayim şimdiden kötüyüm ya. Midem bulanıyor midem de ağrı var hiç ayakta duracak halim yok mide bulantısından ve halsizlikten üstelik bide diş etim acıyor iltihap mıdır yoksa 20 lik dişim mi çıkıyor neyin nesidir ablamadim buda beni çok rahatsız ediyor rahat yemek çiğneyemiyorum arada biraz ağrı yapıyor rahat uyku uyuyamiyorum. Sizin hamilelik nasıl geçiyordu bu haftalarda. Hep böyle mi olacak kaç haftaya kadar bu halsizlik mide bulantısı olacak.
Bende 6 haftamdayim aynısı ağzımın tadı yok migdem agzimda sürekli dün sabah ne yediysem hepsini çıkardım bugün şükür iyiyim ama halsizlik hicbirsey yapmak istememek bende de var
Canım seni en iyi ben anlarım sanırım ben 7. Haftamda gebe olduğumu anladım oda mide bulantısı ve tavuğu karartmamla anladım sonrası daha beter mide bulantısı yanma sürekli baş dönmesi baygınlık 16. Haftama kadar sürekli baygınlık geçiriyordum 2 defa tektim evde eşim işteydi tek tesellim oğlumun uyuyor olmasıydı hastahanede eczanede bi kaç defa baygınlık geçirdim mide yanmalarım çoktu gece uykumdan uyanıp affedersiniz ama kustuğumu biliyorum 18. Haftadan sonra düzelmeye başladım şuan 21. Haftadayım yeni yeni toparlıyorum karadut özü içmeni öneririm sabahları ama günde 2 bardağı geçmemek kaydıyla ondan sonra toparladım biraz elinden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalış ve bol bol dinlen
Ve malesef diş ağrısı bende de var 2 haftadır diş ağrısı çekiyorum bende ama hiç bir işlem yapmıyorlar ilaç dahi çok gerekmedikçe yazmıyorlar bol bol ılık tuzlu su ile gargara yap geri kalan bi çok şeyi denedim ama faydası olmuyor malesef
Öncelikle hayırlı olsun hamileliğin inşallah bu süreci hayırlısı ile atlatırsın . 6. Haftamda bi başlamıştı bulantılarım kusmalarım 16. Haftama kadar devam etti . Sevdiğim şeylerden tiksindim yemek yiyemedim hamileliğimin başında kilo bile verdim ilk gebeliğim .
Ama kendimi kasmadım illa yiyim kusuyum diye onu diyenler de oldu etrafımda. Ceviz muz vs. Gibi çocuğa iyi gelen besinleri tükettim bazen galeta domates peynir ile gün geçirdim . Yani ilk bu bulantı dönemleri ne yemek yiyebildim ne de mutfağa adım atabildim çok nadir diyebilirim. 12. 14 . Haftalarda dişimden acillik oldum diş için de ağrıyan yer nereyse sarımsak tuz ezip koydum inanılmaz bir acı ama dayandım öyle böyle acile gittim doktor önermişti tuzlu su ile gargara yaptım ve daha sonra da antibiyotik vermişti onu kullandım . Gebeliğim ilk 3 ve son 3 ayında işlem yapılmıyor malesef . 29. Haftadayım şu anda da bebek büyüdüğü için artık bacak arasına baskılar hafif kramplar bebeğin hareketleri ile tuvalete gitme hissi artması sonra mide yanmaları başladı. Biraz uzun yazdım ama demem o ki her haftanın bile farklı getirileri oluyor ama en güzel his 16.haftadan sonra tekmelerini hissettim şimdi çok daha kuvvetli
Allah sabır ve selamet versin sağlık versin meşakkatli ama güzel bir deneyim
Valla hiç yerimden kalkacak halim yok yatmaktan da çok sıkıldım midem bulanıyor ama kusmadim hiç belki ilerleyen Zamanlarda oda olur ama umarım olmaz ben zaten zayıfım iyice güçten duserim diye korkuyorum bebegimi iyi beslemek istiyorum diş te eklenince herşey üst üste geldi ne zormuş hamilelik annelik gerçekten zormuş Allah tüm hanilelere kolaylık versin