Kızlar oksapar kullanan var mı

Neye dikkat etmem gerek günde 1 tane deri altı yapilcaka

@cansu kullanmıştı. Yardımcı olur belki.

1 Beğeni

Teşekkür ederim canım

Doktor bana doğumdan sonra vermişti göbek deliğinin üstu olmamak şartıyla yanlardan iki parmak uzaklıkta aşağı kısmına yapmam gerektiğini soylemisti dik vurulmamasi gerekir koldan da yapılıyor ama kendim yaptığım için zor olmasın diye göbekten yap demişti ama gebelikte nasıl kullanılır neye dikkat edilir bilmiyorum

1 Beğeni

Ben kullaniyorum gobek ve koldan yapilabiliyor.Ben hep göbekten yapiyorum hamileligin basindan beri kullaniyorum simdi 35.haftadayim dogumdan bir gun once birakacagim.Önce gobeginin sağ ve sol tarafini sil islak mendille ignenin kapagini actiktan sonra havasini al canim oturarak vur gobegin üc parmak sağ veya sol tarafina vuracaksin parmaginla etini çek igneyi sok sonrasinda etini birak ve enjekte et yavaşca .Bir gün sag bir gün sol tarafina vur göbeginin canim.Hafif kanarsa korkma mendille bastir ustune .

1 Beğeni

Doğumdan sonra verildi bana koldan yaptı hemsıreler hep banada koldan ve her vurduğunda farklı kol olmalı bir kola ıkı kere ust uste vurmamalısın

1 Beğeni

Çok sağol canım bende kendime zarar veremem canım tatlı sağolsun eşim koldan yapıyor aynı saatte mi yapiyorsunuz peki? Sizde pihtilasma düşük geçmişi mi varda vermişti doktorunuz yoksa tedbir amaçlı mi

Bana şimdi verdiler canım 5 haftalık idi kanamam olunca kestiler şimdi tekrar başladım 8 haftaligiz aynen koldan yapıyoruz bizde neden peki dogum sonrası veriliyor onu duymamıştım

Sezaryen oldum ben bilmiyorum ki acaba onunla ilgili midir

Bilmem ki canım sağlıkla büyüt bebişini​:smiling_face_with_three_hearts: bizde görelim o günleri​:raised_hands:

1 Beğeni

Benim 8 sene once pihtilasmadan dolayi toplar damarim karin icine kadar tikanmisti.Suan tedavi ile hamileyim tedavi basladigi gun tedbir amacli oksapara da baslaniyor.Bildigim kadari ile hormonlar pihtilasmaya sebep olabiliyor.Zira benim rahatsizligimin sebebine buyuk olasilikla kullandigim dogum kontrol hapi sebep oldu.Ilk sorduklari sey dogum kontrol hapi kullaniyor musun?olmustuDogumdan sonraki 40 gunde kullanicam. Aslinda en acisiz olan bolge gobek deligi etrafidir.Benim en rahat ettigim yer orasi oldu.Siringanin havasini alin ve yavas enjekte ederseniz hem morarma olmaz hemde ilac deri altinda topaklanma yapmaz

1 Beğeni

Ben koldan yapıyorum canım 2 gündür lekelenmem durmuştu dün vurdum ilacı bu akşam lekelenmem oldu acaba o mu yapıyor anlamadım doktor randevumda pazartesi içim rahat değil birşey olur mu olmaz mı bilemedim

Tabi doktorlar daha iyisini bilir ama damar tikanikligi tedavisi gordugum sirada doktor regli kanamasini arttirabilecegini soylemisti benim oradan aklimda kaldi.Doktorynuza ulasabilirseniz bir sorun isterseniz ama haftalarca lekelenmesi olanlar var.Koyu renkse korkmayin diyorlar.Bol bol dinlenmeye calisin

1 Beğeni

Aynen canım lekelenmeyi uzatiyormus pazartesi gitcem bakacak artık çok teşekkür ediyorum canım

1 Beğeni

Bende kullanıyorum 27 haftadayim göbekten yapıyorum genelde bundan önce kızımda da kullandım doğumdan 10 gün sonraya kadar yine kullandım ama kanamam çok uzun sürmüştü benim 36 gün falan

1 Beğeni

Düşük yapmismiydiniz yada pıhtılaşma sorunu varmiydi

Ben tüp bebekle hamile kaldim oncesinde pihtilasma testi istemisti doktor fakultede yaptirdim iki degerim homozigot çikti bu nedenle çocugun olmama nedeni olabilir diye onlem amacli doktor kullandiriyor coraspin de kullandim 35.haftada birkatirdi ama igne dogumdan bir gun onceye kadar devam edecek.

Bende kullanıyorum şuan oksapar

Şifa olsun canım ne kadar kullanacaksın aynı saatemi vuruluyorsun dikkat ediyormusun