1 tane 5 bçuk yaşında oğlum var . 22 günlükte yeni doğum yaptım . Büyük oğlum çok haraketli evin içinde durmuyor . Hergün okula bırakıyorum onu arabayla. Evin işi yemek ,bebek , büyük oğlan derken mahfoluyorum kafamı bile kaldıramıyorm. Kızlar bu hep böylemi gitçek hep yorgunmu olurum jiç enerjim yok hep pilim bitik evime yemwk bile yapamıyorm napıcam ben
Sabir canim gecicek biraz zamana ihtiyacin var
En azından büyük oglunuzun okulda olduğu vakitleri iyi değerlendirebilir siniz. Hani basit yemekler vs falan. Yemegi yapınca diğerleri daha kolay gbi. Bebek de uyudukca başka şeyler yapın veya dinlenin diyeceğim olmayacak . Ama düzen oturması için zaten yirmi gün kısa bir süre. Zamanla daha iyi olur. Size tavsiye verirken ben ne yaparım diye düşünüyorum üç yaş olacak arasi
@Kevser @anon13734133 Yemek yapayım ama bulamıyorum hergün aklıma gelmiyo enerjim de yokki. Büyük oğlanı doyur et derken tüm işler bende. Gecede uyuyamıyorum bu bir süreçmi yoksa hep böyle yorgunmu olacağım
Bencede oğlun okuldayken işlerini ona göre ayarlaya bilirsin canım. Mesela benim bebeğim 8 aylık oldu,ben gün içinde yemek yapamıyorum bazen ,ne bebeğime ne kendimize. O yüzden akşamları eşim evde oluyor bebeğe bakıyor bende yemekleri yapıyorum evin işini akşam hall ediyorum ve sabah işim olmuyor yarısını gece hall etmiş oluyorum yani ,çamaşırları bile akşam yıkıyorum.sende deneye bilirsin istersen çok işime yaradı öyle söyleyeyim.
Doğumunda hayırlı olsun canım mucizebebek uygulamasını indirdinmi?orda dogum yapan anneler bebek hakkında sorular sora biliyor
Açıkçası ikinciyi dogurmadim ben daha ama bu bir süreç unutmayın zamanla düzen oturacak. Eşinizden yardım isteyebilirsiniz. Ama oglunuzun okulda olduğu saatleri değerlendirmek sizin işinizi kolaylaştırır. Yemek konusu tüm kadınların ortak sorunu zaten hergun ne pişirsem .
Doğru diyosun canm ama emziriyorum çoğu şey gaz yapıyor die yiyemiyorm. Eşime yapsam kendime yapçak bişey bulamıyorum kara kara düşünüyırum hergün ne yemek yapıcam die. Evdw hergün süpürüyorum inan eversi güne leş oluyor. Boşlukta uyusammı yemekkmi yapsam evimi twmizlesem inan napıcağımı şaşırdım. Bitürlü düzeni oturturamadım hayla
Canim benim cocuklarin arasi 15 aydi cok zordu aksamdan islerimi yapiyordum suan okula gidiyorlar bjyugu 3.sinif digeri 2. Sinif 5 aylik hamileyim hala yetisemiyorum derslerine ev isine beslenmelerine artik uykum yok uyuyamiyorum zaten bir surec zamanla vucut alisiyor
Seni çok iyi anlıyorum tükenmişlik hissi. Yapabildiğin işi bile önceden düşünüyorsun o yüzden gözünde büyük görünüyor ve yapamıyorsun. Sen yeni doğum yapmışsın her işi bitirenezsin zaten. İş birikiyor diye de kendini rahatsız hissediyor olabilirsin. Sana yardım edecek yakının varsa bu sendromdan çıkana kadar gelsin yardım etsin. Yoksa da ev işlerini yemek hariç hepsini zihninden sil ve ilk çocuğu okula götür daha sonra bebekle ilgilen uyuttuktan sora ne yemek yapacağını düşün bul yada yap ondan sonra önüne gelen işi yap benim bebek yolda daha ama perişanlığımı hamilelikte yaşıyorum ve işlerimi böyle yapıyorum kahvaltıdan sonra aklama ne yapacağımı planlamazsam aç kalırız çünkü midemin ne zaman bulanacağı belli değil ve saatlerce sürüyor.
Aynen dediğin gibi oluyor beyin olarak ta rahat değilim sorumluluklarımın stresi var inşallah bu duruma çabuk adapte olurum
Kadın olmak çok zor
Yazını okuduğumda ilk kız kardeşim aklıma geldi düşünerek dünyayı kendine zindan ediyor. Bende dur sakin ol diyorum oturuyor işlerini sayıyor sonra bi bakıyor içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Sende bunu önce beyinde bitireceksin. Kendine diyeceksin ki ben insanım ve anneyim her işte mükemmel olamam bazı işlerim aksaya bilir çok normal diyeceksin. Allah yardımcın olsun inşallah
Çok saol canım deneyeceğim
yaa bende Allah nasip ederse tam oğlumun 1.sınıf dönemine denk gelecek 2.çocuk.eylülde okullar açılıyor Kasım’da doğum.2 3 sene bekledik kardeş olsun diye olmadı arada düşük falan oldu .Allah bu zamana denk getirdi gözüm korkmuyor değil.Yanımda da yardımcı kimse olmuyor annem hadi dursun en fazla 1 ay .Kayınvaldem malesef oğlumun lahusalığında destek değil köstek oldu .O ayrı konu anlatsam uzun sürer
Destek olmayacak hiç kimseyi kesinlikle gelmelerine izin vermeyin tecrübeyle sabitlendi.
Valla o günler nasipse gelsin de hiç gelmeyin diyemiycez ama en fazla 1 hafta kalman yeterli falan deriz belki bakalım Allahım yardım etsin bu sefer.
Benimde oğlum eylülde 1 e başlıyor bebekte bikaç aylık olcak inşallah ama zor olcak çocuğu okula götür getir ders yaptır ev işi yemek falan zorlancaz malesef sağlık olsun yinede ama streste yapıyorum
Allah yardımcımız olsun