Kızlar kolesterol çıktı 18 haftalik hamileyim ne yapacağımı bilmiyorum yardimci olur musunuz?
Hamilelik sırasında kolestrol seviyelerinde hafif bir artış normaldir. Bu, vücudunuzun bebeğinize yeterli besin ve enerji sağlamak için daha fazla kolesterol üretmesinden kaynaklanır. Ancak, yüksek kolesterol seviyeleri hamilelik sırasında da zararlı olabilir.
Yüksek kolesterol seviyeleri, özellikle yüksek LDL (kötü) kolesterol seviyeleri, preeklampsi ve erken doğum gibi hamilelik komplikasyonlarına neden olabilir. Bu nedenle, hamile kadınların düzenli olarak kolesterol seviyelerini kontrol etmeleri ve sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı sürdürmeleri önerilir.
Doktorun beslenme ile ilgili önerilerde bulunmadı mı?
Beslenme ile ilgili tam bilgi vermedi ne yapacağım mı bilmiyorum
O zaman muhtemelen telaş yapacak kadar yüksek değildir. Öyle olsa doktor mutlaka tavsiyede bulunurdu.
Salataya ağırlık ver dedi ama hangi salatalara agirlik vereceğimi söylemedi
Yeşil salatalar tüketebilirsin.
Düzenli olarak tansiyonunu ölçmelisin. 140’ı geçerse doktoruna bilgi vermelisin.
Yağ miktarını azaltmalısın. Linkte beslenme ile detaylı bilgi var. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim canim benim
Zaten ara ara tansiyonum düşüyordu demek ki bu kolestrolden dolayıymış yani
Yok, kolestrol tansiyon düşmesi yapmaz. Ben de bazen tansiyonumu ölçüyorum. Tedbir amaçlı olarak söyledim.
2. Trimesterda kolestrol yükselmesi normalmiş. Doğumdan sonra eski değerlerine döner. Yağlanmadan dolayı damar için alanı daralıyor kalp bu yüzden daha çok kan pompalamak için çabalıyor. Tedbir amaçlı düzenli olarak tansiyonunu ölçmeni önerdim @ozlemmustafa.demirca
Anladım canim benim saol yardimci oluyorsunuz