Eşimin izninde memlekete falan gitmek istiyoruz yola çıkacağımız zaman 8 haftalık falan olmuş olacağım… var mı böyke ilk ayda yolculuk yapan
İlk aylarda pek bişey Olmaz, deniliyor ama dinlenerek gitmek gerekiyo tabi bi riskiniz yoksa aslında bunu doktorunza danışmakta fayda var
Ben üç aylık hamileyken memleketime gittim. Yol 9 saat sürüyordu. Allah’ın izniyle hiçbir şey olmadı. Ama doktorlar uzun yolculuk önermiyor çünkü bazı bünyeler hassas olabiliyor ve bu da erken doğumu tetikliyor. Annem bana hamileyken uzun yolculuk yaptığı için yedi aylık doğmuşum.
Eltim uzun yolculuk yaptığı için düşük yaptı ama tabi herkes ayni degil ve rahatlık ta önemli
Doktor eğer düşük olacaksa zaten olur ha evde yatarken olur ha otobüste giderken olacaksa sağlıksızsa zaten düşer. O an ne yapıldıysa bunu yaptım ondan düşük oldu lafını çok duyarsınız ama o bebeğin zaten düşeceği vardır istediğin her şeyi yapabilirsin kendini yormadığın sürece dedi
Sordum eğer bebek sağlıklı güçlü tutunduysa istediğini yapsan da o bebek düşmez ama sağlıksızsa istersen 8 ay yat yatarken bile düşer dedi
Orasi öyle her nasip vaktine esirdir
İlk 3 ve son 3 ayı doktorlar pek önermiyor. Seyahat etmeden önce bir kontrolden gecin isterseniz bebegin durumuna göre hareket edersiniz. Herkesin hamileliği farklı ilerler. Asla bisey olmaz yada olur demek yalnıs. Ancak doktorunuz bebegin o an olan durumu hakkında bilgi veriyor karar ve sorumluluk size ait
Ben hamileligimi ilk öğrendim GAP turuna gittim 3 gün sonra Samsun’dan İstanbul’a gittim geçen haftada Kapadokya turuna gittim Allah’ın izniyle bişey olmadı bugunde 14 haftalık olduk
Nolacak ki abartmayin bebek daha kucucuk hic bise olmaz en azindan rahat hareket edersin 7 8 aylik olsan neyse derim biryere sigamiyorsun cunku
Öyle düsünmeyin düsük yapan arkadasım vardı 10 hafta icinde hersey yolundayken. O yüzden doktorun önerisiyle hareket etmesi daha dogru. Her gebelik farklı ilerler olur yada olmaz demek yalnıs bu abartma degil bazı durumlarda önermiyorlar gebeligin gidisatına göre
Aslında orası öyle ben hamile olduğumu bilmeden eşimin yakınının cenazesine gittim yok uzaktı ve yolları berbattı cenazeden bi hafta sonra öğrenmiştim hamile olduğumu öncesinde olan hamileliklerimde dikkat ettim nasip olmadı şükür bunda bişey olmadı bebeğin bu dünyada yiyecek ekmeği varsa bir şekilde geliyor dünyaya sağlıkla gelsin sizinki de inşallah
Ben tam 8 haftalıkken İstanbul’dan İzmir’e gidecektim herhangi bir düşük ya da tehlikeli bir durum yoktu ama buna rağmen doktorum ben önermiyorum gideceksen senin sorumluluğunda demişti bende korkup gitmedim. Siz yinede kendi doktorunuza sorun
Çarşamba kontrolüm var o gün izin isteyeceğim bakalım hayırlısı
Ben 15 saatlik yola gittim hamileliğim boyunca hemde 3 kez :)) eşim Şırnaklı biz Ankara şikür sıkıntı olmadı hiç dogmuma bir ay kaldı daha geçen hafta yine gittik bu halde :))
Yapabildiğim tek yolculuk salondaki üçlü koltukla yatak odası arasındaki mesafe Bulantılardan doktora bile gidene kadar ne eziyetler çekiyorum. 11 haftalığız ve bulantılarım başlamadan önce ne tatil hayallerim vardı. Şimdiyse tek hayalim kusmamak