Kizlar doğumdan sonra bir süre kayınvalidenizde yada annenizde kalır mısınız?

Kayınvalidemle mesafemiz çok az olmasına rağmen bu gün orda kalmamı istediğini söyledi ben asla kalmam çünkü o dönemde annem yanımda olsun istiyorum ben tek çocuğum annemle aramızda ayrı bir bağ var kalsam annemde kalırım ama kendi evimde kalacağım haksız mıyım

3 Beğeni

Ben hamileliğimin 5 ayını annemlerde kaldım çünkü çok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim.Doğumnan sonra 40 gün kayınvalidemlerde kaldım halbu ki herşeyi kendim yaptım hastaneden çıkıp eve gelir gelmez tabi eşimde çok yardımcı oldu.40 çıktığı zamansa kendi evime geçtim çok şükür. Siz nerede rahat edecekseniz orada kalın bence.Ama insanın anne evi gibisi yok bence​:relieved:

1 Beğeni

Siz kiminle rahatsınız onu seçmelisiniz

1 Beğeni

Ben annemde kalmıştım kayınvalidemde kalmamıştım çünkü iki tane daha evlenmrmiş erkek vardı eşimde annemlerde rahat edemezsin senin kendi annende rahat edersin demişti eşim ve ben ve kızım annemlerde kaşmıştık eşim sabah işe gidiyor akşam annemlere geliyordu bir hafta öyle kaldık sonra kendi evimize geçmiştik

Ikisindede kalamam evim evim canim evim

3 Beğeni

Haklısınız. Sizin rahatlığınız çok önemli. Nerde isterseniz orda kalın

Kesinlikle rahat olduğunuz yerde kalın. Anneniz yardım edecek durumda olmaz o zaman diğer seçeneği anlarım ama ben de annem yanımda olsun isterdim. Kayınvalidem eltimde öyle yaptı mesela annesi gitsin ilk olmaz dedi. Eltimin annesi döndü kayınvalidem gitti sonra

Ben normalde eskisehirde yasiyorum fakat memleketim denizli ve dogumu memlekette yapacagim icin hamileligimin 30. Haftasinda annemin yanina yani denizliye geldim. Dogumdan sonra kayimvalidem annenle kal kizim benimle rahat edemezsin dedi fakat ben kayinvalidemi seviyorum ilk 20gun annemlerde son 20 gun kaynvalidemlerde kalacagim lohusalikta. Diretseydi bende kal diye belki kalmazdim ama anlayisli davrandigi icin oyle yapmak icimden geldi

1 Beğeni

Bende anne olmadiği için mecbur kayınvalidem buraya gelecek ben toparlanana kadar kalsın istiyorum aramıZ normal ne çok iyi ne çok kötü ama mecbur sonuçta bir anne ve tecrübeli

1 Beğeni

Ben kendi evimde kaldım bir hafta annem ve kardeşim yanımda kaldı ki onların kalması çok iyi oldu çğnkü bebeğim yoğun bakımda kaldı 4 gün. Bebeğim eve geldiğinde de uyandırmak sıkıntılıydı ve kayınvalidemlerle o süreci atlatamazdım. Yani iyiki o zaman annemler kaldı yanımda. Sonra onlar istanbula döndü kayınvalidemler geldi bir hafta da onlar kaldı. Ama geçen bu iki haftalık süreçte çok bunalmıştım yalnız kalmak istiyordum eşimle konuşup kayınvalidemleri gönderdik. Yoksa 40 ım çıkana kadar kalacaklardı.

Benimde annem yok evimden başka bir yerde de rahat edebileceğimi sanmiyorum bekar kaynım var kayınbabam var rahat rahat oturup kalkamam aramızda ki mesafede yakın gelirse babannem yengem gelir eşime diyorum sen işten izin alırsan o yeter bana

Benim kayınvalidem yok maalesef ilkinde annem 1 hafta bende kalmıştı 2.sinde ben 5 6 gün annemde kalmıştım …3.de evimde tek olmayı düşünüyorum çünkü annem vesvese verip duruyor …çocuk ağlasa sütun yetmiyor doyuramiyorsun diyo aglamasa hasta mı ettin ne uyanmiyor bu çocuk sütun yetmiyo şekeri yükselmiştir ondan uyuyo diyo zaten benimle de çok ilgilenmez tek yardımı evde pişen yemek onuda ben kendim yaparım …dedikleri gibi kimin yanında rahatsaniz orda kalın ben kendi kendime daha rahatım​:sweat_smile:

1 Beğeni

Bu kayınvalideyle olan iletişime de bağlı ama ilk etapta annenin yanında olması çok daha iyi bence ama onlarda değil kendi evinde

Eviniz o kadar yskınsa ve sana yardım etmek istiyorsa sana gelsin o sende kalsın ya da gel git yapsın annene yardım etsin bence kendi daha iki günlük lohusayım bende annem ve kayınvalidem bendeler iki kişi olması çok iyi oluyor ama kendi evin gibisi yok o gelsin sana

1 Beğeni