7 haftalık hamileyim bir oğlum var birde kızım olsun istiyorum ama çevremde o kadar çok kızım olmasını sırf üzüleyim diye istemeyen var kı kaynımın sevgilisi bence senin ikinci çocuğunda kız olur dedi bu arada eşimin hiç kız kardeşi yok aynı zamanda farklı bir akrabası benden önce hamile kalmak için çabaladı bize kazayla kaldım dedi biliyordum kazayla olmadığını çünkü sürekli ne zaman ikinci çocuk diye soruyordu kaldı ve eşide zaten eşime onun ısrarıyla ikinci çocuk oldu demiş onunda oğlu var benimkinden küçük oda 20 haftalık kız olduğunu nazarım değer diye sakladı bende biliyordum sakladığını üstüne düşmedim şimdi kız olduğunu söyledi benimki erkek olacakmış gibi davranıyor Allah sağlıklı versin bebeğimi ilk istediğim o ama sırf bunlar yüzü psikolojim bozuldu erkek olur mutlu olurlar diye üzülüyorum daha bunlar gibi bir kaç kişide var hiç te ümidim yok oğlum olacak gibi geliyor birde ümitlenmek istemiyorum
Başkalarının sizi bu kadar etkilemesine izin vermeyin lütfen. Çocuk sizin kız da olsa erkek de olsa biricik yavrunu erkek olsa sevmicek misiniz yani ya da kız olsa el bebek gül bebek mi büyütüceksiniz. Allah gönlünüze göre versin içinizden geçen istediğiniz olur umarım. Benim ilk çocuğum kız kız olsun istedim Allah’ım nasip etti şimdi ikinciye hamileyim benimde 7+1 bugün ve ikizler bilmiyorum kız mı erkek mi kızım olduğu için bende erkek olsun istiyorum ama kız da olsa benim çocuklarım hiç üzülmem başkası aaa erkek çocuğu olmadı dese otur kendin yap çok istiyosan der geçerim kimseye de laf söyletmem. Burda belirleyici babadan gelen sperm zaten yani bizim elimizde olan bişi yok. Bekliyip öğrenicez artık cinsiyetleri.
Çok farklı sebeplerden dolayı Allah’tan hep erkek çocuk istedim. Rabbim layık gördü 2 tane erkek evladım var. Şimdi çevrem bana acıyarak tüh tüh tüh hiç kızı yok diyor
bir daha yap kız olsun diye baskı yapıyorlar. Rabbimin gücüne gitmesin kız çocuk istemiyorum.. hele 3. bir çocuk hiç istemiyorum. Başkalarına göre ben eksiğim. Oysa ben çok mutluyum.. sen Allaha dua et. Rabbim sağlıkla hayirla bana bir kız evlat nasip et de.. ben böyle dua ettim hep.. kimsenin de seni üzmesine izin verme. ![]()
Boşverın etrafın ne dedıgıne bakmayın sen kız dogursaydın busefer erkek olsun dıe delerdı erkek yap erkegı kızı veren Rabbımdır bazı insanlar sadece fitne cıkarmak için ve nefislerini tatmin etmek için boş konuşma yapar kızda olsa elhamdülillah erkekte olsa elhamdülillah yeterki sağlıklı olsun hayırlı bir insan olsun benımde elhamdülillah 2 kızım 1 oğlum var 3 de benim için aynı sız bence o kadınla bıraz araya mesafe koyun şuan hamikesınız sıze her laf zor gelır o yuzden kendınızle meşgul olun başkalrın ne dedıgıyle degıl erkek te olsa ne olmuş yanı hiç oyle seylere takılmayın bebekler his ediyor ne olursa olsun yeterkı saglıklı olsun deyın biti gıtı hıc konuyu acmaya bıle ızın vermeyın benım bebegım ilk kız oldu bana dedıler bıtane daha yap erkek olsun şu bu kimseyı takmadım 5 yıl sonra oğlum oldu elhamdülillah şimdide minik bir kızım mileti dinleme sen ve karnındakı herseydwn daha önemlidir
Ablamın iki kızı var onları o kadar çok seviyorum ki resmen ikinci anne gibi olduk onlarda beni çok seviyor ama ailede erkek çocuğu yok diye kendim erkek istedim Allah kalbimi biliyor sağlıkla nasip ederse inşallah rabbim erkek karnımda ki ama kızda olsa üzülmezdim çünkü çok başka bir şey milletin yorumuna bakma ablama da kaynanası ağlamış oğlumun oğlu yok diye saçma sapan şeyler olabilir maruz kalabiliriz canınızı sıkmayın Allah sağlıkla versin ne önemi var
Niye bilmiyorum ama gerçekten böyle bir çevre var. Yakınlarımdan biri de erkek olduğunu öğrendiğinde bana Allah zaten sevdiği kuluna kız evlat verir demişti. Artık yakınım da yakınımda da değil o ayrı. Ama gerçekten böyle bir güruh var. Erkek dediğimizde ayy neyse allah sabrını verir diyen, yazık ya olsun hemen bi tane daha yaparsın kız olur inşallah diyen, zaten sende erkek anası tipi var senden kız çıkmaz diyen neler neler… Çevrem de ne yazık ki kızında erkeğinde hayırsız olduğunu gördüğüm örneklerim oldu. O yüzden hayırlısını dileyin lütfen
Evladın kızıda erkeğide bir. Allah evlat hasretiyle yanan herkese bu duyguyu tattırsın
Bizede vatanına milletine annesine babasına hayırlı evlatlar nasip etsin ![]()
Ay okurken utandım ya, oğlum olacağı için o kadar mutluyum ki kızım da olsa çok mutlu olacaktım ilk çocuğum zaten ama ikincide olsa üçüncüde yine aynı sevinci yaşarım, insanlar sinir ediyor erkek dediğimde olsun diyenler, bi tuhaf bakışlar, ikinci kız olur belki diyenler neler neler sizin yazdıklarınız gibi. İnsanın gücüne gitmiyo değil gerçekten diyorum oğlum herkesi utandırsın inşallah hepsi bizim evlatlarımız vatana millete hayırlı insanlar olsunlar kız erkek hiç önemli değil ![]()
Ya Allah affetsin buna çok güldüm..ccinsiyet ayrımı ywpmayan bi Allah kalmıştı. Onu da bozdular demek ![]()
Devir değişti. Eskiden oğlun olması başarı gibi görülürdü. Şimdi kıza mı döndü
Allah sağlık sihhat versin bebeklerimize. Hayırlı evlat olsunlar da ne farkeder kız ya da erkek. Kız çocuğu düşüncesi insanın içine eritse de erkek çocuğu da aynı duyguları veriyor. Oğlum olacağını duyunca aynı derecede mutlu oldum. Başkalarına değil kendinize odaklanın lütfen ![]()
Hahahahhaa evet
Çünkü bunların zihniyette kız çocuk bakıcıdır. Yemek yapar, temizlik yapar, hastayken bakar, yaşlanınca bakar annede bütün yüklerden kurtulur. O yüzden allah sevdiği kuluna kız çocuğu veriyormuş ![]()
![]()
![]()
Şimdiden huzur evi ayarlamaliyim kendime ![]()
Kırmak istemem ama bana bu muhabbetler çok boş geliyor. Yani önünüze bakın çocuğunuzla ilgilenin, eşinizle ilgilenin hamileliğinizin sağlıklı geçmesi için çaba gösterin, bulunduğu lnuz anın tadını çıkarın. Diğer insanlar ve insanların sizin için mutlu olup olmayacakları aklınıza bile gelmesin. Kendi çekirdek ailenizle ve kendinizin daha iyi versiyonunuzu oluşturmakla meşgul olun. Bu tarz konuşan insanlar emin olun boş insanlar, sizi de o boşluğa, o cehaletin içine çekmelerine müsaade etmeyin. Sizin bu meselelerle ilgilenmediğinizi bilsinler, böylelikle bu konularda sizi de üzemezler. İnşallah sağlıkla ve mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. ![]()
Neden sizin çevrenizdeki herkes birbirine bu kadar ilgili, çok tuhaf. Sadece cinsiyet konusunda değil; hamile kalanın hamileliğini kazayla oldu diye duyurması, sizin başka bir kadının sizden önce hamile kalmak için çabaladığını düşünmeniz. Kocalarınızın bu konuda birbirine izahat vermesi. Bir bebeğin cinsiyetini öğrenince nazar edeceğinizi düşünmeleri falan filan. Yemin ederim hepsi çok tuhaf. Benim de bir oğlum var ve on tane daha olsa bir tane de kızım olsaydı demem. Eğer kızım olsaydı onu da en az oğlum kadar sevecektim, on tane oğula değişmezdim. Yetişkin insanların kim hamile, çocuğunun cinsiyeti neymiş gibi şeylere kafa yorması bomboş ya. Bir ara burada şey muhabbeti çok olurdu; “hamile kaldım diye eltim de hamile kaldı sinir oldum bla bla”. Herkesin kendini kıskandığını, nazar edeceğini düşünen takıntılı tipler açıkçası. Hiç kulak asmayın bu muhabbetlere, Allah dilediğine kız dilediğine erkek verir. Cinsiyeti her ne olursa olsun siz onu zaten bağrıniza basacaksıniz. El ne demiş niye kafanıza takıyorsunuz. Evlat bu, eşya mi ki “onda var bende yok” diyip kendi çekişmelerinize malzeme yapacaksınız.
benim için kız erkek önemli değil burada sadece insanların beni bunaltmasından dolayı hatta onların bu düşüncelerine sinir olduğum için yazdım yoksa Allah’ım önce sağlıklı sıhhatli evlat versin benim için kız erkek fark etmez evet doğal olarak kızım olmasını isterim çünkü bir oğlum var birde kız evlat duygusunu tatmak isterim ama oğlum olursada üzülüp Karalar bağlıyacak değilim
Şimdi şöyle söyleyeyim ben ve kendi eşim adına biz asla özel hayatımızı yok kazayla yok isteyerek oldu yada bunun gibi şeyleri anlatan insanlar değiliz zaten beni sinir eden durum dışarıdaki insanların ısrarla tuhaf bir şekilde bu konuda sürekli beni bunaltması bu bahsettiğim kişinin eşide kendinde tuhaf bağzı durumlar insanlar vardır neyse der susarsınız insanları kırmak istemezsiniz ve bir başkasının bu aptal huyunu zaten ne derseniz deyin değiştiremezsiniz bir şey deseniz üstüne üstlük biz bişey demedik olur ayrıca benim çocuğum kız yada erkek olsun hiç önemli değil sadece gereksiz kıyaslama sürekli yaptığımı yapan hatta çocuk konusunda bile ben geç öğrendim sen erken öğrendin yarışına giren takıntılı insanlardan bıkmış durumdayım siz olayı yanlış anlamışsınız yada hiç böyle duruma mağruz kalmadığınız için ki inşallah kalmazsınız tuaflamışsınız
Teşekkür ederim insanın çevremde ne yazıkkı o kadar gereksiz insan var ki antalamam sürekli siz ısrarla uzak durdukça yapışan bide iyi niyetli gibi güler altından hayatınıza yorum yapan laf sokmaya çalışan insanlar ve bende aksi gibi böyle şeyler sevemem yapamam da dümdüz söylerim ama o zamanda biz iyilik söyledik tersledi diyorlar hayır bi de bitane değil çok fazla insan var özellikle eşimin tarafında ister istemez o psikolojik baskıya maruz kalıyorum hormonlarda böyleyken çok bunalıp aklıma takıyorum maalesef
Amin inşallah bende hep öyle dua ediyorum
ama işte yinede bu cahil sürekli insanlara psikolojik şiddet uygulayan kesimle uğraşmak zorunda kalıyorum
Rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin önce isteğim o bu strest yüzünden bugün rahatsızlandım hormonlardan istemsizce duygusallaştım malesef birde bir değil bunlardan çevremde çok olunca dayanamaz hale geldim
Amin İNŞALLAH kimseyı takmayın olan sıze olur hamilelik cokbtuaf bişi ofacık bişi anne afayına dag gıbıbgelır obyuzden sıze muhalefet olanlardan uzak kalabıldıkxe uzak kalın stres hiç iyi olmuyor hamile iken bebekler his edıyor ve tepkı verırler buda ağrı yaptırır sıze üzmeyın kendınızı hayırlısı isteyın yeter ![]()