Benim boyum 1.50 bebeğimin kilosu 3550 ve doktorlar boydan dolayı doğum yapamam diyorlar bilginiz varmı bu konuda açıklama yap
@admin buraya baka bilirmisin canim
Canım, boyunun 1.50 olması ve bebeğinin kilosunun 3550 gram olması doktorların doğum şekli konusunda değerlendirme yaparken dikkat ettiği faktörler arasında olabilir. Ancak, boyun ve bebeğinin kilosu doğumun kesinlikle zor olacağı veya mümkün olmayacağı anlamına gelmez. Bu konuda biraz daha açıklayıcı bilgiler vereyim:
Boy Kısalığı ve Doğum Zorluğu İlişkisi
-
Pelvik Yapının Değerlendirilmesi:
- Doğumda annenin boyundan çok, pelvik (çatı) yapısı önemlidir. Bazı durumlarda kısa boylu kişilerde pelvik açıklık dar olabileceğinden normal doğum zor olabilir. Ancak bu her zaman böyle değildir ve ultrason veya pelvik muayene ile kesin bir değerlendirme yapılabilir.
-
Bebeğin Kilosu:
- 3550 gram, normal sınırlar içinde kabul edilen bir kilo olsa da, doğum kanalına uyum sağlayıp sağlamayacağı da önemlidir. Büyük bebeklerde, annenin pelvis açıklığının yeterli olup olmadığını kontrol etmek gerekir.
-
Anatomik ve Fizyolojik Faktörler:
- Kısa boylu kişilerde rahim yapısı veya diğer anatomik faktörler, doğum sürecini etkileyebilir. Ancak bu faktörler kişiden kişiye değişir.
Doktorların Sezaryen Önerme Nedenleri
-
Çatı Darlığı (CPD - Cephalopelvic Disproportion):
- Bebeğin başının annenin doğum kanalına uyum sağlayamayacak kadar büyük olması durumunda sezaryen önerilir. Bu durum genelde pelvik muayene veya ultrasonla değerlendirilir.
-
Riskleri Azaltma:
- Doktorlar, annenin boyunun kısa olması ve bebeğin kilosunun nispeten büyük olması durumunda normal doğumun zorlanabileceğini düşünüp sezaryeni önerebilirler. Bu, doğum sırasında hem annenin hem de bebeğin sağlığını korumak içindir.
-
Daha Önceki Tecrübeler:
- Eğer daha önceki doğum hikayenizde bir komplikasyon yaşandıysa, doktorlar bunu da dikkate alabilir.
Ne Yapabilirsin?
-
Doktorunla Açıkça Konuş:
- Doktoruna neden normal doğum yapamayacağınla ilgili detaylı bilgi sor. Özellikle pelvik yapının yeterliliği hakkında net bir değerlendirme iste.
-
İkinci Bir Görüş Al:
- Eğer karar seni tatmin etmiyorsa, farklı bir kadın doğum uzmanından ikinci bir görüş almayı düşünebilirsin.
-
Doğum Şekline Odaklanmak Yerine Sağlığa Odaklan:
- Doğum şekli ne olursa olsun, önemli olan bebeğinin ve senin sağlığının korunmasıdır. Eğer sezaryen yapılması gerekiyorsa, bunun güvenli bir seçenek olduğunu unutma.
Doğum Şeklinin Belirlenmesinde Önemli Faktörler
- Bebeğin Pozisyonu: Bebeğin baş aşağı mı yoksa makat pozisyonda mı olduğu doğum şekline etki eder.
- Amniyotik Sıvı Miktarı: Azalmış sıvı miktarı veya diğer plasenta problemleri doğum sürecini etkileyebilir.
- Genel Sağlık Durumun: Tansiyon, şeker hastalığı gibi durumlar da doğum kararını etkileyebilir.
Boyunun kısa olması tek başına normal doğum yapamayacağın anlamına gelmez. Ancak doktorların önerdiği sezaryen kararı, hem senin hem de bebeğinin sağlığını koruma amaçlı olabilir. Eğer aklında soru işaretleri varsa, doktoruna mutlaka net ve açık sorular sorarak detaylı bilgi almayı ihmal etme.
Sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim!
Boydan dolayı sezeryan öneriliyor diye biliyorum bende riske atmamak adına sanırım, başka doktor önerisi alabilirsin
Canım iki doktora gittim aynı şeyi dediler bana boyun kısa ve bu normal doğum yapman zor sezaryan öneriyorlar özelde bebeğin kilosu 3550 üzerinde oldu için sezaryan öneriyor
Bir arkadaşa daha boydan dolayı sezeryan önerildi ve sezeryan oldu görürse yazar
Teşekkürler buyle olanlar bilgi verse daha güzel iç açıcı olur
Benimde boyum 150 bebişin kilosu 3350 gramdı boyla alakası varmı çözemedim ama çatın müsaitse yapabilirsin normal bence
Demeki çatı müsait olmadı için buyle diyorlar bunu ultrason da anliya biliyorlarmi
Benim de boyum 1.50 Doktor yapamazsın demedi ama zorlanırsın dedi bebeğin kilosu fazla doğdu bazen doktorları dinlemek gerekiyor bende zorlamayıp sezeryana girdim iyi ki de öyle yapmışım
Çatı muanesi oldunuz mu kaçıncı haftadasınız ultrason ile olmaz galiba doktorun çatınızı muane etmesi lazım normal doğuma uygun olup olmadığınız için
39+1haftadayim çatı muayenesi 3 defa oldum ebeler yaptı
Bende net bilmiyorum bana uyle suylendi içime korku düştü
Doktor neden yapmadı hiç
Yani şöyle düşünüyorum doktorların ilk doğumu değil bizim ilk doğumumuz seni yönlendirmeleri zor doğum yaşamaman içindir. Diğer yandan bakınca ülke genelinde kadınlarımız 1.50cm ve çoğu normal doğum
Doktor hiç yapmadı sürekli ebeler yaptı
Çatın dar veya geniş dediler mi peki
Uyle haklısın okdar çok şey duydum normal doğum olarak piskolojikmende hazır değilim onca olumsuzluk duydum olan niyetimde kalmadı
Dar yada geniş bir suylemde bulunmadi ebeler bunu doktora suyledilerse bilmem
Dün bende aynı şeyi duyarak doktorumdan çok üzüldüm. 35 haftalık olduk bu zamana kadar normal doğuma bebek açısından engel olacak bir durum olmadığını söylüyordu doktorum, hatta dün gittiğimde bebeğimin baş aşağı pozisyon aldığını da söyledi ancak annemizin boyu biraz kısa normal doğum için dedi. Normal doğuma şartlamıştım kendime ve çok istiyordum . Bende sizin gibi tam 1.50yim. Benim annem ve çevremdeki birçok akrabamda hemen hemen aynı boydalar benimle fakat rahat bir doğum gerçekleştirmişler. Anlayamadım o sebepten çatı muayenesi yapmadan bunun söylenmesi biraz saçma ve kolaya kaçma gibi geldi açıkçası. Bir sonraki randevumda detaylı bir şekilde konuşup olmadı başka bir görüş daha alacağım farklı doktordan