9 haftalık gebeyim her gittiğimde daha küçük söylüyorlar ilk gidişimde 5+3 dedi daha sonra 15 gün sonra gittim 7+3 olması gerekirken 6+4 dedi 2. Cide adet tarihimle hesaplayınca zaten 6+5 çıktığı için 1 gün önemsemedim normal diye düşündüm bu 3. Gidişim 9 haftalık 8+2 dedi sorduğumda açıdan fark eder dedi ilk çocuğumda hiç böyle bir durum yaşamadım yaşayan var mı küçük olduğunda mı normal mi sizce
Normal hafdasina gore geride bendede ilk cocukda normaldi her şey ama ikincde doquma kadar 2 hafda geride oldu doktorda her zaman kucuk dedi bebiş ama şukur saq salim doqdu
Benim de geçen hafta gittiğim kontrolde 7 haftalık olması gerekirken doktor 6 haftalık gözüküyor dedi. 1 hafta sonrası için tekrar kontrole çağırdı. Ben de çok endişeliyim. Ağustos ayında bir düşük yaptım ve şuan çok korkuyorum. Kalp atımını gördük fakat doktor 1 hata sonra büyüme olursa sorun yok dedi. Son adet tarihine göre şuan 8 hafta 3 günlük olması gerek. Geç döllenme olabileceğini söyledi. Bakalım bir sonraki kontrolde ne olacak
Sevindim Allah analı babalı büyütsün bende bundan 6 ay önce kalbi durdu 7 haftalıkken ı yüzden biraz endişelendim ama normal diyorlar hayırlısı
Benimde bundan 6 ay önce7 haftalık kalp durmasından dolayı kürtaj oldum inşallah bu sağlıklı bir şekilde olur sizinkide benimkide o yüzden endişeleniyorum 2 gün sonra kontrolüm var bakalım
İNŞALLAH canim saq salim kucaqna Al bebişni
Benim son reglime göre uyumlu değildi. 23 temmuz son regl tarihim 20 eylülde gittiğimde 6+5 di bebek aslında 8 hafta falan olması gerekiyodu. Hatta 6+5 de iki taneydiler. Sonra 29 eylülde gittim tek bebek vardı 7+3 dü. Yani ilkinden sonraki günler hep gününde ilerledi 25.haftada falan da belirlenen sat yaptı doktorum 1 ağustos son regli tarihin üş gibi düşün o şekilde hesapla artık bebeğin haftasını dedi. Ben zaten kendim biliyodum geç döllenme bebeği olduğunu. Çünkü 23 temmuzdan 17 ağustosa kadar ilişki yaşamamıştım. O tarihten sonra da zaten reglim 5 gün 1 haftaya gelicek diye düşündüğüm için korunmamıştım.
İlk gebelikte de ovülasyon testi kullanmıştım onda regl olacağım gün Bi deneme testi yapmıştım çift çıkmıştı aynı gün kan vermiştim orda da 260 270 li bi değer çıkmıştı öyle öğrenmiştim onun tarihlerinde bi sıkıntı yoktu son regli ile uyumluydu.
Gittim bugün kontrole gelişme olmamış dedi. İki gün sonra renkli ultrason çektircem. Bakalım neden gelişmiyor dedi doktor.
Psikolojik olarak çok yıprandım neden böyle oluyor anlamadım
Yine düşükle sonuçlanacak gibi geliyor bana maalesef
Gebelik öncesi hazır gıda beslenmesini bırakın ev yemekleri tüketin dengeli ve düzenli beslenin hem siz hem eşiniz. Folik asit kullanın. Eksik vitaminlerini var mı yok mu kan değeriyle ölçm yapıp takviye gerekirse kullanın. Sigara alkol gibi şeyler içiyo sanız iki taraf da içmesin, sigar içilen ortamda da bulunmayın. Bunlar çok küçük detaylar ama gerçekten etkisi büyük. İnşallah renkli ultrasonda bi sıkıntı yok derler gelişimi olur bebeğinizin. Allah gönlünüze göre hayrlısını versin inşallah
.