Kızlar bir bakar mısınız?

2 gün önce gergin bir ortam olduğundan kasılmam oldu. Acile gittim kadın doğuma çıkmamı söylediler. Çatı muayenesi yaptılar canım acıdı istemsiz kasıldım doktor tersledi beni. Sen böyle nasıl normal doğum yapacaksın falan dedi. Doğumda elimi daha ileri iterim dedi. Zaten gergindim doktorun söylemleri daha çok panikletti. 3-4 cm de açılmam olduğunu söylediler. Nst’ye bağladılar panikten ağladım. Sancım çıkmadı, su veya herhangi bir akıntı olmadı ancak açılmam varmış. Yatış yapacaklardı ancak 2 saate bir alttan bakacaklarını söylediler kabul etmedim. Çok panikledim ve korktum da. Yanımda eşimin halası da vardı. Sancın yok bebekte de problem yok dedi 2 saate alttan bakmaları zarar verebilir dedi. Yatış kabul etmediğim için de ayrı bir tavır gördüm. Doğumum normal gibi mi sezaryen mi gözüküyor diye sordum normal dediler. Kontrole hep o hastaneye gittim. Doğum için oraya gitmek istemiyorum. Hangi hastaneye güvenip giderim onu da bilemiyorum. Normal doğum gerçekten o kadar zor mu? Doktordan ötürü korktum 37 haftadayım şuan tam.

Tabiki herşeyin bir zorluğu var ama doktorunda yaptığı yanlış olmuş hangi hastaneye gidiyorsunuz

1 Beğeni

Canım geçmiş olsun ilk dogumun olacak sanırım evet normal doğum kolay değil ama sezeryanı bilmiyorum onunda sonrasında zorluğu varmış gördüğüm ve duyduğum kadarıyla sen ne kadar sakin olursan doğumun o kadar olumlu ilerliyor ben ilk dogumumda aynı sen gibi hastanede azar yedim tabi boyle şeyler yaşamak korkutuyor ve geriyor buda doğumu negatif etkiliyor. 5 gün öncede ikinci doğumumu yaptım şehir hastanesinde doğum yaptım ve o kadar kibarlardıki beni rahatlattilar bende buradaki arkadaşların tavsiyeleri ile sakin kalmaya çalıştım olumlu düşündüm süreklide Ayetel Kürsi ve inşirah sürelerini okudum bu sefer benim için daha olumlu geçti . Yani doğumunun iyi geçmesi birazda senin elindeymis . Stres yapma kendine bebeğinde hissetmesin kucağına alacağın anı düşün inşallah çok kolay ve güzel geçer korkuna yenik dusme normal doğum en sağlıklısı. Bir avazda kucağına alırsın inşallah :palms_up_together: O doktorun yaptığı da çok yanlış ismiyle birlikte Cimere şikayet edebilirsiniz kimsenin bu şekilde size davranmaya hakkı yok .

3 Beğeni

Fakülteye gidiyorum. Ancak doğuma oraya gitmesem daha iyi olur gibi.

Şehir hastanesinden çok memnun kalan var çevremde doğum için

Evet malesef doğum zamanı açılmayı kontrol etmek için o kontrolu yapıyorlar. Doğum yapalı 28 gün oldu benimde ankarda şehir hastanesinde yaptım. Sancı odasında yanında refakatçi bile kalabiliyor. Ebemde çok nazikti

1 Beğeni

Ama korkutma kendini sonunda dünyanın en güzel şeyine kavuşuyorsun. O ağrıları falnn unutuyorsun onu görüp kokladığında

1 Beğeni

Ne gerizekali bi doktormus bu laflara bak daha cok itermis elini, bence degistir doktorunu boyle insanlar travma bırakıyor demek kriz anini yonetemiyorlar sakin kalacağı yerde hamile birini germek onun isini ekstra zorlastiracak halbuki bence degis doktorunu arkadasim

5 Beğeni

Erkilet ve şehir hastanesi arasında kaldım. 2’sinden birine gitmek istiyorum.

Gerçekten hem gergin bir gündeydim hem panik biriyim. Doktorlar da insan onlar da gergin olabilirler ancak bana yaklaşımı beni daha çok paniklettiği sürece doğum yaparken zorlanmam olacak diye düşünüyorum.

Hangi doktora gidiyorsun

Aslında sabit bir doktorum yok. O gün denk gelen Rabia hocaydı.

Ben şehir hastanesine gidiyorum Merve Demir Özkan doktorum istersen bide ona git

Ben venhar onat cayhana gidiyorum. 4. Gidişim olacak Allah izin verirse birde ona görün istersen ben şimdiye kadar bir olumsuzluk yaşamadım