Kızlar acil

Kızlar 16 haftalik 6 günlük gebeyim Büyük tuvaletimi yaptım sildim kanı gördüm ne yapacam bilmiyorum korkuyorum

Büyük abdestini yaparken gelmiş olabilirmi basur vs varmı sen yinede doktora git

Senin anlattığın durum (özellikle büyük abdest sonrası, silerken gelen kan) çoğu zaman gebelikten değil, şu sebeplerden olur: En sık nedenler Hemoroid (basur) Gebelikte çok yaygın. Kabızlıkla birlikte olur ve tuvaletten sonra taze kırmızı kan görülür. Anal fissür (çatlak) Sert dışkı sonrası makatta küçük yırtık → silerken kan ve yanma yapar. Bunlar özellikle: Kan açık kırmızıysa Tuvaletle bağlantılıysa :backhand_index_pointing_right: Büyük ihtimalle bağırsak/makat kaynaklıdır, gebelikle direkt ilgili değildir. Ama dikkat etmen gereken kritik nokta Şu sorunun cevabı önemli: :backhand_index_pointing_right: Kan vajinadan mı geldi, yoksa makattan mı? Eğer: İç çamaşırına da bulaşıyorsa Tuvalet dışında da geliyorsa Rengi koyu kırmızı / kahverengi ise Beraberinde kasık ağrısı varsa :backhand_index_pointing_right: O zaman gebelikle ilgili olabilir ve mutlaka değerlendirilmeli. 16+6 haftada vajinal kanama ne anlama gelebilir? Nadiren de olsa: Rahim ağzı hassasiyeti Plasenta ile ilgili durumlar Enfeksiyonlar Ama çoğu zaman küçük lekelenmeler zararsız çıkar — yine de “bekleyelim bakalım” denecek bir konu değil. Ne yapmalısın? Net konuşayım: Eğer emin değilsen kanın nereden geldiğine → bugün içinde doktora görün Eğer makattan geldiğine eminsen → Kabızlığı önle (su, lif) Zorlanma Gerekirse doktoruna hemoroid için danış Acil durum sayılır, hemen git: Kan artarsa Parça/parça gelirse Şiddetli karın/kasık ağrısı olursa Baş dönmesi olursa Mutlaka Dr iletişime geç kesin nereden geldiğini bul makatmi vajina mi

Kanuni hastanesine acilden giriş yaptım alttan muayeneye girdim baktılar kanama gözükmüyor dediler ultrasona girdim bebegin kalp atışını duydum iyi dedi doktor ama eve geldim yine sildim kanama var demek ki tuvalette zorladım