Haftalık Takibe düştüm 33 haftalık hamileyim Bebeğimin cinsiyeti erkek 6 Haftamız kaldı nasipse Hastaneye doktor 1 Haftada bir geleceğimi söyledi Gaziantep Özel NcR Hastanesinde takip ediliyorum Ücret konusunda 10 gün geçmeden tedavi üzerinde alınmıyormuş Ben işleyişi anlayamadım Bu hafta ücret yok ise bir sonraki ücret de mi yok alınmayacak? Yardımcı olursanız sevinirim
İlk muayene ücretli 10 gün sonrası ücretsiz olur ama bir daha gidersen ücret ödersin daha snra gidişinde ücretsiz olur yani bir ücretli olur bir ücretsiz tabi Alman gerek ama ikincinin ücretsiz kontrol oldugunu söylemeyi unutma
Benim gittiğim hastenede mesela bugün gittim ücret ödedim on gün süre var kontrol için on gün içinde ne zaman gidersen ücretsiz ama 10 günü geçince tekrar ücret ödüyorum belki sizin de öyledir
Evet bugün gidip ücret öderseniz haftaya çarşambaya kadar tekrar gittiğinizde ücret ödemiyorsunuz. Ama çarşamba gününe kadar 2 kez daha giderseniz ilki ücretsiz ikincisi ücretli oluyor. Benim doktorum da sık sık takip etmek isterdi ama ben bugün gittiysem hesaplayıp 10.gün gider ücretsiz muayene mi olurdum. Sonrasında da 1 hafta sonra eşimin de müsait olduğu bi güne bazen 8 9 gün sonraya müsait oluyorduk denk getirip gider ikinci kontrolü yine 10.gün olarak ücretsiz giderdim. Eğer bi risk yoksa gebeliğinizde şikayetiniz yoksa biraz esnetebilirsiniz gidişlerinizi. Ben doğum paketi almıştım ilk gittiğimde de 5+3 deydim 10 muayene 10 kontrol hakkım vardı doğuma doğru bitmişti nerdeyse çünkü doktorum başlarda 15 günde Bi gel 10 günde Bi gel diye çağırıyordu bende gidiyordum. Sonra eczacı kuzenim o kadar sık gitmene gerek yok ki ayda bir gitsen yeter son zamanlar da 2 haftada Bi falan yetiyo demişti. Bende sıklığı kendime göre ve doğuma kadar paketteki haklarım yetecek şekilde ayalarlayıp öyle gitmiştim. Sizin paketiniz yok anladığım kadarıyla ama şimdi 33 den 40 a kadar 7 hafta var 3 kez muayene ücreti ödemektense 2 kez öderseniz daha uyguna gelmiş olur sizin içinde. Muayene ücretleri de çok ucuz değil en az 1-1.5 tl bebeğinizin bi ihtiyacına ayırırsınız o bütçeyi.