Kolestrum sütü sağımı yapan var mı aranızda? Çok az miktarda geldiği için saklamak için nasıl sağılmalı acaba? Çok şükür kızım iyi doyuyor fazlasını saklamak istiyorum faydası çok olduğu için ama nasıl yapılmalı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba hayırlı olsun, kaç gün oldu doğum yapali acaba çünkü ilk 4-5 günde bu süt geliyor sadece
Bugün ikinci günüm biraz sağdım torbada 60 ml kadar ama torba dolmadı dolması gerekiyor mu yoksa azar azar kaldırsam olur mu
Hayır dolması gerekmiyor istediğiniz miktarlarda kaldırabilirsiniz bildiğim kadarıyla sütü gündüz mu yoksa gece mi sagdiginizi poşetin üstüne yazın dondurucu da 6 ay saklanabilir..Sadece aklıma takılan kısım bu süt tuzlu, sonraki gelecek süt şekerli bebek garipser mi acaba ya da birşeye karıştırılarak verilebilir mi ilerleyen zamanlarda bunu doktora detaylı sorarsanız daha iyi olur.
Gece ve gündüz yazmam önemli mi farkı nedir acaba
Normal süt için evet farkediyor gece sütü daha uykuya yönelik oluyor gündüz sütü daha uyarıcı oluyor enerji veriyor, bunlar karışırsa bebeğin gelisimi açısından iyi olmaz denir karışmaması gerekiyor gece ve gündüz salgılanan hormonlarimiz bile farklı…Bu ilk süt içinde geçerli mi, değil mi net bir bilgiye sahip değilim fakat ayırmakta fayda vardır.En azından bundan sonraki sagimlariniz için aklınızda bulunsun.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim inşallah saklayan birileri vardır daha net bilgi verirler, hayırli olsun güle güle büyütün
Amin Allah razı olsun sizde inşallah sağlıkla hayırla büyütün