Bu haftada karnımın sağ ve sol kısmı sert ama karnımın altı yumuşak bu neden böyle arada adet ağrısı gibi sancılar çekiyorum kasıklarım ağrıyo ara ara ama bikaç gün dür karnım böyle merak ettim hep sertti karnımın altı da şimdi böyle olddu niye
39+1 haftalık hamilelikte vücudunuz doğuma hazırlanıyor olabilir. Karında sertlik genellikle Braxton Hicks kasılmalarıyla ilişkilendirilir, bu kasılmalar doğumun yaklaştığını gösterir. Ancak karnın alt kısmının yumuşak olması, rahmin doğuma yaklaştıkça aşağıya doğru inmeye başlamasıyla ilgili olabilir. Bu, bebeğin pelvise yerleştiği ve doğuma hazırlandığı anlamına gelir. Adet sancısına benzer kasık ağrıları da doğum öncesi normal belirtilerdir ve vücudun doğum sürecine geçiş yaptığını gösterir.
Ancak bu ağrılar sürekli hale gelir ya da düzenli aralıklarla devam ederse, bu gerçek doğum sancılarının başladığı anlamına gelebilir. Doğuma yakın olduğunuz için bu tür değişiklikler normal kabul edilse de, özellikle karnınızda büyük bir değişiklik fark ettiğinizde doktorunuza danışmanız en iyisi olacaktır.
Teşekkürler admin bugün sancılarım belime de vurup duruyordu gerçek doğum sancıları mı dersin
Bele ve kasığa vuran sürekli sancılar doğum sancılarıdır ama kısa süreli sancılar yalancı sancılardır
7-8 dk sürüyordu belki daha fazla iç bacaklarıma doğru da yayılıyordu
O zaman gerçek sancı olabilir zamanı da gelmiş
Bende gerçek sancı olduğunu düşünüyorum ne durumdasın canım
Sancım var ishal olmuşum bebeğimin hareketleri arttı maşallah o her kasıldığında aşağıya sancılı bi baskı oluyor wc de çok zorlanıyorum sancım artıyor gittikçe ama su ve kan yok o yüzden bekliyorum
Yemin ederim ayni dediğin gibi olmuştum dogumum başladığında sanki bebek kendini kasıyordu o her kasilmda benim cnm felaket yanıyor du sonra alt kisma bi sanci vurup belime doğru yayılıyordu 2 dakika da bi gelip 30. Saniye sürüyordu
Evet aynen öyle sonra doğumun ne zaman gerçekleşti su ve nişanın gelmiş miydi
Hayır önceden su nişan vesaire bir şey yoktu açılma da yoktu sancılar başladı gece 1’de suyum geldi sonra kan Sancılarım dakikada bir geldi bir gün öncesine kadar da hiçbir şeyim yoktu Evet dediğim şekil başladı öğlen saat 2’de ben evde durdum durdum gece 1.00 gibi hastaneye gittim sonra sancı da verdiler benim açılmam ilerledi 5 santime kadar bebeğin kalp atışı yavaş deyince sezeryan oldum 11’i 50 geçe bebeğimi doğdu