Kış için konserve vs hazırlamak istiyorum . Bebek doğunca zor olacak birde onlarla uğraşmayın farklı şeyler yapanlar var mı ? Menemen vs düşündüm fasulye attım siz neler yapıp koyuyorsunuz
Ben üşengeç bir insanım uğraşmam ama ilk evlendiğimde annemin bize hazırladığı kışlıklar bayağı hayat kurtarmıştı geç saatlere kadar çalışırken. Fikir vermek açısından yazıyorum. Domates sos, doğranmış domates, doğranmış biber, bamya, bezelye, barbunya, fasulye, mısır vardı bende dolu dolu. Bunları şu an yazın da yiyemiyoruz maalesef, göremedim resmen yaz boyu barbunya falan
@afrikanın_gelini54 Ben şuan zaten menemenlik yapıp koydum. Aslında fasülyede koyacaktım ama kilosu 100 tl olunca koymaktan vazgeçtim kayınvalidem bir torba kapia biber gelmişti onların bir kısmını közleyip bir kısmınıda doğaratıp yemeklik koyucam. Aynı şekilde yeşil biberler de var kızartmalık ve yemeklik koyucam. Birde dolma biber koyuyorum ben her sene. Geçen sene patlıcan kızartıp koymuştum karnı yarık yapmak için çok iyi oluyor.
Patlıcan sulanma yapmadı mi gerçi kızartma olarak denedim bende yapmıştı karnıyarık ya sulansada bişey olmaz
Yok yapmadı alacalı soyup bütünce kızarttım gayet iyi oldu
Ben geçen yıl patlıcan, biber kuruttum. Bu yıl bozulmuş olarak bulunca tekrar yapmaktan vazgeçtim. Yine geçen yıl ceşit çeşit sos yaptım. Kavanoz içinde daha kapak açmadan bozukdu. Köpürdü. Kışa hazırlık yapayım derken kendime işkence yapmışım. Vaktim olursa buzluğa yemek atmaya başladım.
Aaaa neden köpürdü ki kapaklar tam tutmadı mı ki ben geçen sene 22 kavanoz filan yaptım maşallah bişey olmadı. Bu senede şuan 18 kavanoz yaptım inşallah onlara da bişey olmaz @Cansu
Kavanoz kapaklarını sıcak suda kaynatıp eşime sıcak sıcak kapattırdım. Kapaklar da yeni kapaktı
Ben de geçen sene 60 kavanoz domates sos ve menemen yapmıştım ama bu sene o kadar çok yapmaya enerjim de vaktim de yok.25 tane yapacağım inşallah.biraz kızılcık koydum dolaba gribal enfeksiyonlarda kaynatıp içiririm çocuklara.