Kimyon çayı

51 günlük 2600 gram bebeğim var ve gaz sancısı çekiyor damlaları verdikten sonra daha çok ıkınmaua başladı çoğu yerde ve etrafimda bir iki çay kaşığı kimyon çayı verdikten sonra Gazi çok iyi attugunu söylediler yenidoğan bebeklere bile veriyorlarmis veren oldu mu acaba bilgisi olan var mı ( bebeğim prametüre erken doğdu o yüzden 2600 hala )

Ben verdim canım kendim de her yemekten sonra bir çay kaşığı kimyon yuttum. Doğar doğmaz yaptım hatta bunları. İnan öyle rahat oluyor ki çocuk anlatılmaz yaşanır. Hem şu gaz yapar yemiyim bu gaz yapar yemiyim derdim olmuyordu. Gaz yapsa da süt yapan herşeyi gönül rahatlığıyla yiyordum. Annemle kayınvalidem sağolsun kimyonun ve rezenenin gücünü birebir yaşadım :blush: inşallah senin de evladın şifa bulur :palms_up_together::sparkling_heart:

Bende risk alma benim bebeğimde de dedilee ver diye ama vermedim hiçbirşey yeni gaz damlaları deneyebilirsin biz hep değiştirdik saysan 4 5 tane değiştirmişizdir ilk 2 ayda sonra en işe yarayanı kullandık ama kimyon rezene anason tohumları alıp bunun çayını içp sen içebilirsin süttende geçer bebeğe

Birebir vermek kadar hızlı ve güçlü tesir etmiyor sütten. Kimyon yemeyi unuttuğum her yemekten sonra kızım kıpkırmızı oluyordu bir çay kaşığı kimyon çayı bile birkaç dakikada etki ediyor rahatlatıyordu. Sütten geçmesini beklesem çocuk saatlerce ağlayacak. Mosmor olacak o eziyete değmez. Bazen annelerimizin önerilerine açık olmamız gerektiğini düşünüyorum. Naçizane :sparkling_heart::folded_hands::blush:

Evet tabi banada ver diyen çok oldu ama tabi ilk çocuk olunca herşeyde bir tedirgin oluyor insan 2. Falan olsa bende verirdim muhtemelen :innocent: denemekte fayda var tabi o kadar damlaların içeriğinide bilemiyoruz sonuçta

Peki nasıl demleyip verdiniz kimyon tohumu ile mi normal kimyonla mi yaptınız kaç kaşık verdiniz

Şimdi ikinci geliyor Allahın izniyle ona da aynı tekniği uygulayacağım sorana da öneriyorum çünkü gerçekten faydasını gördüm :blush: Damlalara iyidir belki ben hiç kullanmadım ama görümcem kullandı nurs harvey o da ondan memnun kaldı. İçeriğini bilemiyoruz tabi

Tohum ile yapan da varmış ama annemlerde gördüğüm toz haliyle idi bende öyle devam ettirdim. Acil olunca bir çay kaşığı toz kimyonu bir cezve önceden kaynamış soğutulmuş suya koyup bir taşım kaynatıyorum. Sonra tülbentten geçirip yine kaynamış soğutulmuş suyla ılıtıyorum içine de acı oluyor diye çok az şeker koyuyordum. Yoksa bebek almıyor. Bir çay kaşığı veya iki çay kaşığı yetiyordu yeni doğmuş bebeğe. Bir de hazır olsun diye bir yöntem var benim sürekli yaptığım. Eğer acil değilse kimyonu küçük bir tülbent parçasına koyup bağlıyordum. Kaynatılmış suyun içine atıp bekliyordum su ılıyana kadar demleniyor zaten. Sonra kimyon kesesini çıkarıp biraz şeker ekleyip dolaba koyuyordum genelde akşam yemeğinden sonra gazlandığı için gece kullanılıyor. O yüzden çok az yapıp 2 veya 3 gün buz dolabından alıp kullanabilirsin. İki günden sonra tekrar yap hazır bulunsun. Zaten yarım çay bardağı bile fazla geliyor 2 3 gün boyunca. Az az sık sık yapmakta fayda var. Ha bu arada çay kaşığı dediğim de tepeleme değil silme çok az yani :blush: Şifa olsun bebişlerimize :sparkling_heart::palms_up_together:

İki şeyi söylemeyi unuttum

1. Asla ağzı açık dolaba konmamalı çünkü dolabın kokusu siniyor hemen.
  2. Acil durumlarda veriyordum önceliğim kesinlikle her yediğim şeyden sonra bir dolu çay kaşığı kimyon yutup bol bol su içmekti.

Neredeyse hiç gaz sorunu yaşamadık. Yaşadığımız dönemler de genellikle benim kimyon yemeyi unuttuğum veya kimyonun olmadığı bir yerde ağzımın boş durmamasıyla alakalı sorunlardı :sweat_smile:

Kendiniz toz kimyonu mu yutuyordunuz direk

Evet her yemekten sonra mutlaka bir çay kaşığı atıyordum ağzıma üstüne de su içiyordum. Rutinim olmuştu artık. Bir kapta yanımda taşıyordum bir yere giderken falan :sweat_smile: bir ara o kadar tiksindim ki direk dilim köküne koyup suyu basıyordum :joy:tadı ağzıma dolmasın diye

Bende yemeğe basliyim o zaman fayda eder inşallah ben tane kimyon ve rezene çayı içiyordum

Tane kimyonu hiç denemedim ama çok duydum. Daha doğrusu tozun faydasını görünce tohumunu hiç almadım faydasını görmeseydim belki onu da denerdim. Ama rezene çayını bende çok içtim.

İnşallah faydasını görürsün canım inan bebeğini o halde görüp elinden hiçbirşey gelmemesinin kalp acısını o kadar iyi biliyorum ki. O çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor. Rabbim hiçbir anneyi çaresiz bırakmasın :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

Aminnn inşallah ya küçücük daha öyle ikiniyor ki uykusunda bile canım nasıl yanıyor ne uyuyabiliyor ne duruyor

İnan hepsi geçiyor bir dene bakalım kimyonu inşallah şifa olur bebişine :sparkling_heart::palms_up_together:

Ayy toz kimyon deyince anılarım canlandı bende yoğurda katıp katıp yiyordum fayda ediyormuydu etmiyormuydu çok hatırlamıyorum kızımın pek gaz sorunu olmadı 40ına kadar biz üst gazını 20 25 dakika uğraştığımızı bilirim çıkmazdı bir türlü 40dan sonrada üst bitti alt başladı ama öyle kıvrandıracak ağlatacak kadar değildi her emme öncesi karnına masaj yapardım bi güzel alt gazını çıkarırdım rahatlatır öyle emzirirdim ay ben unutmuşum o günleri ya şimdi 15 gün sonra 1 yaşına girecek kızım​:melting_face:

Yoğurtta mantıklıymış hiç öyle denemedim. Bende yapiyim onu. Eminim fayda etmiştir ama işte sürekli yapılması lazım çünkü her yediğimiz az da olsa gaz yapıyor çocukta. Allah tekrar yaşatmasın canım. Gazını çıkaramamak çocuğun öyle kıvrandığını görmek çok zor

Benim de 1 haftalık bebeğim var gaz sancısı çok fazla gece hiç bı şekilde uyutamıyorum kimyon çayından 1 çay kaşığı versem bı şey olur mu olmaz mı bilemedim sizlere sormak istedim sizce versem bı şey olur mu?