Keton testi pozitif

8 haftalık hamileyim bugün test sonucum cıktı anlayan varmı arkadaslar

3 Beğeni

İdrardaki keton seviyesi açlığı gösterir. Bulantı, kusma veya başka bir nedenle yeterli besin alınamazsa keton yükselir. İleriki haftalarda preeklampsi ve eklampside idrarda protein artar. idrarın yoğunluğuna bakarak gebenin yeterli sıvı alıp almadığı takip edilir.

3 Beğeni

Frosted Flakes Swerk GIF

1 Beğeni

Henüz 12 haftalik falanken aşırı kusmadan 3 gün yatmıştım hastanede ben o zaman öğrenmiştim keton ne demek besinsiz kaldığında yükselip pozitif çıkıyormuş Benimki pozitifti yediğim zaman kustuğum için keton seviyem yükselmişti 3 gün boyunca damardan beslediler beni yani Merak etme Korkulacak bir şey yok negatif olması iyi bir şey :wink:

2 Beğeni

Ben de endişe etmiştim yorumları okuyunca rahatladım

2 Beğeni

Şimdi düşünüyorum da neler çekmişim yaaa şimdi kucağımda miniğim çok şükür Darısı tüm hamişlerin başına inşallah​:heart::smiling_face:

1 Beğeni

İdrarda keton parçalarının görünmesi vücudun ketozis sürecine girdiğini gösterir. Aralıklı oruç diyetlerinde uzun süre aç kalınarak vücudun kendi yağlarının parçalaması hedeflenir bu sırada keton cisimleri açığa çıkar

1 Beğeni

Hastanede bulunmaktan doktorlardan geri kalır yanımız kalmadı :joy::joy::joy:

3 Beğeni

Uzun süre aralıklı oruç yaptım hep idrar testlerimde keton çıkıyordu bende mutlu oluyordum kilo veriyorum diye :rofl:

2 Beğeni

Cok tesekkur ederim rahatlattınız beni cuma günü randevum var arkadasım cok korkutmuştu beni kötü kötü şeyler söyledi içim sıkılmıştı sizede cok geçmiş olsun

2 Beğeni

Teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

Sizindemi cıkmıştı

1 Beğeni

Bilip bilmeden ne güzel konuşuyor insanlar öyle olsa bile o şekilde konuşmanın Manası yok bence ama sizin için rahat olsun Önemli bir şey değil

2 Beğeni

Aynen işte bazen karsısındakini düşünmeden hareket edebiliyorlar malesef ama çok teşekkür ederim gercekten içim çok rahatladı

2 Beğeni

Rica ederim ne demek :smiling_face::smiling_face:

Bende çıkmadı ama ben sizin için endişe ettim yorumları görünce rahatladım

1 Beğeni

:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:cok tesekkur ederim ya Allahım hiç bir sorun yaşatmadan hepimizin bebeğini kucagımıza almayı nasip etsin inşallah

1 Beğeni

Arkadaşlar dün midem bulanmadan sürekli kustum baş ağrım vardı birde üşüyordum sürekli ama ateşim yoktu acile gittik serum taktılar birde tahlil istediler kan sonuçları normal çıkmış ama idrarda keton var dedi şeker yani doktora mutlaka söylemem gerektiğini tedavi gerekebileceğini falan söyledi bende tabi korktum bilenler varmı nedir bu neden olur ilk aylar hiç birşey yiyip içemediğim için normalmidir geçer mii ?

1 Beğeni

Hamilelikte idrar tahlilinde keton çıkması, vücudun enerji için yağları yakmaya başladığının bir işaretidir. Normalde, vücut enerji için öncelikle glikoz (kan şekeri) kullanır. Ancak, glikoz yetersiz olduğunda yağlar yıkılmaya başlar ve bu süreç sırasında ketonlar üretilir.

Hamilelikte ketonların idrarda görülmesi, genellikle yetersiz beslenme, uzun süre aç kalmak veya şiddetli kusma gibi durumların sonucudur. Buna bazen “gebelik ketonürisi” denir. Bununla birlikte, bazı durumlarda diyabetin bir belirtisi de olabilir.

Ketonların idrarda görülmesi her zaman tehlikeli olmayabilir, ancak durumun nedenine ve şiddetine bağlıdır. Eğer keton seviyeleri çok yüksekse veya başka belirtilerle birlikteyse, bu durum ciddi olabilir. Özellikle gebelik diyabeti gibi altta yatan bir durum varsa, bu ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Tedavi, altta yatan nedenlere bağlıdır. Yetersiz beslenme veya uzun süreli açlık durumunda, daha sık ve dengeli beslenmek gerekebilir. Şiddetli kusma varsa, bu durumun tedavi edilmesi gerekebilir. Diyabet varsa, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesi gerekecektir.

Her durumda, hamilelikte idrar tahlilinde keton çıkması olduğunda bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Doktor, durumun nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi sağlamak için gerekli testleri yapacaktır.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun :pray::pleading_face:

Bir bilgim yok bu konuda maalesef

1 Beğeni