Selam dostlar.
Konu dışı olsada yardımınıza ihtiyacım var.
Elimde haşlanmış bol bol kestane var ve buzlukta çok yer kaplıyor.Sizce ben kestaneden neler yapa bilirim? Tatlı ve ya yemek? Özel tarifleride olan arkadaşlar varsa buyura bilir fikirlerini.🫶🏻
PS:Eşimin ailesinin kestane bahçesi var Qebelede oradan geliyor bizede.Yani bol olma nedeni bu,almadım.
2 Beğeni
Kestane sekeri yapabilirsiniz serbetiyle beraber haslayarak
1 Beğeni
@Sincap Bundan başka bir bildiğim yok.Çok yaptım
Zühre
Ocak 15, 2024, 12:02ös
5
1 Beğeni
NURAN
Ocak 15, 2024, 1:18ös
6
Kestane pilavı yapabilirsin arkadaşım, güzel oluyor
Ne şanslısın, burda kestane dünya para
1 Beğeni
Sevane
Ocak 15, 2024, 1:37ös
7
Burdada pahalı nurancığım
1 Beğeni
Bunları yapmadım netden araştırayım.Teşekkürler!🪻
1 Beğeni
NURAN
Ocak 15, 2024, 1:50ös
10
Cansu
Ocak 15, 2024, 1:50ös
11
Kestaneyi çok severim kestane de salça gibi nereye atsan oluyor demek ki
Kestaneli kek tarifini denemeyi düşünebilirsiniz. İşte basit bir tarif:
Malzemeler:
200g kestane (haşlanmış ve rendelenmiş)
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle iyice çırpın.
Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Rendelenmiş kestaneyi ve isteğe bağlı olarak ceviz içini ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
İşte lezzetli bir kestaneden yemek tarifi:
Kestaneli Tavuk Güveç
Malzemeler:
500g tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
200g kestane (haşlanmış ve kabukları soyulmuş)
1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı süt (tercihe bağlı)
Yapılışı:
Sıvı yağı bir tavada ısıtın, doğranmış tavukları ekleyin ve iyice kahverengi olana kadar kavurun.
Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
Domates salçasını ekleyip birkaç dakika kavurun.
Haşlanmış kestaneleri ekleyin, tuz ve baharatları da ilave edin.
Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyip karıştırın.
Güveç kaplarına ya da fırın kabına karışımı aktarın. Üzerine sütü dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında tavuklar iyice pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin!
2 Beğeni
Teşekkür ederim tarif için! Keki denemeye karar verildi.Becerirsem buraya görselde koyarım.
2 Beğeni
Bence fazlalıklarobize gönder sen