Merhabalar. Benim hesabıma göre 7 hafta fakat 3 gün önce kontrole gittiğimde ultrasonsa 5+4 gün olarak gebelik haftam göründü ve kese var bebeği göremedi. Doktor baştan aşağı olumsuz konuştu bir yandan da çarşamba gel dedi. Korkuyorum. Benim gibi bir durum yaşayan var mı? Çarşamba yine gideceğim bu sefer doktoru değiştirdim.
Benimde aynı canım bebek göründü ama benim ama tam net değil kese oluşmaya başladı için korkma sakın kese oluşmaya başladı için görülmemesi normal hani yalancı gebelik falan da olmaz çünkü kesen oluşmaya başlamış endişelenme
15 Kasım’da gittim öğrendim gebeliğimi. Keseyi gördük. Bir hafta sonra yeniden gel bakalım dedi. Gittim cuma günü. Baktı hemen olumsuz konuşmaya başladı. Yani gebelik haftamı bile doktor söylemedi ben ultrason kağıdında gördüm. İşte kesen var bebek yok vs. Boş gebelik olabilir her şeye hazırlıklı ol yine çarşamba gel bakalım dedi. İçim içimi yiyor. Çoğu forumda hamileler 8.haftada bebeğini gören var
Evet doğrudur bende öyleyim banada git 2 hafta sonra gel dedi folikasit yazdı benim gittimde daha gecikemekin üstünden 1 hafta geçmişti ama eğer adet gününden sayarsak benimde 7 haftalık olmuş oluyor banada söylemedi nekadarlık olduğunu bebeği tama göremedim için ama bence stres yapma bebeğe çok zarar ama
Olumsuz düşünme doktordan doktora düşünce değişir öncelikle ben sizin yerinizde olsam başka bir doktora daha giderdim hemen sizin hesaplamaniz değilde ultrasondaki hesaplama doğru oluyor bu arada 5 haftalıkken zaten jese gozukmesi normal 7-8 arasinda da bebek kalp atışı gozukmesi gerekiyor o haftaya kadar gozukmese zaten boş gebelik olur fakat dedigim gibi tek doktorla bağlı kalmayin hepsinin bilgisi farklı içinizi ferah tutun eğer bebiş sizin nasibinizse en guzel şekilde gelir
Doktor seçimi çok önemli bu süreçte bunu çok iyi anladım gerçekten. Geç döllenme ihtimalini bile ben kendim araştırarak öğrendim. Bu doktor direkt kestirip attı. Doktorun odasından iki tokat yemiş gibi çıktım. Yaşadığım stres cabası
Merhaba zaten o gunlerde bebek pek gorunmuyor bende keseyi gormustum 7. Haftamda falan bebeği görmüştük icini ferah tut bu gayet normal
Sonrada işte neden kavga çıkarıyor insanlar iyi davranmıyorlarki herşeyin hayırlısı gidince burayada yaz
Bebiş ilk zamanlarda benimde o şekilde oldu için görünmeyen bir kese vardı. Doktor beklemede olalım dedi. Bir hafta sonra bile görünmedi. 27 Eylül son regl tarihim 23 ekimde fark ettim kan testinde çıktı. Kasım 1 de kese içini göremedik. 14 kasımda net bir şekilde gördük. Tam 7. Haftada (Test verdiğimde regl tarihi bile gelmemişti doktorlar çok erken fark etmişsin ne vajinal ultrasonda nede normal ultrasonda kese oluşumu bile göremeyiz diyip beklediler.)
İçimi çok rahatlattınız teşekkür ederim. İnşallah görürüm bebeğimi de içim rahatlar.
7.hafta da mı bebeğinizi gördünüz
Gerçekten öyle. Psikoloji falan kalmadı. Yani bir kere haftaya gel diyorsa burada olumlu bir sonuçta olacak ihtimali vardır dimi? Ama öyle olumsuz konuştu ki. Biz eşimle soru sordukta cevap aldık yoksa hemen boş gebelik diyip gönderecekti. Yani daha 5+4 yazıyor ultrasonda
7+6 günlükken kuzu 8 desek daha doğru olurdu aslında
Ay çok rahatladı içim. İyi ki derdimi yazmışım buraya. Çok sağ olun
5+4 de çok normal. vajinal ultrasonda görünüyor sadece o da susam tanesi kadar bile değil. Üstten ultrasonda hiç çıkmıyor zaten kuzum
Alttan ben istedim de baktı. Orada da göremedi. Ama daha 5+3. Ablam kuzenim arkadaşlarım herkese sordum. Hepsi gebelik uaşadı ve hepside 6 haftadan sonra gördük bebeği o da dediğiz gibi susam tanesi kadar
O kadar çok forumlara girip baktım ki. Çoğunluk 7 hafta itibariyle görmüş
Evet evet doğru söylüyorlar.
İnşallah çarşamba günü güzel bir haber alırım nolur sizlerde dua edin. Doktoru da değiştirdim zaten.
Müsait olsaydım ultrason görüntülerini paylaşırdım. Hafta hafta olan zaten şuana kadar çekilmiş 2 haftanın ultrasonu varda bizde daha yeni zaten vajinal ultrasondan üstten ultrasona bu hafta geçeceğiz