Kek ve kahve partisi

Harika bir tarif geliyor galiba :star_struck:

Olabilir ben tablet cikolatayla yapiyorum bayram cikolatasi sert gelmis olabilir :smiling_face:

Uzun zamandir yapmasidigim bi tarif umarim güzel olur :smiling_face:

Bana uyar valla ben begendim

Happy Dance GIF by TRT

2 Beğeni

Veee haziiirrrr :smiling_face: aksam eşim gelince bakcaz artik tadina :grin: @Cansu

Ellerine sağlık :heart_eyes:

Hepinizin ellerine sağlık kızlar :star_struck: Afiyet olsun :cherry_blossom:

Herkesten önce atladım daha yapamadım dışarı çıkıcakmışız

Çok güzel gözüküyor tarifini de paylaşmak ister misin :star_struck:

Olsun arkadaşım acelemiz yok :star_struck:

Biz bir fasıl yedik aksama misafir var bir daha yapıyorum simdi

Bugün çok yoruldunuz :face_with_hand_over_mouth:

Sanırım öyle Allah’tan çiğ olduğu fark edilmedi aticaktim resmini ama hem görünümü güzel deildi hemde yapamayan olmuşsa canı çekmesin dedim

Yok daha önce nasılsa öyle yaptım ama bu sefer sanırım ağrılarım oldu ondan tam yapamadım

Beraber olsaa ne güzel olurduuuu :heart_eyes::heart_eyes::cherry_blossom::cherry_blossom:

Aaaa tabikiiii az malzemeli cabuk olan bi kek :smiling_face:

Kek İçin;

2 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı un, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

1 su bardağı süt, Yarım su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı kakao, 1 çimdik tuz

Muhallebisi İçin;

2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı silme un, 1,5 çay bardağı şeker, 1 paket vanilya

Öncelikle şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz sütü ve yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz kakao vanilya kabartma tozu bunları da ekliyoruz en son unumuzu da ekleyip kek hamurumuzu yağlanmış tart tepsisine döküyoruz 170 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz kekimiz pişerken sos malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz kekimiz fırından çıkınca başka bir tepsiye ters şekilde alıp biraz soğumasını bekliyoruz daha sonra sosumuzla kekimizi ıslatıyoruz kekimiz sosunu çekerken muhallebisini hazırlıyoruz muhallebimiz kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz sosunu çeken kekimizin üzerine muhallebiyi döküyoruz üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz Afiyet olsun :smiling_face::smiling_face::heart::heart:

Harika olmuş :star_struck:

Ani kararlar dışarı ciktik yapamadım bende dışarda yedim :face_with_hand_over_mouth::heart:

Haftaya da kurabiye yapalım mı :smiling_face: