Merhaba kedi anneleri
Kedimde dış parazit gördüm. (Kene ve kafasında gezen küçük adam) Hemen ense damlasını eldiven giyip yaptım.
Hamilelikte, kedinin iç dış paraziti aksatılmamalı bebek için tehlikeli olabiliyormuş (sadece 1 hafta geciktirdim)
Doktoruma bu konu hakkında bilgi vermem gerekir mi?
Siz olsanız ne yapardınız?
Yani daha önce bir hayvan beslemedim ama bence doktora bilgi vermelisin ne olur ne olmaz diye
Bildiğim kadarıyla kedilerdeki dış parazit insana geçmiyor. Çünkü hayvanların vücut sıcaklığı ile bizimki aynı değil. O yüzden ense damlasi damlattiysan bir sorun olmaz. Yine de hamilelik süresince kedi bakanların, kedilerini dışarı salması cok önerilmez
Çok haklısın. Dışarı çıkamazsın bıdık dediğim zaman evin içinde çıldırıyor. Dışarı çıkmak için elinden geleni yapıyor. Defalarca o davranışı sergilediğinde görmezden geldik sabrettik ama fayda etmedi
Her seferinde bizi çıldırttı
Tabii kediler alışkanlıkları olan hayvanlar arkadaşım normal, sen yine de elinden geleni yapmışsın. Bir sey olmaz Allah’ın izniyle
Teşekkür ederim
Arkadaşım bu konuda sen daha tecrübelisin bir soru sorabilir miyim?
Tasarruf olsun dedim kedi iç parazit hapı aldım.
Yaş mamaya karıştırdım her zaman hapla beraber yiyen kedi bu sefer yemedi.
Bugün hapın yaş mamada ikinci günü. Hap içeriği bozulmuş mudur?
350 liraya yerine 120 liraya bu işi kapatacaktık olmuyor.
Gidip iç parazit iğnesi yaptırayım mı?
Yok bozulmaz öyle hemen. ben öyle yemediğinde kuru mamasını alıyorum onu odasına kapatıyorum. Yiyene kadar çıkarmıyorum zaten 1-2 saate yiyor hapı toz haline getirip karıştırsaydin öyle yiyorlar
Öyle yaptım. Kokluyor üstunü kapatıyor ama yemiyor
Ac kalinca mecbur yer aslında ama yemezse zorla ağzına ver hapı artık yapcak bi sey yok
Toz haline getirmiştim. 24 saati geçti
Acaba hapın tadı mı ağır bastı dedim. Üstüne bi yaş mama daha döktüm. Şimdi ne kadar yediği yemediği de belli olmuyor
Sabaha kadar hala duruyorsa veteriner hekime sorarım.
Hep iğne yaptırmışım yine iğne yaptır neden riske girip inat ettim ki
Ah akılsız kafam
Ne kadar ilaç aldı belli değil şimdi iğne de olursa doz aşımı olmaz mı
@Cansu bencede bilgi verilmeli yani ben olsam mutlaka bilgi verirdim.
Dün randevumuz vardı doktora sordum.
Galiba doktorumuzun kedilerle arası yok.
Doktor yüzünü buruşturdu.
Kediyi odaya kapat ne varsa döksün dedi
Ben bunu duymayı beklemediğim için şok oldum.
Hemen damlasıni yaptım dedim keşke sen yapmasaydin dedi
Eldiven giydim yaptım dedim
Tamam o zaman dedi.
Bana test tahlil vs yapmadı.
Bebek doğunca gözün kediyi görmez dedi.
Doktora şok oldum ama kızmadım
Kedileri seven bir doktor olsaydı cevabı daha farklı olurdu diye düşünüyorum
Odaya kapat, ne varsa döksün ne demek ? Çok şaşırdım bir doktordan bunu duyduğuma
Normalde boyle konuşmaz ama ben de saşırdım.
Dış parazitlerin insana bulaşı binde bir diye biliyorum. Evcil hayvanım yok ama üniversitede dersten hatırlıyorum. Toksoplazma dışkıdan bulaşıyor mesela elle temas etmezsen hijyene dikkat edersen öpüp koklarken de dikkatli olmalısın vücuduna bulaş olabilir sonuçta. Dikkat edildiği sürece sorun yaşanacağını sanmıyorum. Evcil hayvanla bebek büyüten onlarca insan var çünkü.