Kedi tüy sorunu

Kızlar düşüncelerinize ihtiyacım var :pensive_face: 2 yaşında british kedim var. Görümcem vermişti bize 3 aylıkken. Aşırı tüy döküyor 2 yıldır aralıksız. Mevsimsel felan değil yani. Maması kaliteli, aşıları tam, taramaları yapılıyor. Stres yapacağı birşey yok evin her yerini istediği gibi kullanıyor kısıtlanmıyor. Seviliyor oynanıyor. Şuan 30 haftalık hamileyim ve tüyleriyle ilgilenmekten aşırı rahatsızım her gün temizlik yapıyorum yoruluyorum. Eşim de seviyor kediyi ama oda tüylerinden aşırı rahatsız baş edemiyoruz. Evde rahat yemek yiyemiyoruz sürekli kontrol halindeydiz. Kıyafetlerimiz koltuklar havada uçuşan tüyler artık çok can sıkıyor. Eşimde bebek olacak bizim için çok zor olacak ilgilenmek havada sürekli tüyler uçuyor bebeğin alerjisi vs olsa onun vebaline nasıl gireceğiz diyor. Geri ablama verelim güvenebileceğimiz istediğimiz zaman görebileceğimiz bir yerde olmuş olur hem diyor. Kedimi verirsek psikolojisi ne olur düşüncesi beni çok üzüyor :pensive_face: Ben çok seviyorum kedimi çokta alıştım ama bebeğimi de düşünüyorum bir yandan. Kediyle en çok ilgilenen benim. Bebek doğunca bu tüy durumuna nasıl sabrederim nasıl baş ederim bilemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun yargılamadan :pensive_face::folded_hands:t2:

Aynı sorunu bende yaşıyorum ben doğum yaptım 10 gün önce bebeğin bulunduğu ortamlarda pek bulunmuyor ama her yerde tüy üstümüze de yapışıyor ister istemez. Tüy temizlemekten yoruldum bende ama başkasına vermek istemiyoruz kıyamıyoruz napacam bende bilmiyorum

1 Beğeni

Düzenli taramak ve takviye besinler vermek gerekiyor Multi vitamin, omega3 gibi doğumdan önce bebek alışana kadar traşta ettirebilirsiniz ilk zamanlar ilgilenemiyeceğiniz için ama bence vermeyin zararından çok yararını görürsünüz

2 Beğeni

Bende çok yoruldum hamilelik öncesi de yoruldum açıkçası bebek yüzünden değil :woman_facepalming:t2: şimdi bebek olunca nasıl tahammül ederim bilemiyorum bian önce çare bulmam lazım eşim bebek doğmadan birşey yapmalıyız diyor :pensive_face: kedinin psikolojisi beni çok düşündürüyor ve üzüyor :pensive_face:

1 Beğeni

Düzenli tarıyorum vitamin alıyor temizlik her gün yapıyorum yapmadığım şey kalmadı maalesef :woman_facepalming:t2:

1 Beğeni

Belki içeriği yeterince iyi değildir farklı bir marka deneyebilirsiniz

1 Beğeni

Veterinerinize danışıp ona göre belki mama değişimi yapabilirsiniz. Özel mamalar var cilt ve deri sağlığı hassas kediler için. Vitamin destegi ve malt lardan da faydalanabilirsiniz ama mutlaka veteriner kontrolunde olsun. Benim de kedim var, bu ara o da çok tüy döküyor. Mevsimsel bir durum da oldığundan o da durumu artırmıs olabilir. Evde kedi beslemeyi Doktoruma ve iki ayrı veterinere sormustum hamile kalınca. Dışarı çıkmadıkça,parazit aşıları düzenli yapıldıkça ve tuvaletini sen temizlemedikçe bir sorun yok demişlerdi.Bence çözümü bulunur. O da bir can, yerinden yurdundan etmeyin.

Benim de kedim var aşırı olmasa da döküyor ama bildiğim kadarıyla alerji mevzusu bebeklikten alışırsa olmaz zaten sonradan tanışsa kediyle sıkıntı olabilir belki. Ben kendim traş ediyorum dökülme yoğunlaştığında ve 3 4 ay duruyor dökülmesi.

1 Beğeni

Kaç kez değiştirdik bir bilseniz :pensive_face: bütün markaları denedik neredeyse

Evet veterinere danıştık değiştirdik mamasını da fayda etmedi maalesef. bizde mevsimsel değil 4 mevsimde aynı hiç bir şekilde azalma olmuyor :woman_facepalming:t2: başında oturayım saatlerce tarayayım bitmiyor asla :woman_facepalming:t2:

2 yıl içinde 2 kez traş olduk çok stres yaptı bu seferde kısa kısa tüy oluyor her yer. Dökülmesi durmuyor içerden gelen birşey var sanırım genetik mi acaba diye düşünüyorum :woozy_face:

Bebek olduktan sonra ben hiç ilgilendirmiyorum eşim ve 7 yaşında kızım var o ilgileniyor. bizimki dönemsel bı tüy dökme Allah dan genel olarak bu şekilde değil arkadaşlarin da dediği gibi veterinere danışıp mama değişikliği yapabilirsin canım Allah kolaylık versin

1 Beğeni

Benimde kızım var 9 yaşında . Kedi ilk geldigi zamanlar çok ilgileniyordu ama şimdi hiç bir şeyine ellemiyor tüm sorumluluk üstümde. Buda beni çok yıpratıyor. Tüy sorunu bu kadar olmasa dert etmeyeceğim ama aşırı tüy döküyor bütün yapılacak herşeyi yaptık denedik hiç sonuç alamadık maalesef. Temizlik yapıyorum her gün. 5 dakika sonra sanki hiç yapmamışım gibi ev :woman_facepalming:t2:

Ay kendimi gördüm sende . Ama dediğiniz gibi her zaman görebileceğiniz güvenebileceginiz birisine verebilirsiniz. Biliyorum üzücü ama yapacak bişey yok

1 Beğeni

:pensive_face: Hayırlısı olsun inşallah zaman gösterecek teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Beğeni

Ben traş ediyorum ayda bir kez anca böyle buldum tüylerden kurtulma çözümünü traşı evde yaptığım için narkoz almıyor rahatsız da olmuyor hatta sıcaklarda hoşuna da gidiyor

1 Beğeni

balık içerikli mamalar tüy dökümünde faydası oluyor .tüy probleminde kurutma makinesinde çok faydasını gördüm . günlük tüy toplama rulolarida kullanabilirsiniz .

2 Beğeni

Brıtısh cinsi kediye istediğin en kaliteli mamayı kullanın yaramaz maalesef sebepte çoğunlukla mama oluyoruz mesela somonlu yem aşırı berbat döktürüyor

1 Beğeni

Benimde 2 buçuk yaşında scottish fold bir oğlum var herkes bebek doğmadan birine ver diyor nasıl vereyim evet tüy sorunu var dönemsel benimki bazen çok yoğun döküyor bazen az hiç dokmuyor diyemem ama o da benim çocuğum biri için birinden vazgeçmek yapamam sizi de anlıyorum ama verince sende onsuz yapamazsın bence

2 Beğeni

Evet onsuz yapamam daha çok strese girerim üzülürüm oda üzülür çok :pensive_face: bir çaresine bakacağım bu tüy işinin mecbur :woman_shrugging:t2:

1 Beğeni