Kedi tırmalaması ve aşı

Kızlar merhaba. 20. Haftadayım. 2019’dan tetanos aşım var. O nedenle doktorum sadece üçlü tdap(tetanos, difteri, boğmaca) aşısı yaptır demişti. 28. Haftada yaptıracaktım. Sabah sokakta yavru bir kedi bacağıma dolandı ve hafif bir çizik oldu. Kanama yok, hemen 80 derece kolonya döktüm. Yine de içim huzursuz oldu. Doktoruma henüz ulaşamadım ama aşı koruyuculuğu hala devam ediyor. Başına böyle bir şey gelen var mı? Ne yaptınız?

Kanama yok ise derine inmemiştir merak etmeyin bol sabunlu su ile yıkamanız gerekiyor. Tetonoz korumasına 10 sene diyen doktor da vardı 5 sene diyen de ben anlamıyorum hangisi doğru. Benim gebeliğimde doktor kedi, köpekten uzak dur demişti misal bu tarama testlerinde bağışıklığım yokmuş ondan dolayı. Öyle bir sıkıntınız da yoksa merak etmeyin Allah ın izni ile birşey olmaz​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Bu mesaj içimi rahatlattı:smiling_face_with_three_hearts: bana da bir şey olmaz gibi geliyor, normal zamanda olsam hiç umursamam. Gebe olunca işte insan her şeyi düşünüyor​:blush:

1 Beğeni

Aynen ama içinizi ferah tutun Allah ın izni ile birşey olmaz. Hamile iken kedi köpekten kaçıyordum bende​:sweat_smile:

1 Beğeni

Ohoo yazlıkta kaç kere yediler her yerimi biseycik olmaz. :upside_down_face: ama için huzursuzsa dr ile mutlaka paylaş. Bana uzak dur demişti ama imkansız annemin kedisi çünkü beni atar onu atmaz​:smiling_face_with_three_hearts:geçmiş olsunn dikkatli ol Yine de hamile olduğun için hissediyorlar onlarda

1 Beğeni

Kedilere bayılırım. :heart_eyes: Annemin bahçesinde de bir sürü kedimiz var. Evde de bakıyorduk eskiden. Şimdi de görünce içim kaynıyor, tam eşime benim yerime sevsene diyecektim, o gelip beni sevdi​:face_with_hand_over_mouth: Aslında bir şey olmayacağına eminim ama kafama takıldı yine de. Doktorum derse git yaptır gideceğim artık, bekliyorum. Şimdilik salmaya karar verdim kendimi bu kadar endişe iyi değil​:grinning_face_with_smiling_eyes:

Ne zaman oldu .

Bu sabah 10’a doğru.

Mrb canm Tetanoz aşısı bildiğim kadarıyla 10 yıl geçerliliği var. Malesef kediler cok sevimli de olsalar sokak kedilerinde Toksoplazma olasılığı yüksek oluyor, mutlaka doktorunuza danışın derim. Toksoplazma bulaştığı zaman herzaman belirti göstermez, gebelerde mutlaka bi bakılması gerekir.

1 Beğeni

Çok sağolun. Tedbiri almak lazım gerçekten. Doktorumun yönlendirmesine uyacağım artık inşallah bir şey olmaz.

1 Beğeni

Toksoplazma kedilerin tırmığı yada ısırığından değil dışkısında bulaşır , dışkı bulaşmış şeyleri yemekten ağız yoluyla yani. Dokunmayla deriden bulaşmaz ondan korkmayın. Tetanos içinde kanama olmadıysa bir şey olmaz. Kolonya değilde oksijenli su kullanmak gerekir kanama olan durumda. Riskli durumda önce sabunlu suyla iyice yıkamak ve sonradan oksijenli su dökmek o bölgeye.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Toksoplazma bagisikligim yokmuş ama zaten risk de yok bu durumda. Doktorum sabah aile hekimliğinde tdap aşısını önerdi. Biraz erken oldu ama ne yapalım artık risk almaya değmez.

Evet toksoplazma açısından korkmayın. Tetanos kısmı size kalmış içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.

1 Beğeni

Ayrıca kuduz şüphesi olan durumlarda yaraya alkol kesinlikle uygulanmaz. Alkol virüsün oraya daha çok yapışmasına sebeptir. Sabunlu bol tazyikli suyla yıkama en önemlisi bu.:heart:

1 Beğeni