Kayınvalidemin evimde kalmasını istemiyorum

Kızlar merhaba bişey sormak istiyorum gerçekten nasıl yapacam bilmiyorum, kayınvalidem ve görümcem yarın bana gelecekler ve bnm evimde kalmayı istiyorlar evleri on dk yürüme mesafesinde olmasına rağmen ama bnm eşimle sorunlarım var 25+2 hamileyim uyku problemim var sabah 6-7 arası uyuyup öğlen 1-2 gibi uyanıyorum gece hiç uyuyamıyorum onlar gelip kalırsa asla rahat edemiyorum yazın bide aşırı derecede sıcak kapalı bir kadınım kayınvalidemin yanında başörtümün her zaman kapalı olması lazım boynum biraz gözükse kızıyor etekle dolaşıyorum onun yanında ya da başka bir yerde ama evin içinde tek olduğum zaman rahat giyiniyorum dolaşıyorum istediğim gibi onları kırmadan nasıl söyleyebilirm kalmalarını istemediğimi nasıl belli edebilirim bide kayınvalidem de a dan z ye herseye karışan dolaplarımı kurcalayan laf eden bi kadın saygımı bozmıyım diye bişey demiyorum ama hiç hoşuma gitmiyor gelip kalırlarsa daha çok canım sıkılır gelip yemeğini çayını yer içer gider ona tamam akşam kalmasını istemiyorum ne yapabilirm sizce fikir verebilirmisinz

3 Beğeni

Kayınpederim vefat etti. Evet ben hamile halimle bile haftada 2-3 gün gidiyorum oraya gitmesem lafını da ediyor… Bende onu anlamıyorum hani uzak yoldan gelip kalsalar neyse de evin şurda şurası iki tane daha bekar oğlu evde tek bırakıp bide

Amaclari ne ki acaba birde kendi evinde basortune falan karisiyor o da kadin olmasina ragmen degisik bir durum

1 Beğeni

Anlamıyorum ki bir de hiç sormadan müsait miyim değilmiiyim diye direkt selma biz akşam sende kalacaz dedi görümcem o kadar ne diceğimi bilemedim

Esinle konustun mu bu durumu esin haric baska bir erkek varsa basortusunu dogru diyor ama hep kadin varsa cok sacma yani derdim ben yani senin yaninda da mi gunah anne diye acik acik konusun olmadi

Karşı taraf haddini bilmiyor saygısız demek ki. Sizde keşke zamanında sınırınızı belli etseydiniz. Bence bunu eşinizle sonra karşı tarafla tatlı tatlı konuşun yavaş yavaş sınırlarınızı belli edin.

3 Beğeni

Evde sadece kadın varken neden kapalı olmanız gerekiyor? Yani zaten sıcak hangi mezhepte var böyle bir şey anlamış değilim

3 Beğeni

Yani bazı insanlari anlamakta güçlük çekiyorum :roll_eyes:

Doğum mu yaptın yapacakmısın ondan mı kalmaya geliyor yoksa keyif için mi kalcak

Bu durum karşısında eşinizle birlik olun önce onunla konuşun bende 27 haftalık hamileyim ve başından beridir çok nasir misafir kabul ediyorum eşimle bu konuda konuştuk içime sine sine temizlik yapamıyorum ve bu yüzdên kimse evime gelsin istêmiyorum diye sınırlarınızı koyun eviniz özel alanınız tepki göstermezseniz böylece devam eder sizi rahatsız edicek hiç bir duruma mecbur hissetmeyin çünkü değilsiniz

2 Beğeni

Yok ben onların evindeyken habersiz oraya çok gelen giden oluyor ben ztn dikkat ediyorum ama o yüzden o da diyor boynun gözükmesin diye ama kendi evimde rahatım kimse yok diye onlar gelirse o rahatlık gidecek

Haklısınız ama saygısızlık etmek istemiyorum hiçbir zaman yanliş anlamasınlar diye yani diyorum ya uykuma bile laf ediyor diyor çok uyuyorsun gece hiç uyumuyorum dememe rağmen asla anlamıyo inanmıyo halbuki onun kadar uyumuyorum da eşimle konuşurum da o annesinin gelmesini istiyor beni de anlıyomuş ama annesi sonuçta diyor

Anlamadım acikcasi kendi evinde ki durumdan bahsetmiyor muyuz orada kayinvalidemin yaninda surekli basim kapali olmasi lazim dedin kendi evindeyken onlar geldiginde neden basin kapali kalacak ki onlar da sa misafir gelince kapatirsin

Misafir gelen giden oluyor diye aniden ben ztn dikkat ediyorum ama hamilelikten dolayı ekstra sıcak basıyo bunalıyorum kendi evimde karışanım olmadığı için rahatım onlar kalırsa hiç rahat edemicem

Alışkanlık olmuş ya artık boynum açık kalsa laf olur başımı geçtim

1 Beğeni

Evet gerçekten dediğiniz gibi içime sine sine temizlik yapamıyorum o yüzden evime bnde kimseyi istemiyorum bu süreçte akşam eşimin arkadaşları gelecekti izin vermedim istemedim bide bnm evim çok küçük kayınvalidem gelse salonda yatacak başka oda yok bilmiyorum nasıl yapacam eşim annesine kalmayın diyemez kesinlikle hiçbir şekilde annesi lafını çok eder ondan da önce görümcem çok laf eder

25+3 haftalık hamileyim daha doğum yapmadım yani doğum yapsam bile kayınvalidem gelip bakamaz hem rahatsız hemde yaşlanmış biraz ama maşallah diline bide kendisi baştan bakamam dedi ztn öylesine kalacaklarmış evi on dk yürüme mesafesinde olmasına rağmen uzak yoldan gelse anlicamda evi yakın yani

Sen saygisizlik etmezsen onlar sana eder. Herkes yerini bilecek. Eşinle konus yemek çaydan sonra annesigile sizi eve birakiyim teklifinde bulunsun. Hic olmadi kalirsa sizdr sendr açık normal giyin bisey olursa lafini esirgeme kendi evimde ben böyle rahat ediyirum sicak basiyor de.

4 Beğeni

Valla çok güzel fikir teşekkür ederim eşime söylerim onun haberi yok kalacaz dediklerinden ben eşime söylerim arkadan akşam geç vakite kadar kaldılar diyelim ki eşime dicem annene söyle ben sabah işe gıdecem uyucam uyumadan önce sizi de eve bırakayım diye inşallah biz burda kalacaz demezler de ben bişey demem kalmalarını istemediğimi anlasınlar ama yine anlamazlar ki özellikle görümcem emri vaki yapmaya bayılıyo önünü arkasını düşünmeden öyle öyle annesini de ikna ediyor bize bişey sormadan nefret ediyorum bu huyundan düşüncesiz çok

Sen incitmemek için çırpınıyorsun verdiğin değeri alamıyorsun üstelikte hamilesin bence daha fazla taviz gösterme inan ne kadar sınırın varsa bu şekilde hepsini yıkar kırar. Sana da yazık günah. Ev senin evin sen kendi rutinlerine bence devam et sana ayak uyduran uydursun neticede ev sahibi sensin. Gece uyumadığın için tıkırtı yap ne bileyim bulaşıklar mı bitti yerleştir tıkırtı olsun ne bileyim ufak tefek sesler yap uyuyamadığının farkına varsın söylemek zorunda kalma hatta bi nevi uyutma :blush: sabah kaçta kalıyorsan o saatte kalk yatak odana gelip uyandıracak değil her halde günlük rutinine devam et yetersiz bulduğu noktalarda eleştirilerde bulunursa görümcenden kayınvalidenden yardım iste en iyisini bilen kendisi ya hani :grin: kendi derdim gibi benimsedim valla kusura bakma haddimi aştıysam :pray:t3::innocent::cherry_blossom:

4 Beğeni