Kızlar merhaba yardımınıza ihtiyacm var. Ben kayınvalidem ile oturuyorum. Önceleri çalıştığım için arkamdan konuştuğunu duymamıştım. Şimdi evdeyim ve durmadan arkamdan konuştuğuna şahit oluyorum kızı ile konuşurken her fırsatta duyuyorum. Yüzüme karşı kötü değil mesafeli sadece hani yüzüme söylese illa cevabını vereceğim ama arkamdan konuşunca yakalasam da konuyu değiştiriyo hemen kabul etmiyo ve beni haksız çıkarıyo artık psikolojim bozuldu ve 40 günlük bebeğim var evi ayımayı önerebilirsiniz ama kayınvalidem tek olduğu için eşim annesini bıtakmıyo oda gitmiyo zaten. Kalması benim için sorun değil ama arkamdan konuşması zoruma gidiyor ne önerirsiniz bu yüzden eşimle aram bozuluyo
Ah caanim bende suan aynı durumdayim bu kayinvalideler demekki hep boyle allah sabir versin
Aminnn delirmek üzereyim kendi ailem gelip alalım seni dedi ama eşimi çok seviyorum vazgeçmek istemiyorum
Ne yaparsan yap canım işe yaramıyor huylu huyundan vazgeçmiyor ben evimi ayırdım yine devam ediyor seni rakibi olarak görüyor sürekli oğullarıda annelerinin haksız olduğunu bile bile eşinin idare etmesini istiyor Allah Yardımcımız Olsun ![]()
Sende mesafeli ol ne derse desin boşver hiç takma gerçekten kocanla mutlu olun çatlasın oda demekki kiskaniyor ve cekemiyor seni sen mutlu oldukça hiç çekemez sakın karşına alipta güzelce konusmayi deneme cunki laftan asla anlamazlar bende çok çektim Allah yardımcın olsun
Konuşmak istemiyorum bir kere denedim inkar etti kocamı doldurmaya çalıştı. Huzursuzluk çıkaran karın diye o yüzden bende umursamamaya başladım eşime de anlatmak istemiyorum işten zaten yorgun geliyo bende dırdır yapınca tamamen huzursuz oluyo aksine eşimle mutlu olunca o daha da garipleşiyo bende kulaklığımı takıp dinlememeye karar verdim Allaha havale ettim. İleri giderse bir süre kendi ailemin yanına giderim. Değişmiyorlar malesef sadece kendi çocuklarına analık yapıyorlar biz gelinleri düşman olarak görüyorlar
Ayyy başlığı görünce bile bir ürperti geldi
Aynen kendimi ve eşimi üzmeye gerek yok artık
arkadaslar ben mi cok geriliyorum bilmiyorum ama artik boyle insanlarin cinsiyet fark etmeksizin kotekle akillanacagini dusunuyorum. yuzyillardir suregelen bir problem, kimsenin duzeldigi yok. cunku bence kimse kayinvalidesini kayinbabasini gorumcesini ve hatta kaynini kotekle karsi karsiya birakmadi. cok merak ediyorum bir kere kotegi gorseler bir daha yapabilecekler mi.
Eşin kusura bakmasın ev üstüne ev olmaz anası çok kıymetliyse niye evleniyor her erkek çocuğu bi gün yuvasından uçar kendine yeni bi aile kurar çok merak ediyosa hergün gider anasını görmeye yazık günah değil mi sana
Ya geçmişte yaşanmış bazı şeyleri olduğu için annesini bırakmak istemiyo ki haklı olduğunu düşünüyorum ama kayınvalidem anlayış göstermiyo sorun sadece o yoksa eşim her zaman beni destekliyo.
Senin durum zor ama duymamaya çalışacaksın, duysan bile takmayacaksın. Sen ciddiye aldıkça kendini daha önemli görür. Yaprak dökümündeki fikret gibi yap, duysan bile suratına aval aval bak ilerle. Tabi bunlar hangi aşamada, karşına alıp güzelce konuşuyorsan ve işe yaramıyorsa
Bence sen rahat olmalısın orası seninde evin kayınvaliden senden yana mutsuz ve rahatsız ise gidebilir bu tarz durumlarda umursamamayı öneriyorum kendi rahatlığından ödün verme ve onu umursama onu mutlu etme zorundalığın bulunmuyor
Katılıyorum kesinlikle bende artık koyverdim herşeyi oğlumu alıp odams geçiyorum ne derse desin umursamıyorum.
İlk zamanlar lohusalık döneminde hergün ağlıyordum. Kafama takıyordum şimdi umrumda bile değil.
Sana nasıl davranıyorsa sen de o sekilde davran değeri kadar fazlasını hissettirme o zaman belki anlar inş
Yaşadığını anlıyorum ama sırf anasını bırakmak istemiyor diye karısını üzgün görmeye onun canı sıkılmıyorsa diyecek bişey yok
Üzgün görünce oda huzursuz oluyor. Sadece çözüm bulamadı
Onunla içsel tüm bağınizi kopardiginizi ve kendinizden çok uzak olduğunu hayal edin zihnen gerçekte de öyle hissetmeye başlıyorsunuz. Amacı belli sizi huzursuz etmek amacına ulastirmayin tam tersi tiye alın hakkınizda konustugu konuları dalgaya vurun şaka yapıyormuş gibi emin olun işe yarıyor ![]()
Valla demekki herkeste böyleymiş baktın senin arkandan konuşuyor ses kaydına al ben öyle yapmıştım![]()