Kayınvalide sorunu

Merhaba hanımlar aşırı bunaldım ben mi abartıyorum yoksa gerçekden sıkıntımı var. 2 buçuk ay önce doğum yaptım çok zorlu bi hamilelik ve doğum geçirdim. Sütüm de çok olmadı bir ay zar zor bişeyler verebildim kızıma herşeyi denedim ama üretmedi vücudum bu konuda içim rahat çünkü denemediğim hiç bişey kalmadı emzirme danımaşnı çaylar kürler herşeyi yapdım en sonunda doktorum olmuyor psikolojini daha çok bozucaksın dediği için bırakdım. Ama kayınvaldimin baskısı artık eşimle aramı da bozmaya başladı. Her konuda çocuğuma yetemediğimi düşünüyor. Beni beğenmiyor. Halbuki kendisini mama bile veremiyor bebeğime yapabildiği tek şey alt değişmek. Her onlara gittiğimizde yarım saatte bir herkesin içinde altını değişiyor. Uyuyan bebeğin altını değiştirip uyandırıyor haliyle ağlıyor beni suçluyor çocuğu bakamıyosun alışdı ağlıyor herşeye diye sürekli bişeyler yapmak istiyor ama sadece dile getiriyor. Dk başı yediriyim yıkıyayım altınu değişiyim deyip duruyo ama hiç bişey yapmıyor. aslında yapsa asla bişey demem ama yapamıyor becerisi yok ameliyatlı yapamıyor diye de yadırgamıyorum ama sürekli sürekli aynı şeyleri duymak sinirimi bozuyor Kendi evimde bile eşimle her konuşmasında yok şunu yapın yok bunu yapın diyor. Akıl vermesine de kızmıyorum belki cahilimdir bilmiyorumdur ama her ne olursa olsun anneyim hissediyorum bebeğimin ne istediğini. Ona da güzelce anlatıyorum anne sürekli bişeyler yapmak istiyosun ama hiç bişey yapmıyosun benden çekiniyorsan eğer çekinme yedir yıka bak asla sizden bebeğimi esirgemem. Ozaman işte hep bi bahane buluyor yok ameliyatlıyım yok işim var. Ozaman anne deme öyle diyorum ben geriliyorum diyorum anlamıyor. Soğuk davranıyorum yine anlamıyor. Artık dayanamayıp eşime stemli bişekilde anlattım o da annesini uyardı. Ama yine anlamıyor. Eşimde bana baskı yapıyor sen alttan al duymazdan gel. Ama inanın arkadaşlar duymazdan gelinecek gibi değil. Telefonda bile akıl vermiyor iğneleyici konuşuyor bunu eşim anlamıyor iyi niyetli heves ediyor diyor. Ama değil iki ay oldu bana destek olacağına köstek oluyolar zor bela yediriyorum çocuğumu diyorum ki fazla sallamayın yeni yedi kusar hiç umursamıyolar bi oyana bi buyuna uğraşıp kusturuyolar. Durduk yere altını açıyor gel rahat durmadı altını bağla diyolar. Yeni değiştiğim üstünü çıkarıyolar sonra giydiremiyorum diyip bana atıyor. Bazen öyle saçma konuşuyor ki yok ben bebeği çok nazlı alıştırmışım ya iki aylık daha… Ne nazı. Sürekli eşimle tartışmaya başladım ne yapıcağımı bilmiyorum içime attıkça daha abartıyor çok bunaldım

Boşvereceksin bu kadar basit canım, yok gibi davranacaksın he he diyip geçeceksin problem eşinle olmadığı sürece sakın evliliğini başkası yüzünden huzursuz etme

2 Beğeni

Ya öyle yapıyorum çoğu zamanda bu sefer kayınvalidem trip atıyor beni önemsemiyor diye. Eşime sürekli gelin böyle değildi çocukdan sonra değişti diyor. Eşim annesinin lafına bakıp bana bişey demez demiyor da ama ona da üzülüyorum aramızda kalıyor. Bazen benden dolayı annesine tepki veriyor karışma diye kaynanam öyle acıtasyon yapıyor ki bu seferde eşim alttan almam konusunda bana baskı yapıyor

1 Beğeni

Kesinlikle çekilecek şey değil ya ben şahsen bu şekilde akıl vermeleri sevmiyorum bazı insanlar iyi niyetle akıl veriyor bazıları da kötü bir şekilde öyle olunca hiçbir anlamı yok tabiki ben sürekli işime karışılmasını sevmem ve kaynanam böyle davransa kesinlikle susmam bide zaten hamileliğimde hiçbir faydasını görmedim arayıp sordukları da yok sanırım bir şey isteriz diye bilmiyorum ama bebek için şunu yapalım bile demediler doğumdan sonra da hiçbir şeyi olmasın istiyorum sırf bu hareketleri yüzünden gelmelerini bile istemiyorum siz de bence altta kalmayın yoksa eşinizle olan ilişkiniz ister istemez zedelenir ve kadın üstünüze gelmeye devam eder

1 Beğeni

Bebegimin ihtiyacini en iyi ben anlarim diyin. O igneleyici konusuyorsa sizde igneleyici konusun. Psikolojim bozuldu sutum gitti diyin. Tabi esiniz bu soylediklerinize karsi sizi savunacaksa yoksa o dasizi suclarsa olmaz.surekli alt degistir ust degistiro ne oule. Bide yapiyorgbi gorunup yapmiyormuş daha da sinir bozucu yaa. Bende yeni dogum yaptim ve kayinvalidem bakti bana hani cok iyi bakmasina tagmen bazi laflari falan batti bana ama bisey demedim gidecek diye. Kalici olsaydi falan daha farkli konusur ve davranirdim muhtemelen

Senib kaynanan bence sana takmış kafayı illa iş çıkarıcak. Evi uzaksa fazla gitme . Arıyosada açma. Duymadım falande uzak kal

Artık bende dayanamıyorum sessiz kalıyorum kalbi kırılmasın diye ama içime attıkça boğuluyorum kendi annemin yanında doğum yaptım riskli olduğum için ameliyatım çok zor geçti hastaneler de yattım kaç gün haliyle bebek bir aylık olana kadar yollamadı annem ikimizede gözü gibi bakdı. Onun için bile neler dedi bana yok kalkıp toparlanmam lazım mış evime dönmem gerek eşime ne kadar baskı yaptı niye izin veriyorsun annesinde kalmaya diye annemle olan ilişkimi bile kıskandı. Kendisine dedim annem gibi bize bakıcaksan geliyim kalayım haftalarca ama gel gör ki benden hizmet bekliyor bir aylıkken gittim yanına evini dip köşe temizledim akşamına dikişlerim patladı. Onda bile ne narin bişeysin bi süpürge tutmada bile bişey oluyor sana dedi. Halbuki camlardan tutunda yatak döşek temizlemişdim artık bende susmama kararı aldım eşime de bugün söyledim en ufak bişeyde karşılığını vericem

Kız sen nasıl dayanıyosun sen sustukça tepene çıkıyor işte Allahım nasıl cevap vermeden alınmasın die durabliyosunuz. Ben kaynanamla alt üstlü oturuyorum. Neler yaptı anlatsam roman olur. İlk zamanlar bişe diyemiyodum ben sustukça ezdi beni. Sonra çirkef gelim oldum. Evden bile kovdum. Telden engeledim 3 ay kpnuşmadım bak düşün alt üstlüyüz. Susamam benimde canjm var yaa. Herkez haddini bilcek varsın kötü gelin olayım. Şimdi karışmaz etmez evime gelmeye çekinir. Nereye gidiyon die bile soramaz. Baksın işine bana fena insan lazım değil fena oldukça bemde fena oldum. Kim nasılaa öylw davranırım valla. Benimde canım var ya. Sıkmayın bukadar kendinizi zaten sanırım yeni evlisin. Bilaç yıl geçse emin ol dayanamazsın verirsin cevabını

Bide dikişlerini patlatmışsın pnun evini temizlicem die. Noldu onun gözünde iyimi oldun pohpohladımı seni yooo. Bide utanmadan ne nazlısın demiş. Nasıl sinir bozucu sen kendini nie düşünmüyosunda daha yeni doğuedun ev işine kalkışıyosun. Kendi canını düşünsene. Zalime susarsan daha zalim olur. Sürekli yaptığın iyiliklerde artık görwvin olur bunları unutma bacıö

Ozaman arkadaşım tam tersini yap çocugu verme dokundurma bi süre bak nasıl normale dönüyor herkez hatasını bilsin bunedir yani

Kız yapmasam geldi oturdu gitti diycek. Zaten ben gelin olduğumdan beri bizi görünce hasta oluyor. Hastadır vs diye ben üstüme düşeni yapayım diyorum ama iflah olmaz o. Aslında çok da hırçın biriyimdir ama eşimin annesi sonuçta diyio hep sessiz kaldım. Eşim kaç kere annesini uyardı. Kızın üstüne gitme en sonunda çok kötü edecek bizi diye eşim biliyor deli yanımı çünkü ama yaşlı diye saygıdan susuyorum üzmek istemiyorum artık dayanacak gibi değil bugün aradı açmadım eşimi aradı niye açmadı çocuğu görecekdim diye. Ben de bağırdım her dakika seninle konuşacak değilim işim gücüm var ama konuşmak istemediğim için açmadım dedim hiç bişey demedi telefonda ağlamaya başladı hiç umursamadım eşim biraz bozuldu ama yapack bişey yok

Aslında çok mantıklı ama hani demesinle ki işte bi çocuğu oldu bizden esirgiyo. bi ara sürekli yıkycam yıkıycam diyordu. Yıkayabilse canıma minnet ama yapmaz. En son dayanamadım dedim istemiyorum yıkamanı bidaha böyle bişey deme ikinci gün demedi. Ama eşime laf söylüyor işte

Bacım sen bilcen artık nasıl idare etçeni ama susarsan çok zor

Yaa kuzum sen suan lohusasın. Bunu normal karsilamasi lazim. Psikolojik olarak bedenen ruhen eskisi gibi olmani kimse bekliyemez. Görme duyma bebeginle kendinle ilgilen. Esinle aranin bozulmasına izin verme…