Kayınvalide müdahalesi

Merhabalar güzel hamişler, sizlere biraz içimi açmak istedim. Maalesef son günlerde kayınvalidem benim biraz sinirlerimi bozmaya başladı. Eltimin bebeğinin tüm eski kıyafetlerini vs yolladı öyle bir şey istemediğim halde. Neyse önemli değil giydiririm diye düşündüm bir de baktım ki kıyafetler çöp gibi. İnanılmaz tüylenmiş vs. Yani ben olsam utanırım, hiç kimseye veremem o kıyafetleri. Neyse yine öyle bir talebim olmamasına rağmen eltimin kıyafetlerini bana yollamış, açtım baktım elbisenin biri baştan aşağı patlamış, diğeri de hep çıkmayan kocaman yağ lekeleriyle dolu. Geldi mi sana eşyalar dedi, evet çok teşekkür ederim zahmet etmişsin dedim. Çünkü hiçbir şekilde kırmak istemiyorum kendisini. Bu defa doğuma 2 bilemedin 3 gün kalmış. 2 gün aramadım onu, arayıp bir ton şikayet etti, hastayım çok kötüyüm beni niye sormuyorsun vs. Ben o kadar rahatsızlanmama rağmen hiç dile getirmem bunu. Sanki kendisi hamileymiş ben değilmişim gibi sürekli hastalık anlatıyor. :woman_facepalming:t3: Hiç düşünmüyor bu kadının canı burnunda son günleri diye… Sürekli bir beklenti içinde ara sor diye ki hemen her gün konuşuyorum. Ben özel hastanede takipli biriyim. Ve burda doğum yapmayı kararlaştırdık zaten. Kayınvalidem eşimi arayıp bir şeyler söylemiş orda doğum yapmasın gibi. 39+4 haftalığım. Eşim bana devlet hastanesine gidelim doğuma dedi. Ben devlet hastanesine gitmek istemiyorum. Eşimle de bunun için kavga etmek tartışmak istemiyorum. Ta memleketten arayıp adamı korkutmuş bilerek ameliyat ederler şöyle olur böyle olur diye. Yani biz uzağız zaten birbirimizden. Ki eşim kendi düğünümüzün masraflarını kendisi karşıladı, Eşyalarımızı hep kendisi aldı, beyaz eşyalarımı mutfak eşyalarımı da hep ailem aldı, maalesef ailesi hiçbir katkıda bulunmadı bile. Şu anda hastane masrafını ve oğlunu düşünmesi bana biraz saçma geldi açıkçası. Bu kadar uzaklığa rağmen de bu kadar müdahale etmesi artık rahatsız ediyor. Ben de asla yırtıcı kırıcı bir tip değilim, nasıl bir yol izlemem gerekiyor kestiremiyorum açıkçası.

1 Beğeni

Ah güzel arkadaşım maalesef bu kadar sessiz, sakin olmak bizlere cok zarar veriyor. Bak karşındaki kayinvaliden okacak şahıs ne kadar da yırtık her seye karışmaya kendinde hak görüyor. Doğuma kalmış maksimum 1 hafta oğlunu arayıp da şurada doğursun demek ne demek yani amacı ne anlamıyorum ki. Eltinin kıyafetlerine hiç girmiyorum bile. Giyilebilecek düzeyde bir ürün olsa neyse ama bu nedir yani. Biraz sesinin çıkması gerekiyor kuzum maalesef ben de senin gibiyim​:pleading_face:Allah yardımcın olsun

Amin hepimizin :woman_shrugging:t3: Yani çok saçma geliyor hal hareketleri, kendi kendine uğraş çıkarıyor bir şey yokken, kendisine uyum sağlamakta zorluk çekiyorum maalesef.

Çok haklısın canım. Bence sen eşinle düzgün bir üslupla konuşmalısın. İnşallah anlayışlı olur sana karşı.

Gerçekten sesini çıkarmak çıkarmamaktan daha iyi. Sesin çıkmaz ve her şeyi kabul edersen hastane durumuna bile böyle rahat karışır. Doğumdan sonra olacakları düşünemiyorum :expressionless: kıyafetler dalga geçer gibi, yerinde olsam çöpe basardım ya da geri gönderirdim. Eltininde ayıbı resmen. Olması gereken arayıp bende şunlar şunlar var ihtiyacın olur mu diye sormak. Sormadan yırtık pırtık göndermek büyük terbiyesizlik. Sessiz kalmamanı öneririm yoksa bu sessizlik senin canını sıkar ve en büyük terbiyesizliklerin devamını getirir.

2 Beğeni

İnsanlar bu tür seçimlere niye karışıyor asla anlam veremiyorum bence eşinizin bile karışmaması lazım hangi hastaneyi doktoru seçeceğinize önemli olan sizin rahatınız kendinizi nerde güvende hissettiğiniz eşiniz bunun bilincinde değil demek ki çok normal erkekler doğum hamilelik gibi konulara uzak olduğu için annelerini daha tecrübeli olarak görüyorlar genelde siz bence kayınvalidenizle değil eşinizle konuşun doktorunuza güvendiğinizi o hastanede daha rahat edeceğinizi söyleyin ben planlı sezeryan olacağım günüm falan belli özele gidiyorum ama doktor şimdi böyle planlasak bile kesin ameliyat diyemem hastaneye geldiğinde doğum başlamış olursa mecbur normal olacak dedi yani öyle kafasına göre özeller para için ameliyat edemiyorlar bebek nasıl geleceğini kendi seçiyor zaten 39 haftalık olmuş doktorun para için ameliyat yapma niyeti olsa 37. 38. Haftada suyu azalmış ters geliyor falan der ameliyat ederdi emin olun son güne bırakmazdı yani

Eski kiyafet yollamak nedir ya ne munasebet boyle seyler3 ses cikarmadikca daha cok sey yasarsin emin ol ve uzaktasin asla mudahale ettirme bu kaynanalarda kendini bisey sanmasin zamaninda kirmazsan en cok sen kirilirsin arkadasim

Vallahi kuzum bebeğim normal doğuma müsait değildi ama doktor yine de benim tercihime bıraktı çok kesiğin olur dedi yani Özel hastanede zorla diye bir şey yok kayınvalidene de bir şey demeyeceğim hepsi böyle :rofl::rofl: