Kayinvalide Es ve Lohusalik

Kizlar Merhaba Nereden başlayacağımı bilemiyorum.3 hafta erken dogum riski ile hastanede yattim.9 gun once 33 haftalik ikizlerim dunyaya geldi ve dokunmadan kuveze alindilar.Dogumumda normal dogum oldu cok dikisim var.Icerde parca unutulmus dogumdan 2 saat sonra anestesisiz kurtaj oldum. Psikolojim alt ust Hastane surecinde k.valide bizim evdeydi esimle o ilgilendi yemek camasir vs Eve geldigimde ev timarhaneye donmustu.Yemek yapilmis ocak temizlenmemis banyoyu pislik goturuyor hic el surulmemis.Karsilikli binalarda oturuyoruz hergun saat 12 dedin mi kahvalti hazirlama bahanesi ile bize damliyor aksama kadar konusmak disinda bisey yapmiyor.Yaninda sut sagamiyorum esimde sag olsun yemek isitacak olsa. annesini cagiriyor.Artik tahhammul edemez oldum.Dun en son evde tavayi bulamadim.1 saat tava aradik ve firinin icinden kuflenmeye yuz tutmus yagli tava bulduk.Artik ister istemez esime hakaret etme boyutuna geldim.Gece 2 de kalkip su halimle mutfak temizledim. Esim ise surekli annesinin 40 sene once ki cocuk bakim metodlarini bana empoze etmeye calisiyor.Yok 40’i cikana kadar sokaga cikilmazmis yok cocuk soyle degil boyle tutulurmus yok 2-3 saatte emzirmem gerekirmis.Sanki biz hicbir sey bilmiyoruz.Artik delirmek uzereyim.Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama icimi dokmek istedim.

2 Beğeni

Öncelikle lohusalığın hayırlı olsun bebişlerinin güzel günlerini görmeyi rabbim nasip etsin hiç canını sıkma canım kayinvaliden gelince arkasını toplayıp temizlemesi gerektiğini söyle çekinmeden yapamıyorum de yada uygun bil dille artık gelmesine gerek olmadığını söyle kocanda sana sürekli nasihat verdikçe ben biliyorum diyip lafı yapıştır

Lohusaliginiz hayirli olsun. Bebislerinjzi saglikla alip evinizde buyutursunuz insallah. Burda oncelikle esinizde hata. Yani herseyden once mesela bebisler alip gelecek olsaniz doktorcikarsa oyle bir evde (anlattiklariniza göre) ne kadar durum saglikli olabilir. Size yardim degil eziyet etmis resmen. Esiniz madem karsilikli duruyorsunuz yemege falan ona gidebilirdi niye gelip sizde yemek yapiyor. Hadi yemegi yapsin niye temizlemiyor. Hem lohusa gemde bebislerinjz boyleyken bu durum sacma yani. Sizin temizlemissiniz falan. Esinizle guzelce konjsun . O da annesiyle konuşsun. Eger ben yapamam edemem konus.am derse siz acik dille konusun. Boyleyardim edecekse yardimina ihtiyaci olmadiginizi soyleyin laftan anlayan cins ise. Anlamiyorsa sert dille uyarin. Allahyardimcinjz olsun. Ikiz normal dogum yapmissiniz guclusunuz bunjn da ustesinden gelirsiniz tak.ayin kafaniza

Merhaba gözün aydın bebeklerine kavuşmuşsun :smiling_face_with_three_hearts: durumunu tahmin edebiliyorum eşinde iş bitiyor zaten aslnda insanı yorar evlendiği kişi diğer etkenler çokta önemli değil. Eşin sen ve annenisi arasındaki bağı beceremiyor hala annesinden kopamamış sanki bana öyle geldi ve bu tür insanlar cidden ne eş olsun ne baba olsun :triumph:ben okurken deli oldum bacım içinde tutma ne var ne yok söyle herkes yerini bilsin o halde bile sana temizlik yaptırmışlar pes yani Rabbim yardımcın olsun​:pleading_face: