Kasılma nasıl olur

35.haftadayım bebek doğum pozisyonunda ayakları solumda sürekli ordan vuruyor ama bazen sol tarafım çok sert şiş oluyor bu kasılma belirtisi midir yoksa sadece ayaklarıyla ittiği için mi derim geriliyor? Bel sırt ağrım var günlerdir bu da belirtilerden biri olabilirmiş o yüzden tedirgin oldum

Ya konuyla alakasız ama bebeğin ne zaman doğum pozisyonuna girdi 31 haftalık gebeyim hep ters duruyordu hala öyle bende korkuyorum donmeyecek diye merak ettiğim için sormak istedim

Doktorlar bana da hep baş geliş diyor ama bu dogum pozisyonuna girdigi anlamina gelmiyor degil mi

Canım bebek kendini bir tarafa toplar o sıra ne yatabilirsin ne oturabilirsin yürümek bile zor gelir bebek kendini içeride bir yere toplayıp kaskatı yapıyor sonra aşağı kendini itip sana kasılma ve sancı yapıyor 3 gün evde son günde hastanede bu şekilde kasılma sancıları çektim eğer bebeğin kendini bir yerde topluyorsa ovmakla yada yurumekle geçmiyorsa bebek kendini aşağı itiriyorsa ve çok sık dakika demiyorum 5-10 saniyede bir tuvalete gidiyorsan bil ki o kasılma ve sancidir tabi hepsi bir arada olacak diye bekleme

2 Beğeni

Benim de tersti 32. Hafta kontrolüne gittiğimde baş aşağı dönmüş dedi zaten birkaç gün öncesinden beri kasıklarımda aşağı tarafta hafif bi baskı hissediyordum meğer başıymış endişelenmeyin daha zamanı var döner inşallah​:pray:

1 Beğeni

Baş geliş dogum pozisyonuna dönmüş demek

Çok teşekkür ederim nasip olursa 15 gün sonra 39.haftamda sezaryene karar verdik bi terslik yaşarsan gel dedi doktorum bu söyledikleriniz aklımda olcak​:bouquet:

Ben ikinci kızımda 37 haftalıkken öyle bir kasılma yaşadım ki,bebek soluma toplandı,kaç saat boyunca en ufak hareketi olmadı,çikolata yedim gece belki hareketlenir diye ama kasılma iyice arttı,sanki top gibi solumda toplandı,sonrasında istifar hissi geldi ve feci şekilde kustum,sabaha kadar bir yudum su bile içmedim,sezeryan olacağım için doğum aklıma geldi,sabah hemen doktoruma gittik,herşeyini aldım,doktor bile korktu,hem kalp atışına baktı,atış vardı ama bebek yine hiç hareketsizdi,nst ye aldılar,hiç sanc çıkmadı ama ordada hateket yok,kasılma vardı,bu şekilde hemen doğuma alındım,çok iyi takip etmen lazım,şuan 3.ye hamileyim,çok korkuyorum