Merhabalar 10+4 günlük hamileyim ikinci kez tekrarlyan kanamam oldu şükür bugün azaldı fakat sol kasığımda sadece ara ara gelen korkunç bir his var batma hafif kalır sanki biri oraya bir anda tekme atıyor yada gaz girince bir sancı olur ya öyle bir hal anlatamadimda fakat ne olabilir bilmeedimde sürekli progestan iğne fitilde kullanıyorum ama düşük belirtisi olabilirmi dün doktorum Bebek iyi dedi kalp atisida şükür var kanama alanım devam ediyor tabi
Canım, öncelikle çok geçmiş olsun. Anlattıkların hem hamilelikte sıkça karşılaşılan durumlar olabilir, hem de dikkat edilmesi gereken şeyler içerebilir. Doktorunun da söylediği gibi bebeğin kalp atışlarının olması ve iyi durumda olması rahatlatıcı bir haber. Şimdi, durumunu biraz daha detaylı anlamak için birkaç noktaya değinelim:
Sol Kasıkta Batma ve Ağrı
- Bağların Gerilmesi:
Rahmin büyümesiyle birlikte, rahmi destekleyen bağlar gerilir. Bu durum özellikle ani hareketlerde ya da pozisyon değiştirirken keskin bir batma hissine neden olabilir. Hamileliğin bu haftalarında sık görülen bir durumdur.
- Gaz veya Sindirim Sorunları:
Hamilelikte bağırsak hareketleri yavaşlar, bu da gaz ve bağırsaklarda sancıya neden olabilir. Sol kasıktaki ağrı, bazen bağırsaklardan kaynaklanabilir.
- Kanama Alanıyla İlgili Rahatsızlık:
Doktorunun söylediği gibi kanama alanı devam ettiği için bu bölgedeki hassasiyet ve rahatsızlık hissi ağrıya neden olabilir.
Kanama ve Düşük Riski
Düşük Belirtileri: Kanama, kramplar ve bebeğin kalp atışlarının durması düşük belirtileridir. Ancak senin durumunda, bebeğin iyi durumda ve kalp atışı var. Bu da şu an düşük olmadığını gösteriyor.
Kanama Alanı: Kanama alanı hala mevcut olduğu için doktorun progesteron iğne ve fitille rahmi desteklemeye çalışıyor. Bu tedavi düşük riskini azaltmak için önemli.
Ne Yapmalısın?
- Dinlen:
Mümkün olduğunca uzanarak ve sol yanına yatıp dinlenmeye çalış. Fiziksel aktiviteden kaçın.
- Ani Hareketlerden Kaçın:
Özellikle ani ayağa kalkma veya eğilme gibi hareketler ağrıyı artırabilir. Yavaş ve dikkatli hareket etmeye çalış.
- Sıvı Tüketimini Artır:
Bol su içmek hem rahim kasılmalarını azaltabilir hem de genel sağlığını destekler.
- Gaz ve Sindirimi Rahatlatmak İçin:
Hafif yürüyüşler (doktorun izin veriyorsa) ya da sıcak bir su torbasını karnının üstüne koymak gaz sancısını hafifletebilir.
Ne Zaman Doktora Gitmelisin?
Kanaman yeniden artarsa,
Ağrı dayanılmaz hale gelirse,
Vajinadan pıhtı şeklinde bir kanama gelirse,
Bebeğin hareketlerini hissetmen gereken dönemde hareketlerinde azalma olursa.
Doktorunun kontrolünde olduğun için doğru bir şekilde izleniyorsun. Her hamilelikte bu tür endişeler olabilir, ama sen şu anda doğru yoldasın. İçini rahat tutmaya çalış ve doktorunun tavsiyelerine uymaya devam et.
Coooookkk çok teşekkür ederim Allah razı olsun bilgilendirme için çok açıklayıcı olmuş emeğinize sağlık zaten kesinlikle kalkmamami söyledi istirahat ediyorum geçen sefer hemen kanama durdu diye ayaklandim malum iki çocuğum daha var ve hiçbir şekilde böyle şeyler yasamadigimdan bilmiyordum hemen akabine kanama tekrar etti bu sebeple Korkum hergun doktora gidemiycegim için bebeğin iyi olup olmadığını kalp atışı devam edip etmediğini nasıl anlarım diye endişeleniyorum sonuçta kontrole 2 hafta var. Umarım herşey yolunda gider
@admin çok sağolun
Ya admin ne güzel anlatıyorsun insanın içi rahatlıyor
Bana da birşey söyler misin
Yaklaşık 2 yıl önceki hamileliğimde preeklampsi geçirdim 35e girerken doğuma alındım apar topar.
Şimdiki hamileliğimde daha kese göründü sadece yaşım 35 iki düşüğüm var, 2 de oğlum var çok şükür
4+6 da kese gördü ama hemen kan sulandırıcı iğne ve coraspirin başladı duphaston ve folik ile iğneyi doğuma ve sonrasına kadar kullacaksin dedi kollarım daha şimdiden acımaya başladı. Ne yapmam gerekiyor?