Kasık ağrısı

15 haftalık hamileyim sabahlari kasik ağrılarım ve bel agrım oluyo yataktan mıdır yoksa bebekten mi kalkmadan geçmiyor

15 haftalık hamilelikte sabahları kasık ve bel ağrıları yaşamak yaygın bir durum olabilir, ancak bu ağrıların nedeni farklı faktörlere bağlı olabilir. İşte dikkate almanız gereken bazı olası nedenler:

1. Rahimin Büyümesi: Bebek büyüdükçe rahim de büyür ve bu, kasıklarda ve belde ağrıya neden olabilir. Rahimin genişlemesi, etrafındaki bağ ve kasların gerilmesine yol açar, bu da rahatsızlığa sebep olabilir.

2. Yatış Pozisyonu: Gece boyunca uzun süre aynı pozisyonda yatmak veya yanlış bir pozisyonda uyumak, sabah kalktığınızda kasık ve bel ağrısına neden olabilir. Hamilelikte yan yatmak genellikle önerilir, çünkü bu pozisyon kan dolaşımını ve bebeğin oksijen alımını artırabilir.

3. Yuvarlak Bağ Ağrısı: Hamilelik sırasında rahimi destekleyen yuvarlak bağların gerilmesi sonucu kasık bölgesinde ani ve keskin ağrılar olabilir. Bu ağrılar genellikle pozisyon değişiklikleriyle tetiklenir.

4. İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE): Hamilelik sırasında İYE riski artar ve bu enfeksiyonlar kasık ve bel ağrısına neden olabilir. İdrar yaparken yanma veya sık sık idrara çıkma gibi belirtileriniz varsa bir doktora danışmanız önemlidir.

Sabahları yataktan kalkmadan önce kasık ve bel ağrılarınız geçiyorsa, ağrılar yatış pozisyonundan kaynaklanıyor olabilir. Ancak, bu tür ağrılar devam ederse veya şiddetlenirse doktorunuza danışmanız önemlidir. Hamilelikte herhangi bir rahatsızlık hissettiğinizde doktorunuzla iletişime geçmek en güvenli yoldur.

2 Beğeni

Maalesef bende öyleyim kustuğumda ve öksürdüğümde kasıklarım çok ağrıyor 16+4 haftalığım ve bu şikayetim iki haftadır var ve gün geçtikçe artıyor. Bebek ve rahim büyüyor diye böyle oluyordur ben öyle düşünüyorum

1 Beğeni

Galiba o yuzden oluyor simdilik o sikayetim pek kalmadi gibi