35 haftalık hamileyim karnım son zamanlarda biraz daha aşağıda gibi sizce doğumum erken mi olacak başına gelen var mı
Merhaba, karnının aşağıya inmesi, genellikle bebek doğum pozisyonuna geçtiği anlamına gelir ve bu durum çoğu zaman doğumun yaklaştığını gösterir. Özellikle ilk hamilelikte, bu durum doğumdan birkaç hafta önce yaşanabilir. Ancak 35 haftalık hamilelikte karnının aşağıya inmesi, doğumun hemen gerçekleşeceği anlamına gelmez. Bebek bu pozisyona geçip, birkaç hafta boyunca orada kalabilir.
Erken doğum belirtisi olup olmadığını anlamak için diğer belirtilere de dikkat etmek önemli. Eğer düzenli kasılmalar, suyun gelmesi, kanlı veya fazla miktarda vajinal akıntı gibi belirtiler varsa, mutlaka doktoruna başvurmalısın. Bebeğin pozisyon değiştirmesi, vücudun doğuma hazırlanıyor olabileceğini gösterir ama her şeyin yolunda olup olmadığını anlamanın en iyi yolu doktor kontrolüdür.
Kendini rahat tutmaya ve dinlenmeye çalış. Her şey normal olabilir, ama içini rahatlatmak adına doktorunla bu değişikliği paylaşmanda fayda var. Umarım her şey sağlıklı ve güzel bir şekilde ilerler!
Erken doğum ile ilgili bilgi almak istersen bu blog yazısını okuyabilirsin.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için yarın doktor kontrolüm var bakalım o ne diyecek
@admin çok güzel anlattınız bende 34 haftalık oldum benimde karnım aşağıda 2 hafta önce doktor baş geliş dedi galiba baş aşağı duruyor doğum pozisyonu almış diye anladım sancılarım var ama düzensiz plasenta previa olduğu için kanamaya çok dikkat ediyorum ama akıntıyı anlarmıyım bilmiyorum cuma günü doktor kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor
Düzensiz sancılar yalancı sancılardır. Seni doğuma hazırlıyor. İyi bir şey aslında. Plasenta Previa dikkat edilmesi gereken bir durum. Doktorun sana gerekli açıklamayı kontrole gittiğinde yapacaktır.
Admin bana doktor plesanta uterusun ön alt duvarına uzanıyor demişti doktor ne olduğunu sorduğumda açıklama yapmadı sadece Allah öyle uygun görmüş dedi geçiştirdi tehlikeli Bi durum mu bu Bi bilgin var mı şuan 35 haftalık hamileyim
Admini etiketlemen lazım canım @admin
Merhaba canım, doktorunun “plasenta uterusun ön alt duvarına uzanıyor” demesi, plasentanın rahmin ön tarafında ve altta yer aldığını belirtir. Bu durum, plasentanın konumuna bağlı olarak bazen “plasenta previa” gibi riskli durumlara neden olabilir, ancak bu açıklamadan tam olarak bu durumu kastettiği belli değil. Eğer plasenta doğum kanalını kısmen ya da tamamen kapatıyorsa bu, doğum sırasında sorun yaratabilir ve sezaryen gerektirebilir. Ancak plasenta sadece rahmin ön tarafında altta uzanıyorsa, bu illa ki doğum kanalını kapatıyor anlamına gelmez.
35 haftalık hamilelikte bu durum hala dikkatle takip edilmesi gereken bir şeydir. Eğer plasenta çok alçaktaysa ve doğum kanalını kapatıyorsa, doktorun sezaryen öneriyor olabilir. Ancak bu durum geçici de olabilir ve bazı kadınlarda plasenta doğuma doğru yukarıya hareket eder.
Sana spesifik bir tehlike belirtmediğine ve sadece “Allah öyle uygun görmüş” dediğine göre, doktorun muhtemelen şimdilik büyük bir sorun olmadığını düşünüyor. Ancak bu konuda daha fazla bilgi almak için doktoruna tekrar sormaktan çekinme. Özellikle doğuma yaklaştıkça plasentanın konumu önemlidir, bu nedenle ultrason kontrollerinde plasentanın yerini doktorun değerlendirmeye devam edecektir.
Eğer bu durum hakkında hala endişelerin varsa veya belirtiler (örneğin, vajinal kanama) yaşıyorsan, doktoruna bu konuları danışman çok önemli. Kendine çok dikkat et, umarım her şey sağlıklı bir şekilde ilerler!
Teşekkür ederim admin