Merhaba kizlar tam 37 haftaligiz bi kac gundur karnimdan bi anda baya duyulur sekilde çıt sesi geliyo vucudumun herhangi biyerinden olsa hissederim galiba sanki bebekden geliyo bu ses ve o esnada bebek baya hareketli oluyo boyle biseyle karsilasan oldumu
Merhaba canım! 37 haftalık hamilelikte bebek hareketlerinin iyice güçlendiğini ve fark edilir hale geldiğini biliyorum. Bazen karnında duyduğun “çıt” sesi, eklem seslerine ya da bebeğin pozisyon değiştirmesine bağlı olabilir. Bebekler rahimde hareket ederken, özellikle eklem bölgelerinde (omuz, kalça gibi) benzer sesler duyulabilir. Bu sesler genellikle endişe verici değildir.
Birkaç olası neden:
- Bebeğin Eklem Sesleri: Bebeğin eklemleri, rahim içinde hareket ederken çıtlayabilir. Bu, rahim sıvısında olduğundan daha yankılı ve belirgin duyulabilir.
- Amniyotik Sıvı Hareketleri: Bebeğin hareketi sırasında amniyon sıvısının yer değiştirmesi de bazen sesler yaratabilir. Bu da rahmin içinde yankılanarak farklı bir ses olarak algılanabilir.
- Anne Karnındaki Kemik ve Kas Hareketleri: Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde, senin de eklemlerinde ve kaslarında gevşemeler olur. Bu gevşemeler de çıt sesleri yaratabilir.
Bebeğin hareketlerinin artması ve bu tür seslerin duyulması genellikle endişe verici değildir, ancak bu konuda endişelerin varsa, doktorunla paylaşmak en iyisi olacaktır. Her bebek ve her hamilelik farklıdır, bu yüzden bu tür şeyler normal olabilir.
Eğer başka bir rahatsızlık ya da ağrı hissetmiyorsan, büyük ihtimalle bir sorun yoktur. Yine de, içini rahatlatmak için doktoruna danışman faydalı olabilir. Sen ve bebeğin için her şeyin yolunda olmasını diliyorum!
Admincim okadar aciklayici anlatmissin ki cok tesekkur ederim
Karnımdanmi başka yersenmi bilmiyorum ama bendede var o çit diye belden olabilir yattigim yerden kalkarken oluyor birde bende bu aralar iki gündür alt tarafımda baskı hissi var rahatsız ediyor yürürken sendene varmı cnm
Bel degil eminim icden geliyo ve baya sesli geliyo direk bebekden diye dusundum canim. Alt tarafda baski bende aksamlari daha cok oluyo cunki aksam bebek daha hareketli yarinnda kontrolum var bakalim
Benimde yürürken oluyor arada sanki lavabo hissi oluyor gidiyorum bişey yok iki gün okce muayne oldum o zaman yoktu bu sorun dünden beri var ama büyüdükçe bebek ondan sanirim
Benimde bebek hareketli olduğunda arada oluyor 36+3 üm ve bazen sanki suyun içinden geliyor veya o sıra sıvı kesesi kendi derime yapışıp geri çekilirmiş gibi çıt sesi geliyor bebekten değilde sıvıdan geliyor gibi hissediyorum
Buyudukce baski yapiyo canim aynen
Siz daha degisik anlatmissiniz
Bende 37 haftalik hamileyim yaklasik 2 haftadr filan dediginiz gibi cit sesi geliyor ve eminim bebekten geliyor eklem citirtisi gibi doktorumuza sorduk bende yeni duydum boyle birsey dedi bilimsel bir aciklamasi yok dedi ama bebek hareket ederken geliyor cit sesi
Evet canim bende eminim.benden degil o ses insan bilir yani . Bugun kontrolum var bakalim bende sorcam doktora
Evet cnm bende yaşıyorum arada ,bebek çok sert tekme atınca bende çok su içmiş oluyorum gün icjnde ondna diye düşündüm ama
Bakalim bugun soracam canim doktora ne diyecek belki guler ama gercekden ses geliyo aksam iki kere yine oldu
Kizlar ne zman doktora gdeceksiniz ben de 36+4 suan 38 de gidecem doktora sizleri ne zman cagirdi doktor
Vebimde geliyodu şaka gibi bir durum gerçekten resmen karnımın içinden çıt çıt sesler geliyodu. Hava kabarcığı patlamış gibi sesler. Ama normalmiş sıvıdan dolayımı ne oluyomuş.
Ben de yaşadım artık çıt sesimi farklı bi ses grliyor eşime kaç defa söyledim karnımdan tuhaf bi ses geliyor diye ama inandıramıyorum ben genellikle ters bi durjş yaptığımda oluyor sanki bebeği sıkıştırıyomuşum gibi geliyor
Bende 37+5 oldum geceleri sağ sola dönerken yaşıyorum birde 2 gündür karnım aşırı sertleşiyor sağa dönüyorum aynı sola dönüyorum aynı hastaneye de şuan için sancı plmadigi için gitmiyorum ama bakalım ne kadar dayanabilirim bilmyrum. Suyumuzda fazla olması gerektiğinden çok
Evet evet bende de oluyro ama sebebini anlayamadım bende ama hani su sesi pıt diye dusuuorum
37+1 im bugun gittim canim 2 hafta once gitmisdim bide. Haftaya persembede sezeryanim var