Karında sertlik

Merhabalar , 31 haftalık hamileyim. Bebeğimin başı aşağı dönmüş durumda kasıklarda ağrım var ama normal olduğunu düşünüyorum. Fakat karnımda sertleşme oluyor sürekli taş gibi oluyor. Bu sancı belirtisi mi yoksa bebek ve rahim büyüdüğü için normal mi ? İlk hamileliğim ve erken doğum riskim olduğu için endişeliyim yaşayan hamileler varmı ?

5 Beğeni

Bu sık görülen bir hamilelik belirtisidir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsin.

5 Beğeni
  1. haftamda hastaneye gittiğimde sertleşmenin kasılma olduğunu ve erken doğum riski olduğunu söylemişlerdi. Bence çok sık oluyorsa doktoruna bilgi ver
3 Beğeni

28.haftadan sonra rahim kendini doğuma ve doğum sancılarına hazırlamaya başladığı için yalancı kasılmalar olması normalmiş. Siz yine doktorunuza danışın, ben söylediğimde normal olduğunu belirtti. Kasılmalarım çok fazla olduğu için de magnezyum eksiği olabilme ihtimalinden dolayı magnezyum takviyesine başladık. Dinlendiğinizde geçiyorsa çok endişelenmeyin, rahim hazırlık yapıyor​:blush:

4 Beğeni

Erken doğum riskim 25. Haftadan itibaren var. Serklajlıyımda zaten ama bu sertleşme yeni başladı. Bebek büyüdüğü için ve rahim büyüyor ilk hamilelik olduğu içinde normal demişti doktorum ama ben yine de endişeleniyorum. Normalde karnım sert mi olması gerek yumuşak mı ?

1 Beğeni

Bende öyle düşünüyorum rahim büyümesidir normaldir diye ama yine de endişeleniyor insan ilk hamilelik olunca ve erken doğum riskim olunca. Magnezyum takviyesine başlamıştık zaten on gündür falan kullanıyorum.

3 Beğeni

Yani yumuşak olması gerek normal şartlarda

Bence yalancı sancı. Benim de erken başlamıştı.dinlendiğiniz zaman geçiyorsa korkmayın çok sık oluyorsa bi doktora bilgi vermek gerekir @FidanUğur arkadaşımız da serkilaj yaptırmıştı bizim için çok güzel bir ornek oldu

2 Beğeni

Geçmiş olsun :pray:t2:

2 Beğeni

Merhaba Bende de aynen oyle oluyor canim bende şuan 31 haftalik Hamileyim Benimde bebeyin başı dönmüş Benimde Karnim Taş gibi Oluyor Sertlesiyor

3 Beğeni

Serkilaj neydi ? :face_with_monocle:

Erken doğum olmasin diye dikiş atıyorlar