Karında sertleşmenin sebebi nedir

Kızlar benim karnında en cokda geceler çok fazla sertleşme oluyor baya taşa dönüyor bir defada diyil bir kaç defa işdə neden oluyor korkmalimiyim 29+6

Merhaba canım! Karnının sertleşmesi ve taş gibi olması, hamileliğin ilerleyen haftalarında oldukça yaygın bir durumdur ve çoğunlukla Braxton Hicks kasılmalarından kaynaklanır. Bu kasılmalar rahmin doğuma hazırlanma sürecinin bir parçasıdır ve genellikle düzenli, ağrılı veya çok uzun süreli olmadıkça endişe verici değildir. Özellikle geceleri daha fazla fark edebilirsin, çünkü dinlenirken bu tür kasılmalar daha belirgin hale gelebilir.

Braxton Hicks kasılmaları genellikle pozisyon değiştirince ya da biraz su içip dinlenince hafifler. Ancak, kasılmalar düzenli aralıklarla geliyorsa, giderek şiddetleniyorsa ya da beraberinde başka belirtiler varsa (kanama, su gelmesi gibi), mutlaka doktoruna haber vermelisin.

Bu süreçte bol bol su içmeye ve kendini fazla yormamaya dikkat et. İnşallah bu sadece vücudunun doğuma hazırlanmasının bir belirtisidir ve her şey yolundadır. Sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik diliyorum! :sparkling_heart::cherry_blossom:

Çox təşəkkürlər admin :heart:

2 3 gündür benimde karnımın bı noktası böyle taş gibi oluyor batıyor elimi değince orda sanki eli mi ayağı mi kafası mi birşeyler var işte benimkisi yorulunca ayakta dolaninca vs oluyor doğuma az kaldı diye oluyor diye düşünüyorum

Evet sadece bir tarafsa bebek bende tüm karın kas gibi oluyor en çokta işdə göbek bölgesi

Bende ellerinimi ayaklarını boyle yasliyir karnıma işdə birazcık basidirinca tekme atiyo sonra kayboluyor :joy::joy::joy:çok tatlı sag tarafım tekme yeməkdən bir hal oldu hadi hayırlı doguslar inşallah