Karında Sancı

Merhaba :cherry_blossom: sabah uyandığımdan beri karnımda bir sancı var, daha çok sağ tarafımda ve alt karnımda. oturduğumda bir şey yok ama ayağa kalkınca ağrı yapıyor. Tuvalete çıkmaya çalıştığımda ufak ıkınmalar canımı yakıyor. 19+3teyiz, bebeğin hareketlerini dehissediyorum ara ara. Büyüme sancısı mıdır başka bir şey mi yaşayan var mı?

@tecrübeli-anneler yaşayan var mı? :cherry_blossom:

@Sumeyye2 merhaba​:rose: Hamilelik sırasında karnın sağ tarafında ve alt kısmında ağrı yaşamak yaygın bir durumdur. Hamilelikte büyüme sancıları, rahmin genişlemesi ve bağların gerilmesi nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu tür ağrılar genellikle hafif ve geçicidir, özellikle hareket ederken veya pozisyon değiştirirken artabilir. Tuvalete çıkarken ıkınma sırasında ağrı yaşaman kabızlık veya hemoroid gibi hamilelikte sık görülen sorunlardan kaynaklanabilir, ancak idrar yolu enfeksiyonu gibi başka bir durumun belirtisi de olabilir.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :cherry_blossom: idrar tahlili verdim bakalım sorun çıkmaz inşallah

1 Beğeni

Merhaba, ben mutlaka ya gaz sancısı çekiyorum. En olmadı karnımda dediğiniz bölgelerde acılar oluyor. Bazen gepgergin oluyor nefes alamıyorım. O zaman diyoorum ki yine karnım büyüyor yer açılıyor. O kadar normal ki bu ağrılar. Been endişelenmiyorum bile artık. Endişeleneceğimiz ağrıları aslında yaşadığımızda işte bu farklı bişey diye anlarız diye düşünüyorum . Endişelenmenize gerek yok . Acı tatlı her anın tadını çıkarın :smiling_face_with_three_hearts: sabahtan beri nefes alamayacak kadar gergin karnım ve ara sıra sağ alt karnıma ağrı saplanıyor. Büyüyor galiba dedim az önce farkettimki sabahkindem biraz daha büyümüş karnım​:sweat_smile:

Ne kadar rahatlatıcı bir şekilde yazmışsınız :cherry_blossom: çok teşekkür ederim. Ben de bir yandan büyüyor bebeğim diyorum bir yandan acaba bir sorun mu var diyip tedirgin oluyorum. O ikilem arasında sürekli gidip geliyorum. Sancı arada durup arada o kadar şiddetleniyor ki yürümek bile zor oluyor bazen. Yürürken karnımdaki o sancı korkutabiliyor. Tüm anneler ve bebekler sağlıklı olsun, zamanında sağlıkla alalım kucağımıza inşallah :cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

O sancılar o kadar doğal ki , içimizda minnacık bir insan büyüyor hergün gellişiyor. Tabiki de sancıları olacak tedirgin olma hiç. Bebeğinin hareketlerini hissetmeye başladıysan eğer hergün hareketini takip et. O hareket ettikçe için zaten rahatlayacaktır​:cherry_blossom:

Çook teşekkür ederimmmm :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::heart::heart:

1 Beğeni