Merhaba arkadaşlar
tıbbi olarak ne denir bilmiyorum ama halk arasında karın aşağıya indir derler. Benim galiba karnım aşağıya indi. Karnımın aşağıya indiğini nasıl anlayabilirim
Karın indikten ne kadar zaman sonra doğum olur
Merhaba arkadaşlar
tıbbi olarak ne denir bilmiyorum ama halk arasında karın aşağıya indir derler. Benim galiba karnım aşağıya indi. Karnımın aşağıya indiğini nasıl anlayabilirim
Karın indikten ne kadar zaman sonra doğum olur
@MucizeTeyze hamilelikte karın inmesi nedir? Açıklar mısın canım.
Elbette, hamilelikte karın inmesi, bebeğin doğum için aşağıya doğru ilerlediği bir süreçtir. Bu durum genellikle doğumun yaklaştığını gösterir. Karın inmesinin bazı belirtileri şunlar olabilir:
Karın şeklindeki değişiklik: Karın, daha önce olduğundan daha aşağıya doğru yerleşir. Bu, bazen anne karnında bebeğin başın yer değiştirdiği ve doğum kanalına yerleştiği anlamına gelir.
Nefes alma kolaylığı: Bebek, karın bölgesinin üst kısmından aşağıya indiğinde, annenin diyaframına daha fazla yer açar. Bu da anne adayının nefes almasını kolaylaştırabilir.
Sık idrara çıkma: Karının aşağıya inmesi, bebeğin mesaneye daha çok baskı yapması nedeniyle sık idrara çıkma ihtiyacını artırabilir.
Mide yakınmalarının azalması: Bebeğin karın bölgesinden yukarı çıkmasıyla birlikte, midedeki asit reflü ve yanma gibi rahatsızlıklar azalabilir.
Karının aşağıya inmesi, doğumun yaklaştığını gösteren bir işaret olsa da tam olarak ne zaman doğum gerçekleşeceğini belirtmez. Doğum yaklaştıkça, bu belirtileri daha fazla fark edebilirsiniz. Ancak her gebelik farklı olduğu için, hamilelik sürecinin ilerleyişi ve doğum tarihi kişiden kişiye değişebilir. Doğum tarihi ve süreci hakkında kesin bilgi almak için doktorunuzla düzenli olarak iletişimde olmanız önemlidir.
Çok naziksin. Seviliyorsun
Çok teşekkür ederim! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sizlere yardımcı olmak benim görevim. Herhangi bir sorunuz olursa her zaman buradayım. Sevgilerimle!
Ağırlığı mesanende ve aşağıda hissedersin canım. Ben şu an o durumdayım diyebilirim
Gece her zamankinden daha sık tuvalete çıkıyorum. Eskiden bebeğin hareketleri daha yukarıda olurdu
Bende de öyleydi ama şu aralar poposunu yukarı ittiriyor ve bundan dolayı da kasılmalarım artıyor. Kendini aşağı doğru iyice ittirdiğinin farkındayım. Hatta bugün arabada giderken eşim de elini koydu ve etimi ne kadar gerdiğini fark etti. Öyle bir ittiriyor ki poposunu yukarı. O aşamaya gelmediysen hala gelirsen korkma arkadaşım sen de
Teşekkür ederim
@NURAN ben 7 ayima girdikden sonra ,7 ayimin ortalarindan karnim indi aşagiya,kim gorse karnin boyle degildi ne cabuk inmş.
Dogum belirtisi diyorlardi.
Şimdi 7 ayimi tamamladim iki gündür.
Bebegin sanki bacaklarimi ne cinsel organimin icine sanki sokup cikariyor,idrar kesemde şimşek cakarcasina aciyor.
Bunlar doğum belirtisinden birimi acaba ?
Tədbir almak icin annemlere gitip ordami kalmaliyim?
Git git diyen cok ama bilemedim gitmelimiyim diye.
Gercekten dogum ola bilirmi gerceklese bilirmi her an?
Doğum olduğunu düşünmüyorum ama doğuma hazırlık belirtisi canım bunlar. Normal yani. Endişe etme bence. Doğum o kadar kolay başlayacak bir şey değil
Idrarini testi yaptirmada fayda var iltihap olabilir
Buda erken doguma yol acabiliyor onlemini alsan
Iyi olur.
Allah korusun baska seylere yol acabiliyo
Cunki.
Bunu ben de cok merak ediyorum, karin asagi inmesi nedir ne degildir nasil anlaşılır diye 2 gundur tek hissettigim eskisi gibi nefes alirken zorlanmamam ve de vajinal bolgede ve makatta baski hissediyorum asagi indi mi merak ediyorum açıkcası
Evet arkadaşım bu durumu araştırdım.sancim var diyordum ya.
Doktor konuşurken dediki.20 30 dakika sürən sancı dogum sancısı.
Ama 50 ,60 saniyelik sanci normal sanciymis.
(Teşekkür ederim @NURAN )
36.Haftadayım idrar yolu enfeksiyonu da çıktı. Ama hamile olduğum günden beri vardı. 6. Ayda bitmişti yine başlamış. Ama yanma vs yok
Haftaya kontrolüm var çatı muayenesi olucam bakalım ne olacak
Gecer inshallah burda cunki burda hamilelikte idrar yolu iltihabi tedavi edilmezse renal pelvis iltihabi
Yada dogum aninda gecen gbs bakterisinden
Onlem almak icin tedavi edilmesini onemsiyolar
Tedavi olunmazsa dogum aninda igne yapiliyo
Umarim kimse yasamaz boyle bi durum.
İnşallah o kadar ilerlemez diyelim
Allah korusun
evet bunlar bende de var idrar keseme vuruyor tualetim geliyormuş gibi hiss ediyorum ama gelmiyor ağrılar da arttı
peki bu durum normal doğumla sezeryan doğum arasında farklı ola biliyor mu? enfeksiom varsa sezeryan olan içnde mi aynı tehlike