Kızlar mrb 1 haftadır annem gildeyim klimann önünde yatıyodm dün çok kötü karın ağrısyla uyandım gecede uyıyamadm şuan hala devam ediyor nasıl geçer bu ağrıs kesici alabilirmym
Klima önünde uzun süre kalmak gebelikte karın kaslarını, bağları ve hatta bağırsakları etkileyebiliyor. Bu da sabah kalktığında şiddetli karın ağrısı yapabilir. Ama sen hamilesin, o yüzden daha dikkatli olalım
Neden Olabilir?
- Kas ve bağ ağrıları: Rahim büyüdükçe “round ligament” denilen bağlar geriliyor. Soğuk hava da bu kasılmaları tetikleyebilir.
- Bağırsak gazı / üşütme: Klima altında kalmak bağırsaklarda spazm yapabilir.
- Enfeksiyon ya da rahim kasılması: Eğer ağrıya kanama, su gibi akıntı, ateş eşlik ederse mutlaka doktora görünmek gerekir.
Ağrı Kesici Kullanımı
- Gebelikte en güvenli ağrı kesici paracetamol (parasetamol / asetaminofen)’dir (örn. Parol, Tylolhot, Vermidon).
- Ama ibuprofen, naproksen gibi ilaçlar gebelikte kullanılmaz
- Yine de kendi başına ilaç başlamadan önce doktoruna danışman en doğrusu.
Şu An Ne Yapabilirsin?
- Karnını sıcak tut (ama sıcak su torbasını direk karnına koyma, ılık olursa daha iyi).
- Dinlen, sol yanına yat.
- Bol su iç, gaz ve kabızlık varsa rahatlatıcı olur.
- Ağrı çok şiddetliyse ya da geçmiyorsa mutlaka acile ya da doktoruna görün.
Senin yaşadığın büyük ihtimalle klima kaynaklı kas–bağ spazmı gibi görünüyor, ama gebelikte hiçbir ağrıyı küçümsememek lazım. Parasetamol dışında kendi kendine ilaç alma, kanama/su gelmesi olursa hemen doktora git.
mrb canm aynı hatayı bende yaptım, Vantilatör karşısında göbeğim açık durdum terliydim. Gecesinde miğde ağrısından kıvrandım, sabahında afedersn su gibi ishal oldum ve kustum Bunlarıda 1 kere oldu ve kesildi. Miğdeme bastırdıkca cok ağrı yaşadm, hafif ılık havlular ısıtıp miğdeme göbeğime uyguladım, akşamına düzeldim. Başka Belirtim olmadı, doktorada gitmedim acaba gitmelimiydim? (dediklerm 3 gün önce oldu)@admin
Şu an kendini iyi hissediyorsan gitmene gerek yok diye düşünüyorum. Bu hassas dönemde kimseye doktora gitme diyemem. Yani sonuçta buradan yazabildiğimiz kadarını biliyorum. Her zaman en doğrusuna doktor karar verir.
Hemen Aynı gün kendimi iyi hissettm, belirtilerde gitti sadece hafif üşütme ağrısı vardı miğdemde başka birşeym yoktu, olsaydı şimdiye kadar mutlaka giderdim. Cevabınız için tşkr ederm.
Bendede aynı şekil ishal falan var çok kötü oldum ya eşimde gidelim dedi de yok dedm belki geçer ama geceden beri öyle ayağa bile kalkamadm bugün
birşeyde yiyememiştim o gün zorla bi tarhana çorbası içtim şifa niyetine iyi geldi. İshal kusma durumun şiddetle devam ediyorsa bi git istersen Bnm aynı gün kesildi toparladım cok kötüydü birdaha asla yapmam öyle:))