Karaciğer enzimleri yuksek

22haftalik oldum ve karaciğer enzimlerimde yükseklik var sizde öyle olan var mı nasıl bı surec

22 haftalık gebelikte karaciğer enzimlerinde yükselme, bazı durumlarda görülebilen bir durumdur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durumun sebepleri arasında hamilelikle ilişkili bazı geçici durumlar (örneğin intrahepatik kolestaz), bazı ilaçların kullanımı veya mevcut karaciğer hastalıkları yer alabilir. Önemli olan, bu yükseliğin sebebini anlamak için detaylı bir değerlendirme yapılmasıdır.

Hamilelik süresince takip ve tedavi için aşağıdaki adımları izlemeniz önemlidir:

1. Doktor Takibi: Karaciğer enzimlerindeki yükselme fark edildiğinde, düzenli doktor kontrolü ve gerekli testlerin yapılması önemlidir. Doktorunuz, karaciğer fonksiyon testleri, ultrason gibi görüntüleme testleri ve gerektiğinde diğer kan testleri isteyebilir.

2. Diğer Testler: Enzim yükselmesinin altında yatan nedeni belirlemek için ek testler gerekebilir. Bu, karaciğer hastalıklarını, enfeksiyonları ve diğer olası sebepleri dışlamaya yardımcı olur.

3. Beslenme: Karaciğer sağlığını desteklemek için sağlıklı, dengeli bir diyet önemlidir. Alkol, aşırı yağlı ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak genellikle önerilir.

4. İlaç Kullanımı: Eğer düzenli olarak kullanılan ilaçlar varsa, bunların karaciğer üzerindeki etkilerini doktorunuzla görüşün. Bazı ilaçlar karaciğer enzimlerini yükseltebilir.

5. Düzenli Kontroller: Hamilelik boyunca düzenli olarak sağlık kontrolünden geçmek, hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından önemlidir.

Karaciğer enzimlerindeki yükselme ciddi bir sorun olabilir ve doğru teşhis ve yönetim gerektirir. Doktorunuzla yakın iletişim halinde olmanız ve önerilen kontrolleri aksatmamanız önemlidir. Hamilelikte bu tür bir sağlık sorunu yaşadığınızda, belirtilerinizi ve her türlü değişikliği doktorunuza bildirmek, sağlıklı bir hamilelik süreci için kritik öneme sahiptir.

Çok teşekkürler 24 saatlerinde k bir idrar testi de veriyorum şimdi insallh herşey güzel geçer

Benim de yuksekti değerlerim bir ay kadar takviye kullanmadım(demir ve d vit) doktorumun değerlendirmesiylr. Yeni tahlilde düşmüş biraz, yeniden basladik takviyelere şu an 32. Haftadayim

1 Beğeni

Bana kullanabilirsin dedi şuan hastanede yatıyorum kontrol amaçlı insallh sağlıkla cikarz ya

1 Beğeni

Benimde yüksek çıktı verdiği ilaçlardan birini bırakmamı söyledi. Bırakınca normale döndü. Hamilelikte artıp azalan değerler normal dedi. Sıkıntı olsa söyler içini ferah tut :partying_face::partying_face::partying_face:

1 Beğeni