Karaciğer enzim yüksekliği

Hanımlar merhabalar 20. haftadayım ALT vr AST Karaciğer enzimleri yüksek çıktı bu durumda olanlar neler yaptı nasıl bir yol izlediler her şey yolunda mı

Benim de bi sefer yüksek çıkmıştı. Tereyağı yemeyi kesmiştim ve sabahları yarım limon+kaynar su 1 bardağa bunu içmiştim. Bi dahaki gittğimde düşmüştü.

1 Beğeni

Progestan duphaston kullanıyor musunuz ben günde 3 tane kullanıyordum o haftalarda benimde yüksek çıkmıştı sebebi bunlardan ötürüymüş demir ve vitaminleri 1 hafta kullandırmamıştı doktorum diğer ilaçlarımjda 2 ye düşürmüştü düzeldi sonra

Merhaba benimde gebelikte bu iki değer yükseldi kadın doğum gastroenteroloji bölümüne yönlendirdi.Orada ileri tetkik ve ultrason yapıldı…Bana yakın zamanda bir enfeksiyon geçirdiğimi ve karaciğerimde kireçlenme yaptığını söyledi.Bu da bir sorun teşkil etmiyormus ama esas neye bakıyorsunuz ultrasonda diye sormuştum karaciğerde büyüme var mı diye bakıyoruz demişlerdi bu değerler direk karaciğer ile ilişkili, 29. Haftadayim ve bu değerlerim yine yüksek sebebini bildjgim icin doktorum sorun yapmıyor ama herkeste farklıdır muhakkak enfeksiyon hastalıklarına ve gastroenteroloji bölümüne görünmenizde fayda var.

Gece 1 progestan fitil olarak kullanıyorum onun dışında multivateminlerim var kullandıgım