Kanlı kusma

Hanımlar 2 aylık hamileyim sürekli kusuyorum normal biliyordum ilk defa kusmayla beraber kan parcalari çıktı sanki kanlı kusma korkuyorum tehlikeli mi pazartesiye randevum var

hamilelikte kanlı kusma normal bir durum değildir. Şiddetli mide bulantısı ve kusma (hiperemezis gravidarum) gibi hamilelikte yaygın görülen sorunlar bile kanlı kusmaya yol açıyorsa, bu bir komplikasyonun belirtisi olabilir ve tıbbi değerlendirme gerektirir.

Çok mu kanlı ya da artık tahriş olmuş boğazın vs mi? Yine de doktora sormakta fayda var geçmiş olsun. Böyle kuracagina bence git netlessin kafanda kurma

Öncelikle geçmiş olsun, hamilelikte bulantı ve kusma sık görülen durumlardan biri ama kusmukta kan veya kan parçaları görülmesi her zaman ciddiye alınmalıdır.

Bu durumun bazı muhtemel nedenleri şunlar olabilir:

1. Şiddetli kusmaya bağlı mide veya yemek borusunda küçük yırtıklar (Mallory-Weiss yırtığı gibi) – bu yırtıklar az miktarda kanamaya neden olabilir.

2. Mide asidinin yemek borusunu tahriş etmesi, bu da kanlı tükürük/kusmuk yapabilir.

3. Daha nadiren, mide ülseri veya başka mide-bağırsak sorunları da olabilir.

Ancak kanlı kusma her zaman risklidir ve “beklenmemesi gereken” bir durumdur. Bu yüzden pazartesi gününü beklemeden, bugün ya da en geç yarın bir acil servise gitmen iyi olur. Özellikle:

Kusmaya yoğun şekilde devam ediyorsan,

Kan miktarı fazlaysa veya artıyorsa,

Mide ağrısı, halsizlik, baş dönmesi gibi başka belirtiler de varsa,

acilen muayene olmalısın.

İstersen birlikte nasıl anlatabileceğini de yazabilirim ya da endişen varsa konuşmaya devam edebiliriz.