Kanamam var

Kızlar acil bakar mısınız lütfen ben ovitrelle iğnesi oldum bugün 21inci günüm aynı zamanda adetimden 5 günüm geçti bugün kanamam oldu ağrısı hiç Yok bide kırmızı değil kahverengi gibi acile gittim Beta 187.1 çıktı sizce yerleşme kanaması mı acil cevap verir misiniz lütfen :white_heart:

Olabikir canım. Ama bir kadın doğum uzmanının görmesi çok daha iyi olacaktır

1 Beğeni

İki tane sağlıksız gebelik geçirdim kimyasal olsaydı beta yüksek çıkmazdı dimi

Kimyasal gebelik olunca beta geri düşüyor diye biliyorum.

Bu sonuç iyimi sizce adetimden 5 gün geçti yani düşük müdür yoksa iyimi

2 Beğeni

İnşallah yerleşme kanamasıdır​:palms_up_together:t2: ama her ihtimale karşı progesteron fitil vermediler mi? Benim 8. Haftada kahverengi kanama oldu progesteron fitil veriliyordu ben tüp bebek oldugu için 12. Haftaya kadar kullandım düşük riskini azaltması için

@Nese merhaba​:cherry_blossom: Yerleşme kanaması, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi sırasında meydana gelen hafif bir kanamadır. Genellikle adet döneminden birkaç gün önce veya adet döneminin başladığı günlerde görülür. Yerleşme kanaması genellikle az miktarda ve kısa sürelidir. Rengi pembe veya kahverengi olabilir.Beta hCG, gebelik hormonu olarak bilinir. Döllenmeden sonra yükselmeye başlar ve gebeliğin ilerlemesiyle birlikte artar. Beta hCG değerinin 187.1 olması, gebelik olasılığını göstermektedir. Ancak, bu değer tek başına yeterli değildir doktorunun yapacağı değerlendirme ile birlikte daha net bir sonuç elde edilebilirsin.

Verdiler progesteron bugün yaptım ama kanamam hala var yarın gidecem ultrasondan bakacaklar ama çok korkuyorum yine düşük yaparım diye ne olur bana dua edin :cry:

Progesteron verdiler vurdum onu ama kanamam hala var çok da değil azda değil yarın doktor bakacak hayırlısı olsun lütfen dua edin :cry:

1 Beğeni

Umarım güzel haberlerle dönersiniz, dualarım sizinle​:heart_hands:

Teşekkür ederim Allah razı olsun yarın sonucu yazarım buraya :cry:

Merhabalar kızlar ben bugün gittim doktor ultasonda baktı pek güzel konuşmadı dedi betana bakmam gerek önce beta dün 187.1di bugün ise 280.6 olmuştu progesteron vur yine dedi doktor cuma gününe kadar tekrar test yaparız dedi sizce kızlar düşük olurmu yani eyer düşük olsaydı beta yükselmezdi bide parça geliyor lütfen beni aydınlatın :heart::palms_up_together:

Kimse yokmu?

Sağlıklı gebelikte beta artışı 2 günde bir 2 katına çıkarmış. Beta degerinin az yükselmesi veya iniş çıkış olması sağlıksız gebelik oldugunu gösterir demişti doktorum. Doktorunuzun dediği gibi bikac gün sonra tekrar beta ile takip edilmesinde fayda var istirahat edin bu sürecte insallah sağlıklı bir sürec olur :palms_up_together:t2:

Öncelikle yeniden geçmiş olsun, yaşadığınız belirsizlik ve endişeyi anlayabiliyorum umarım her şey yolunda gider. Doktorunuzun da dediği gibi süreci takip etmek önemli şu an. Beta hcg değeriniz yükselmiş ancak sağlıklı bir gebelikte beta hcg değerinin 48 saatte iki katına çıkması beklenir. Parça gelmesi durumu için de net bir şey söyleyemem. Bazen şu durumda lekelenme normal kabul edilebiliyor ancak parça düşük riski açısından değerlendirilmesi gerekir muhakkak doktorunuza bunun bilgisini düzenli olarak verin. Düşük riski için progestan desteği rahim güçlenmesi için devam etmenizi zaten önermiş doktorunuz. Bu hafta beta yükselişinin ne kadar olduğunu takip edip ona göre net bir şekilde sağlıklı bir gebelik olarak devam edip etmeyeceği bilgisi verir. Bol bol istirahat etmenizi öneririm. İçinizi ferah tutun, sağlıklı bir bebekse zaten tutunur ve süreci ona göre yönetirsiniz.

Anladım çok teşekkür ederim Allah razı olsun :heart:

Yani 280 yerine 400 falan olmalıydı dimi

Betanın yüksek çıkması kimyasal olmayacağı anlamına gelmiyor benim 150 den 36.5 a, düşmüştü geçen sene 2 günde Bi beta baktır 2 kat ve üzeri çıkarsa iyi demek ama doktora git ki progestan başlasın yerleşme kanaması ise sıkıntı olmaz da normal kanama ise önlem alınmış olur inşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim

Ama dün 187 iken bugün 280 oldu ben iki kimyasal gebelik geçirdim değerlerim sadece 20 oluyordu

2 günde Bi 2 kat olmalı yarın Bi daha verin kan bence kimyasalda illa düşük değer olacak diye bişey yok benim 4 gün içinde oldu bitti mesela ilk değerim 150 idi düşmediği sürece korkmayın anladığım kadarıyla yükselmiş bir gün bile olsa her şey gönlünüzce olsun inşallah