Kanama ağrı

Sohbeti güzel aslında maa ne bileyim bir an çok kötü hissettim kendimi​:pleading_face: Rabbim en kısa zamanda bizede bebegimizle ilgili sohbetler yapmayı nasip eder

Çok üzüldüm, Allah sabır versin :pleading_face::pray:

1 Beğeni

Allah güç kuvvet ve dayanma gücü versin. İnşallah tez zamanda yine yüzünüzde gülücükler açar

İnşallah canım hepimize nasip etsin :heart:

Amin bunu yaşayan herkese inşallah

1 Beğeni

Canım başına gelen şey düşük değil. Kimyasal gebelik. Bu düşük sayılmıyor. çünkü döllenen yumurta rahim duvarına yerleşmeden vücuttan atılıyor. Sağlıksız embriyolarda olan bişey. Aslında birçoğu uzun başına geliyor. Genelde adet günü geçmeden kan verenler bunu farkediyor. Benimde başıma geldi. Günüm geçmeden kan verdim. 95 e yükselen sonucum 2 gün sonra 50 lere düşmüştü. Birkaç gün içinde de adet oldum. Sonraki ayda çok şükür şu an yanımda uyuyan oğluma hamile kaldım. Allah herşeyin hayırlısını versin. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve belki bu süreçte başka kimyasal gebeliklerimde olmuştur bilemiyorum.ama sonuç güzel olacak inşallah. Sana tavsiyem günün bir hafta 10 gün geçmeden test yapma. Folik asidini almaya devam et. Adetin bittikten sonra tekrar denemeye devam edebilirsin. Unutma düşük yapmadın boşa psikolojini bozma. Sağlıklı bir bebeğin olsun diye vücudun sağlıksız embriyoyu tutmadı. Herşey gönlünce olsun inşallah

Doktor bugün düşük dedi adetim beş gün gecikti ondan sonra kan verdim sonuç 55 çıktı. Folik asit hiç almadim şuan kullanayım mı yoksa gebelik oluşunca mi alayım ? Güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim :blush: Birde diyelim önümüzdeki ay bir hamilelik durumu söz konusu oldu şuan ki hastalık sürecim mi son adet dönemi oluyor

1 Beğeni

Şimdiden başla folik asitee gebelikten önce 3 ay ve gebe kalınca 10. Haftaya kadar devam edeceksin canım folik asit yumurtalamayi da düzüne sokuyor kesinlikle icmelisin birde bebekte olabilecek zeka gelişimi ve fiziksel rahatsızlıklari önlüyor

Birde klofit diye bir ilaç duydum hamile kalmak isteyen bayanlara yazıyormuş doktor arkadaşima onu yazmış dilersen doktoruna sorup sende ilaç kullanabilirsin

1 Beğeni

Tamamdır çok teşekkür ederim :heart:

Folik asit doktor mu yaziyor toksa gidip eczaneden alabilir miyiz direk

İstersen doktor yazıyor sağlık ocağında istersen eczaneden alabilirsin ama. Yazdırıp alman daha iyi olur fiyatıni bir tık uyguna alırsın

Doktor bana yeni gebelik için üç ay ideal bekleme süresi dedi sizce beklemeli miyim yoksa böyle bir şeye gerek yok mu

Bence üç ay değilde bir iki ay bekle düşükten sonra hemen gebe kalınca tekrarlayabiliyor düşük diye duymuştum ama kendin bilirsin en azından bir iki ay bekle derim

Folik kullan canım bırakma. Önümüzdeki ay gebelik olursa dün ya da bugünü adetin ilk günü diye say.

Acildeki pratisyen doktora mı muayene oldun yoksa kadın doğumcu mu söyledi düşük yaptın 3 ay bekle diye

Kesinlikle 5 hafta dolmadan sonlanan gebelik düşük değildir.kimyasal gebeliktir ve düşük sayılmıyor. Tutunmayan bişey düşemez. İyice araştır sen de göreceksin. Psikolojini bozma yok yere. Hamile kalsanda kalmasan da kadın doğumcuya gittiğinde sana soracak hiç düştüğün oldu mu diye. Sen evet diceksin belki yanlış teşhis ve tedavi alacaksın yok yere. Lütfen bir daha sana düşük yaptın 3 ay bekle diyen o doktora gitme.

Aslinda doktorlarin 3 ay bekle deme sebebi vucut gebelige hazir değil yeni bi kimyasal gebelik rahime tutunamayan embriyo oluştuğu için bekleyin diyorlar aslinda en dogru secim odur kimyasalda olsa düşükte olsa bu vucudun henuz hazir olmadigi ve hormonlarin ve vucudun kendini toplamasi için 3 ay korunmasi gerektigi anlamina gelir şuna katiliyorum yeni bi gebelik oldugu zamn doktora kimyasal gebelik geçirdim demeniz gerekir cunku düşük dersen altta yatan sebebler olur buda kan pihtilaşmasi tiroid bozuklari vs problemlerdir ona gore tedavi ve yol izlenir

Ve yeni bir gebelik plandağin zamn once bi kadin dogum uzmanina muane ol tahlil testler yapilsin ondan sonra gebelik icin planlar yap canim doktor kontrolünde daha saglikli olur bu hepimiz için geçerli aslinda

Bende öyle düşündüm randevu aldım enfeksiyonumda var zaten onun için doktora görünecek önce

1 Beğeni